gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Продукти от японската кухня

Продукти от японската кухня

Японска Кухня

Приготвянето на ястията от японската кухня е невъзможно без оригиналните японски продукти. Един от тях е коренът от лотос, известен и като ренкон. На вкус е сладък и хрускав. Когато е нарязан, той прилича на цвете.

Без него са немислими запържените зеленчуци по японски и темпурата. Японските гъби шийтаке са може би най-популярната съставка в тази кухня. Добавят се в суши, супи и ястия.

Дайкон – гигантската бяла ряпа – има вкус на черен пипер. Тя се почиства и се настъргва и се използва за аромат на супи и салати.

Мисо

Умебоши са солени консервирани сливи, сушени на слънце и оставени да престоят една година. Те са кафеникаво-розови и се използват като подправка. Сервират се на закуска и са идеални за храносмилането.

Маринованият джинджифил е задължителен компонент при сервирането на суши. Той се продава в буркани и вакуумни опаковки и цветът му варира от розов до червен.

Водораслите нори са основното при приготвянето на суши. Те се продават изсушени и съдържат много калий и калций. Японското оризово вино саке се използва в кулинарията.

Мисо е паста от ферментирала соя с добавяне на зърна и се използва за супи и сосове. Парчета сушена риба Бонито са задължителни за приготвянето на прочутия японски бульон даши.

Тофу

Оризовият оцет е задължителен за сушито, използва се също така за приготвянето на различни сосове. Мирин е сладко оризово вино, което се използва за приготвянето на сосове.

Тофу е соево сирене, което е с мека, но плътна текстура. То е с ниско съдържание на мазнини и богато на белтъчини. Не е вкусно, но прекрасно се съчетава с други продукти.

Уасаби е пикантна паста, направена от корена на японски хрян. Използва се като подправки към суши, за да намали до минимум възможността от микроби, които да проникнат в организма заедно със суровата риба.

Рейтинг

5 0
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати