Gotvach.bg»Статии»Празнична Трапеза»Лесни сладки за Великден

Лесни сладки за Великден

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
5641649k
Лесни сладки за Великден

Тъй като приготовленията за празничната великденска трапеза са много, на вашето внимание са нашите предложения за бързи и лесни сладки, които няма да ви отнемат много време.

За да посрещнете Великден подобаващо и да не пропуснете нито един детайл, е нужно да планирате правилно кое кога да приготвите, за да не стане така че да пропуснете важни детайли и да оставите малчуганите без десерт.

Ако не разчетете добре времето си за направа на домашни козунаци, ако в деня за боядисване на яйца имате план за още 4 кулинарни задачи, оставите приготвянето на всички великденски ястия за последния момент, навярно няма да имате време за всичко и нервите ви сериозно ще се опънат.

В резултат на това ще създадете излишно напрежение, което ще изнерви не само вас, а и всички наоколо. Като резултат може да очаквате, че недостигащото време "ще изяде" нещо, което няма да смогнете да приготвите. А това нещо най-често е последното по веригата - в случая десерта.

За да не изпаднете в такава ситуация, планирайте приготвянето на великденски сладки предварително. Дребните празнични сладки могат да издържат дни, а някои от тях дори стават по-вкусни, колкото повече чакат своя звезден миг.

На вашето внимание предлагаме тези лесни и идейни рецепти за сладки за Великден, които могат да посрещнат гостите ви подобаващо за светлия празник.

Запретвайте ръкави още днес и до 1-2 часа ще имате великденски сладки за малки и големи.

Бързи и вкусни розички със сладко

Розички със сладко

Необходими продукти: 3 ½ ч.ч. брашно, 1 ч.ч. захар, 1 ½ ч.ч. мас, 1 яйце, сладко по избор.

Начин на приготвяне: Разбийте маста и захарта до побеляване. Прибавете яйцето и брашното и замесете тесто, което се сипва на порции в шприц. Пригответе си суха тава и шприцовайте тестото под формата на розички. В средата на всяка една сложете малко сладко. Загрейте фурната на 300°C и печете сладките около 10 минути.

Бисквити с глазура

Необходими продукти: 350 г брашно, 150 г захар, 150 г масло, кора от половин лимон, 1 щипка сол, 1 яйце.

За глазурата: боя за сладки и пудра захар.

Начин на приготвяне: Замесете тесто от брашното, захарта, маслото, кората, яйцето и солта. Оставете го да престои около 1 час в хладилника. След това разточете кора с дебелина половин сантиметър. Изрежете формички за сладки и печете в намазнена тава за 15 минути на 180°C.

Оставете ги да изстинат малко и украсете с разбитата цветна глазура, която сте приготвили от боята за сладки, пудрата захар и малко вода.

Сладки с маргарин

Великденски курабийки

Необходими продукти: 1, 5 кг брашно, 500 г кисело мляко, 250 г маргарин, 2 яйца, 3 ч.ч. захар, 2 пакетчета амонячна сода, 4 ванилии.

Начин на приготвяне: Разбийте яйцата и захарта, добавете маргарина и млякото с разтворената в него амонячна сода. Смесете брашното с ванилиите и ги прибавете към останалите продукти. Омесете всичко и оставете в хладилник за 2 часа.

Оформете топчета, които се потапят от едната страна в купичка със захар. Наредете ги в намазнена тавичка и изпечете до готовност.

Тези курабийки са много трайни и могат да запазят вкусовите си качества до няколко седмици, съхранявани в затворена купа.

Нежни кокосови сладки

Кокоски за Великден

Необходими продукти: 250 г кокосови стърготини, 500 г маргарин, 2 бакпулвера, 15 с.л. захар, 1 кг брашно, 4 яйца, 1 ч.ч. прясно мляко.

За овалването: пудра захар и 1 ванилия.

Начин на приготвяне: Омесете всички продукти заедно и оставете тестото да престои 30 минути. Оформете сладките във форма, каквато пожелаете, и печете в намазнена тава. Когато поизстинат, се овалват в пудрата захар и ванилията.

За светлия празник вижте още интересни идеи за великденски сладкиши или великденско руло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest