Как да си направим крокан за торта

Как да си направим крокан за торта

Торта
Безконтактен автоматичен дозатор за сапун от пяна със сензор
Практичен аксесоар за вашия дом:
Безконтактен автоматичен дозатор за сапун от пяна със сензор
48.00 лв.
Виж ››

Кроканът за торта представлява оригинална, вкусна и красива поръска за торта, която я превръща в истинска наслада за окото. Перфектният крокан за торта се приготвя с ядки.

Тайната на приготвянето на крокана е в нагряването на захарта. Тя се загрява на много бавен огън в тенджера, докато не стане златисто-кафява на цвят.

След това към захарта се добавят много ситно начукани ядки – това може да са бадеми, шам фъстък, орехи или фъстъци. Всичко се смесва много добре, за да се получи еднородна маса.

След това захарта с ядките се излива върху фолио, което предварително е намазано с олио. Карамелизираната смес се разстила с помощта на дървена шпатула.

Торта с Крокан

След като изстине, с помощта на точилка карамелизираната захар с ядки се натрошава на много дребни парченца. С тези парченца се поръсва тортата, след като е намазана с крем.

Има различни начини за приготвяне на крокан. За поръсването на една торта са достатъчни масло на върха на ножа, 60 грама захар и 125 грама натрошени ядки.

Всичко се нагрява на бавен огън заедно и постоянно се разбърква. В момента, в който захарта придобие карамелов цвят, сместа се намазва върху намазано с олио фолио.

Освен с точилка, кроканът може да се натроши на много дребно в блендер, като в уреда се слагат големи парчета от застиналата карамелизирана смес с ядки.

При липса на ядки крокан се приготвя само със захар и малко мазнина. Тя се добавя, за да не залепва захарта за дъното на тенджерата. След карамелизирането на захарта тя се разстила с шпатула върху намазано с мазнина фолио и се натрошава.

Рейтинг

5 4
4 6
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати