Какви съставки са ни необходими, за да приготвяме китайска храна

Лилия  МилковаЛилия МилковаПомощник Готвач
китайска храна

Вие сте решили най-накрая да експериментирате и да започнете да готвите китайска храна. Въпреки това, бърз поглед през всяка китайска готварска книга ясно показва, че това може да бъде скъпо - да не говорим за отнемащо време - предложение.

Наистина ли е необходимо да се впуснете в неистово търсене на екзотични съставки за китайска храна като пъпки от лилии, перки на акула и зимни пъпеши? В по-голямата си част, не.

Въпреки това, има няколко основни съставки, които ще използвате отново и отново в китайската кухня.

Ето кои са необходимите съставки за приготвянето на китайска храна:

Китайско оризово вино - добавя вкус и е добро за премахване на силни миризми, като риба (ако оризовото вино е недостъпно, използвайте сухо шери).

Китайски сушени черни гъби - идеални за употреба в супи и с пържени картофи.

Царевично нишесте - използва се в марината и като сгъстител. Може да замести скорбялата от тапиока в рецепти.

Чесън - заедно с джинджифила, той често се използва за овкусяване.

джинджифът е често използван за овкусяване на китайски ястия

Джинджифил - винаги използвайте пресен джинджифил, освен ако в рецептата не се посочва друго.

Пресен лук- често се използва като гарнитура или се прибавя към пържени картофи в уок.

Сос от стриди - изработен от варени стриди и подправки, този богат сочен сос се използва в ястия от месо и зеленчуци и е една от ключовите съставки.

Ориз - дългозърнест, обикновен или "лепкав" ориз за десерти или закуски. Чувствайте се свободни да използвате също и ароматизиран ориз Жасмин.

Оризов оцет - има деликатен аромат, който е много по-малко суров от обикновения оцет.

оризовият оцет е важна част от китайската кухня

Азиатско сусамово масло - Използва се като ароматизатор в пържени картофи и супи.

Соев сос - светъл и тъмен.

Чили паста - Направена от чили, сол, чесън, джинджифил и масло. Малко количество от тази пикантна подправка придава топлина на пържени картофи, маринати и сосове.

Масло за пържене- традиционно китайците използват фъстъчено масло. Въпреки това, можете да използвате растително масло като олио от рапица. Растителното масло е по-здравословно. Също така, фъстъченото масло гранясва по-рано, което може да бъде проблем, ако не готвите често китайска храна.

С изключение на оризовото вино и сушените черни гъби, тези съставки са сравнително достъпни, така че китайските ястия не са нещо трудно постижимо, стига да имате желание.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати