Какво да сготвим за Свети Валентин

Свети Валентин

Празникът на влюбенитеСвети Валентин, е най-добрият момент да съчетаем кулинарните си умения с дълбоките си чувства.

Даваме ви няколко симпатични идеи за това какво да сготвите за Свети Валентин

Закуска за Свети Валентин

Романтични палачинки за Свети Валентин

Романтичната тема може да започне още от сутринта, когато поднесете на половинката си палачинки във формата на сърца.

Необходими продукти: 1 чаша брашно, 2 яйца, щипка сол, щипка захар, половин литър прясно мляко, 4 супени лъжици заквасена сметана], шоколад, пудра захар и сладко от ягоди.

От яйцата, брашното, млякото, солта и захарта се прави тесто се пържат палачинки. От готовите палачинки се изрязват сърца, слепват се две по две, като се пълнят с шоколад или сладко, отгоре се намазват по ръбовете със сметана. В средата се изписва с тубичка течен шоколад първата буква на половинката ви и се поръсва с пудра захар. Сервира се в леглото.

Вечеря за Свети Валентин

Салата с авокадо и бекон за Свети Валентин

Вечерята трябва да е много специална. Тя трябва да е лека и направена от съставки, които възбуждат не само апетита, а имат и доказани свойства на афродизиаци.

Салатата от авокадо с бекон и цитрусов сос и подходяща за стартиране на официалната вечеря.

Необходими продукти: 1 голямо узряло авокадо, 100 грама бекон, нарязан тънко, 1 маруля или салата Айсберг, 20 грама масло, 3 супени лъжици кетчуп, 1 супена лъжица соев сос, 1 супена лъжица оцет и 3 супени лъжици кафява захар.

Беконът се запържва до златисто. Авокадото се обелва и се нарязва. Марулята или салатата Айсберг се нарязва и се смесва с авокадото.

В стъклена или порцеланова купа се смесват маслото, кетчупът, соевият сос, оцетът и захарта. Всичко се разбърква и се слага в микровълновата фурна за 2 минути. Върху авокадото и марулята се разпределя беконът и се полива със соса.

Сьомгата със сос от шампанско е перфектна за основно ястие на вечерята за Свети Валентин.

Сьомга с шампанско за Свети Валентин

Необходими са 2 парчета сьомга, 30 грама масло, половин глава лук, щипка естрагон, 150 милилитра шампанско, 100 милилитра течна сметана, 400 грама картофи.

В разтопеното масло се запържва нарязаният лук. Добавя се шампанското и се оставя да ври на слаб огън, докато се изпари наполовина. Добавя се сметаната и сосът се прецежда. Връща се в тигана, добавя се естрагонът и се оставя 1 минута на котлона. Картофите се обелват и се задушават. На скара или във фурната се запичат парчетата сьомга и се поднасят със соса от шампанско и задушени картофи.

За тези, които не обичат риба, е подходящо пилето с мед и подправки.

Необходими са 1 пиле, 100 милилитра бяло вино, 30 грама масло, 3 супени лъжици течен мед, шепа пресен босилек и шепа кориандър.

Подправките се слагат в пилето, което отвън се намазва с масло, а след това – с течния мед. Пече се 20 минути на фурна, полива се с вино и след това се пече, като периодично се полива, за да е сочно.

Ягоди в шоколад за Свети Валентин

Десертът трябва да е съвсем лек - най-подходящи за празника са парченца плодове, топнати в разтопен шоколад.

5 3
4 2
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати