Gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Пийте сок от краставици, за да отслабнете

Пийте сок от краставици, за да отслабнете

Вода с краставици

Краставиците са зеленчук, който не се използва само при приготвянето на салати. Те могат да бъдат превърнати в сок, който може да се ползва за отслабване. Може да се консумира и в комбинация на други съставки под формата на смутита.

В случая говорим за 1 чаша сок от краставица, направен по следния начин:

1 ч.ч. нарязана краставица и ½ ч.ч вода се слагат в блендер и се миксират до хомогенизиране на сместа.

Предимства на сока от краставици

Сок от краставици

- Нискокалоричен е – 1 чаша съдържа само 16 калории;

- Организмът се хидратира по естествен начин. Сокът от краставици е естествено богат на вода. Водата е ключът към загуба на тегло според проучване, публикувано в Затлъстяването през 2010 г., при което възрастни, които консумират допълнителна вода, загубили 2 килограма телесно тегло повече от тези, които не са. Адекватната хидратация е ключът към цялостното здраве, като MedlinePlus съветва шест до осем чаши течности на ден. Препоръчва се чиста вода, но и други напитки, като например сокове, също могат да ви помогнат да посрещнете ежедневните Ви нужди;

Краставици

- Може да бъде част от здравословната ви диета – Сокът от краставици може да ви помогне да поемете ежедневните нужди от прием на зеленчуци. При диетично хранене е нормално да се приемат 2-3 чаши зеленчуци на ден. За да постигнете това, Центровете за контрол и превенция на заболяванията препоръчват да консумирате пресни зеленчуци, като краставици и сок от краставици вместо консервирани зеленчуци, които могат да съдържат добавена сол.

Идеи за сервиране

Пийте сок от краставици самостоятелно или го смесвайте с други зеленчукови сокове като цвекло или морков (за сладост). За да стане по-пикантна напитката, може да се добави чили прах. Чили прах съдържа съединение, наречено капсаицин, което може да ви помогне с окисляването на липидите и да увеличите енергийния си метаболизъм (публикувано в изданието American Journal of Clinical Nutrition, 2006).

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest