Последните проучвания показват, че всеки трети мъж има сексуални проблеми. Причина за този проблем са редица заболявания. Цигарите и алкохолът също имат неблагоприятно влияние върху потентноста. Други причини, вследствие на които може да се получи това неразположение, са стресът, депресията, тежка физическа работа и други.
Най-често този проблем се появява между 30-40 годишна възраст.
Още от древността хората са знаели, че някои храни повишават потентността и са ги използвали.
За повишаване на потентността може да разчитате на определени храни. Не прибягвайте веднага до приемането на лекарства.
Храните, повишаващи потентността, са:
- Пържени яйца с лук - често приготвяни от всеки. Те са подходящи са обяд или вечеря и повишават сексуалната активност при мъжете;
- Сварена скумрия;
- Нар - когато хапвате нар или пиете прясно изцеден сок от нар при мъжете и жените се увеличават нивата на тостестерон;
- Орехи - хубаво е ореховите ядки да бъдат хубаво опечени, смлени и смесени с мед;
- Рукола - при консумацията на рукола се подобрява работата на репродуктивната система;
- Смокини - смокините укрепват мъжката сила;
- Аспержи - тяхната консумация също се препоръчва за повишаване на либидото;
- Лук с мед;
- Шоколад - едно сладко решение за повишаване на потентността. Също така той подобрява настроението;
- Нахут - той подобрява кръвообращението. Още от древността нахута е използван за повишаване на потентността;
- Авокадо - изключително полезен плод, който може да ви помогне и при този проблем;
- Пикантни храни - благодарение на силните подправки, които се съдържат в тях се ускорява пулса и метаболизма;
- Малините също повишават либидото. Те помагат както на жените, така и на мъжете;
- Канела - още от древността е известно, че канелата повишава сексуалното желание;
- Зехтин - той е използван в Гърция за повишаване на потентността;
- Домати - те подобряват дейността на половите жлези;
- Женшенът - при неговата консумация се увеличава производството на тостестерон в организма. Той е едно от най-добрите средства за мъжката потентност.
Коментари