Сокът от цвекло пречиства тялото

Сок от Червено Цвекло

Сокът на цвеклото е най-ценният сок за подобряване състава на кръвта. Той е отлично очистително средство за черния дроб, бъбреците, жлъчния мехур, нормализира работата на стомаха и червата.

Сокът от цвекло се използва за понижаване на кръвното налягане и други видове нарушения на сърдечната дейност. Той е полезен при отслабване на имунитета и при простудни заболявания.

Сокът от цвекло подобрява и паметта, особено при развиваща се атеросклероза. Ако имате нужда да се погрижите за паметта си, наблегнете на цвеклото.

Една чаша сок на ден ще подобри с 50% паметта ви и способността да запомняте разнородна и неподредена информация.

Експерти твърдят, че добавяне на сок от цвекло към хранителната диета може да помогне за подобряване на постиженията не по-малко от усърдните тренировки, в които професионалните спортисти леят реки от пот.

В университета Ексетър неотдавна бяха проведени проучвания в тази насока. Стивън Бейли и сътрудниците му изследваха 15 колоездачи, които изпиваха по половин литър сок от цвекло няколко часа преди да се качат на велосипедите. За едно и също време те изминаваха с 20% по-голямо разстояние от другата група, която получавала сок от касис.

Червено Цвекло

Сокът от цвекло позволявал на колоездачите да въртят педалите с по-малко кислород от обикновено. Сокът от червено цвекло действа ефективно дори без допълнителни тренировки. Той намалява енергийните нужди на мускулите ви, така че може да издържате на натоварванията по-дълго време, твърдят британски учени.

Сокът от цвекло може да подобри времето на състезателите с 1-2 процента. На пръв поглед промяната изглежда малка, но за елитни спортисти тя е от огромно значение. Атлетите трябва да пият от тъмната напитка няколко часа преди тренировка или състезание.

Цвеклото помага за понижаване на кръвното налягане. Включването на червено цвекло в хранителната диета обаче не може да замести ползите от тренировките. Някои храни могат да помогнат да се увеличи ефектът от тренировките, но не и да се намали тяхното количество, предупреждава Роджър Фийлдинг, директор на специализирана лаборатория по храненето към университета Тъфтс в САЩ.

Рейтинг

5 4
4 3
3 4
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати