Как правилно да овкусяваме шишчета?

Как правилно да овкусяваме шишчета?

За да овкусим добре шишчетата трябва да отделим достатъчно време, в което да киснат в маринатата и да придобият желания вкус.

За да бъде сочно и вкусно месото е препоръчително подправките да бъдат пресни, а не сушени. Подходящи продукти за овкусяване на по-пикантните шишчета са соев сос, мед, горчица, сосове за барбекю, сос табаско.

Също така много подходящо за овкусяване на шишчета е и използването на бяло вино, червено вино, водка, ракия и дори някои видове ликьори.

Прясно изцеденият сок от лимон е добре да присъства във всяка рецепта за марината за шишчета, защото придава невероятен вкус.

За марината бихте могли да използвате и майонеза, прясно мляко или кисело мляко. Така месото обаче ще бъде по-тежко и мазно. Медът придава сладникав и много приятен вкус на месото. Можете да използвате и портокалов сок за марината с по-екзотичен вкус.

Независимо дали шишчетата са от пилешко или свинско месо е добре винаги да нарежете месото на кубчета преди да го сложите в маринатата.

Ако оставите месото в маринатата за 2-3 часа вкусът ще е лек и ненатрапчив. За по-силен и пикантен вкус най-добре оставете месцето в маринатата за 6-8 часа или за 1 нощ.

Как правилно да овкусяваме шишчета?

Периодично можете да разбърквате месото в маринатата, за да се овкуси добре от всички страни.

Освен марината, можете да приготвите и различни сосове и заливки за шишчетата. Предлагаме ви един интересен пример за вкусна глазура за свински шишчета.

След като са готови свинските шишчета можете да ги овкусите невероятно със тази глазура от портокалов сок, мед, сос барбекю и Дижонска горчица. За глазурата са необходими 250 мл портокалов сок, 4 с. л. сос барбекю, 4 с. л. мед, 2 ч.л. дижонска горчица.

Смесете продуктите в нагорещен тиган и ги оставете да заврят. Намалете котлона и оставете за 5 минути да къкри. Полейте свинските шишчета с глазурата. Ще бъдат невероятно вкусни.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати