gotvach.bg»Статии»Хранене и Здраве»Билкови рецепти, които ще ви спасят от умората

Билкови рецепти, които ще ви спасят от умората

Валериана
Автоматичен дозатор за течен сапун със сензор-21%
Практичен аксесоар за вашия дом:
Автоматичен дозатор за течен сапун със сензор
29.00 лв.
23.00 лв.
Виж ››

Изтощение или отпадналост може да се появи по различни причини, и най-вече, ако страдате от някоя болест. To също е признак за настъпила психична преумора, но би могло да бъде и сигнал например за развитие на анемия или друго заболяване.

Предлагаме ви една билкова комбинация, която действа успокояващо и подсилващо при изтощение, настъпило в резултат на емоционални причини.

Билкова рецепта срещу психическа преумора

Корени от валериана - 20 г

Цветове от черен бъз - 20 г

Цветове от лайка 20 г

Цветове от лавандула 20 г

Цветове от едролистна липа - 20 г

Начин на приготвяне: Смесете билките с посоченото съотношение. Вземете 3 чаени лъжици от сместа, залейте с 3 чаени чаши вода и варете 5-10 минути. Прецедете. Пийте 3 пъти дневно по една чаена чаша топла отвара. Препоръчва се да се консумира три пъти дневно по една порция каша от овесени ядки, подсладена с пчелен мед, за да се избегне запекът, който ядките могат да причинят.

Дългата зима, съчетана с недостиг на слънчева светлина и витамини, довежда много хора до така наречената пролетна умора. Под това название се разбира появяваща се преди всичко отпадналост при смяната на сезоните, която сама по себе си не е болест. Пролетната умора се отстранява успешно с помощта на предложената билкова комбинация от:

Бял равнец

Стръкове и корени от глухарче - 40 г

Стръкове от бял равнец - 20 г

Стръкове от бръшлянова самобайка - 20 г

Стръкове от поточно великденче - 20 г

Стръкове от змийско мляко - 20 г

Змийско мляко

Начин на приготвяне: Смесете различните билки в посочено съотношение. Сложете 3 ч.л. от сместа 3 ч.ч. вода и варете 5-10 минути. Прецедете. Пийте 3 пъти дневно по една чаена чаша топла вода.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest