Коя подправка за какво се използва?

Коя подправка за какво се използва?
Безконтактен автоматичен дозатор за сапун от пяна със сензор
Практичен аксесоар за вашия дом:
Безконтактен автоматичен дозатор за сапун от пяна със сензор
48.00 лв.
Виж ››

Подправките са пресни, сушени или обработени по друг начин определени части на растения, които се отличават с особен вкус и аромат и се използват в храната. Всяка една подправка е по-подходяща за определено ястие, отколкото друга.

Анасон: използва се при приготвяне на телешко месо, варена риба, печени картофи, варени моркови, млечни салати, зелеви салати, плодови салати, хляб, кекс, сладкиши и напитки.

Коя подправка за какво се използва?

Босилек: подходяща подправка за свинско месо, маринати, печено или задушено пиле, плакия от риба, доматена супа, зеленчукови супи, задушени зеленчуци, пълнени зеленчуци, доматени ястия, салатни сосове, сметана, зеленчукови салати и зеленчукови пайове.

Карамфил: освен в греяно вино, тази подправка се използва и за печени зеленчуци, оцетни маринати, плодови салати, десерти с банани и ябълки, меденки.

Джинджифил: особено подходящ за печено свинско месо, кюфтета, печено прасенце, китайски ястия и супи, плодови салати, десерти с круши, ябълки и банани, кексове и суфлета.

Къри: ястия със свинско и телешко месо, китайски рулца, бял сос, ястия с пилешко, паеля, риба, ризото, салатни сосове, зеленчукови салати, салата с пилешко и пай с месо.

Дафинов лист: използва се при приготвяне на печено месо, бульон, език, варена кокошка или пиле, варена риба, месни и рибени супи, при маринати и консервиране, задушени зеленчукови ястия, постно зеле.

Майорана: тази подправка чудесно овкусява свинското и овчето месо, особено е подходяща и за дивеч, домашно приготвен пастет от черен дроб или месо, печено пиле, грахова супа, лучена супа или гъбена супа.

Използва се и при приготвянето на ястия от зеле или цвекло, доматени ястия, зеленчукови салати и зеленчукови пайове.

Рейтинг

5 3
4 3
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати