Ето така се приготвя традиционна патица по японски

Ето така се приготвя традиционна патица по японски

Японската кухня се слави не само със своята изтънченост, но и с усета си към съчетаването на различните азиатски подправки, сосове и аромати. Наред със сушито, което е успяло вече да покори целия свят, тя може да предложи и редица други ястия, които бихте могли да приготвите в домашни условия.

Често срещани са месните специалитети, които се сервират върху ориз или фиде, като във втория случай се използва най-често фидето от елда, познато като соба.

Ето една интересна и същевременно лесна за изпълнение рецепта за традиционно патешко по японски, с която бихте впечатлили своите гости, стига да успеете да стигнете до специализиран азиатски магазин, от който да си набавите необходимите продукти:

Патица по японски

Камо Намбан (Патица с бульон Даши по японски)

Необходими продукти: 350 г патешко филе, 10 стръка пресен лук, 350 г фиде соба, инстантен бульон Даши за 1.5 л вода, 1 с.л. захар, 4 с.л. соев сос, сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне: Патешкото филе се измива и се отстраняват тлъстинките му, но не се изхвърлят. Те се загряват на тигана, за да пуснат мазнината си, и в тях се задушава нарязанят на дълги парченца пресен лук.

Бульонът Даши се разтваря според указанията на опаковката му, но трябва да получите около 1.5 л бульон. Към него прибавяте захарта, соевия сос и малко сол и черен пипер на вкус. Всичко това се кипва, след което се оставя на слаб огън за 10-12 мин.

В така приготвения бульон се слага нарязаното на много тънки парчета патешко филе. Ако сте успели да го филетирате правилно, няма да са му необходими повече от 3-5 мин, за да стане готово.

Патешко по японски Камо Намбан

Фидето соба се слага да ври в около 3.2 л вода, но най-добре следвайте инструкциите на опаковката му. По време на варенето се разбърква с дървена лъжица. След като собата омекне, добавете малко студена вода, за да не се разкашква, и го изчакайте до пълното му сваряване.

Фидето се отцежда, залива се със студена вода, а след това отново с гореща. Отново се отцежда и се разделя в 4 купички.

Патешкото филе и бульонът също се загряват и върху всяка порция фиде се изсипва от месния бульон с патешкото. За декорация можете да използвате прясно нарязана мента или босилек, тъй като според японците половината от апетита се задоволява именно от естетически добре оформеното ястие.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати