Кафе от гъби – новата суперхрана

Кафе от гъби
Презареждаща се електрическа помпа за вода, USB зареждане-15%
Практичен аксесоар за вашия дом:
Презареждаща се електрическа помпа за вода, USB зареждане
40.00 лв.
34.00 лв.
Виж ››

Всяка година списъкът с храните, които имат чудодейни свойства за здравето, като че ли се увеличават поне с една. Така стана и в началото на 2017-та, когато специален вид кафе, направен от гъби, бе представено като новата суперхрана в семейството на здравословните продукти.

Изследвания на напитката показват, че кафето може да стимулира обмяната на веществата, предотвратява болестта на Алцхаймер и намалява значително риска от депресия. Въпреки това според някои експерти тя може да предизвика безсъние или да изостри чувството на тревожност.

Родината на новото кафе е Финландия. От компанията производител твърдят, че всеки, престрашил се да я опита, получава същински кофеинов удар без видими странични ефекти.

Колкото и необичайно да звучи идеята за кафе от гъби, опиталите я казват, че напитката има вкус на нещо средно между кафе и чай. Притежава мек и богат вкус, макар и не толкова силен аромат като оригиналната тонизираща напитка.

Създателят на новата суперхрана Теро Исокапулиа смята, че гъбеното кафе ще се радва на широк прием и скоро ще стане нещо напълно естествено. Като основни предимства на изобретението си той посочва здравословните му ползи, приятния му вкус, лесното приготвяне и сравнително ниската му цена.

Процесът по създаването на напитката включва варене на различни видове гъби. След това те се изсушават и към тях се прибавя известно количество истинско кафе. Когато гъбите се изсушат добре, се смилат и от получената прахообразна смес се вари кафе.

Сред основните нейни ползи са способността ѝ да регулира нивата на кръвната захар, да балансира дейността на стомашно-чревния тракт и стимулиране на имунната система в човешкото тяло.

Основните видове гъби, които използват финландските производители, са характерните за Северна Европа сорт майтаке, печурки и манатарки. Някои експерти предупреждават, че гъбите майтаке имат способността да разреждат кръвта и понякога си взаимодействат с лекарствата за контрол на кръвното налягане, така че трябва да се подходи с внимание към новата напитка.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати