gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Съвети при избор на блендер

Съвети при избор на блендер

мощен блендер

Изборът на блендер е труден, тъй като на пазара има изключително богат избор от предлагани продукти. Преди да вземете своето решение, е добре да се съобразите с няколко критерия.

На първо място трябва да сте наясно за какво ще използвате блендера. Така например, ако избирате уреда за себе си, е добре да обърнете внимание на функционалността, мощността и издържливостта. За уред, който ще използвате често, трябва да се отдели по-голяма сума.

Хората, които консумират основно растителна храни, както и тези с бебета и малки деца, се нуждаят от блендер с най-високо качество, тъй като уредът ще се използва изключително често. Той се явява е незаменим помощник в тяхната кухня.

За тези, които ще използват блендера само от време на време, основно за направата на смути или екзотичен коктейл, по-подходящи са машините със занижена мощност и функционалност. Те костват и по-малко средства.

Добре е преди да си купите блендер, да намерите подходящо и видно място за него в кухнята. Често, когато нямаме място, прибираме новите уреди в шкаф, след което напълно забравяме за съществуването им и не ги използваме.

В наши дни, поради пространствени ограничения, много от домакините предпочитат комбинираните уреди. Проблемът в този случай е, че един комбиниран уред рядко може да предложи качеството на самостоятелен специализиран уред. Специалистите съветват към комбиниран уред да се прибягва, но само ако наистина разполагате с много малко място.

блендер

Цените в света на блендерите варират. Успешно може да се сдобиете с този уред на цена от 40 до 4 000 лв. Цените варират спрямо мощността и функционалността. Така например по-мощните блендери за домашна употреба варират на цени от 200 до 400 лв, докато тези с по-малък мащаб на действие са максимум до 200 лв.

Сред критериите при избора, е добре на място да обърнете внимание освен на мощността, която трябва да минимум 600 W, така и на скоростта. Най-добри са тези с възможност за промяна на скоростта и работа в различни режими. Издържливостта също е от значение. Блендерът трябва да има възможност за продължителна работа без прегряване на мотора.

Добре е да избягвате пластмасовите части. Добрите блендери имат метални части и стъклена кана. Това осигурява устойчивост и хигиена на материалите. Обърнете внимание още на силата на шума и гаранционния период. Стандартният е 12 месеца, но качествените блендери имат гаранция 24 месеца след закупуване.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати