Вижте кои са храните за ум като бръснач
gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Вижте кои са храните за ум като бръснач

Вижте кои са храните за ум като бръснач

1 от 4 Снимки

1. Мазни риби


Всички знаят, че в рибата се съдържат съставки, които подобряват паметта и засилват интелектуалните способности. Видовете мазни риби имат най-високо съдържание Омега-3. Полиненаситените мастни киселини активно участват в изработването на сивото вещество в мозъка. Именно то е отговорно за натрупването и усвояването на информация;

Искате да сте умни и всички да завиждат на интелекта ви – това невинаги е възможно. Има обаче няколко продукта, които могат да подпомогнат мозъчната ви дейност неимоверно.

Вълшебни храни няма, но тези, които ще ви покажем днес, определено ще поправят пораженията на времето. Те увеличават мозъчната активност и подобряват функциите ѝ. Умствената ви работоспособност ще е повече от оптимална след похапването им.

Освен посочените храни учените смятат, че за мозъка са полезни още спанакът, зелето, боровинките, цвеклото и къпините. Всички тези продукти повлияват добре цялостното състояние на човек. Те са пълни с витамини, минерали и антиоксиданти, които не само ще повишат вашето IQ, но и ще ви накарат да се почувствате по-млади, здрави, свежи и красиви.

Разгледайте галерията на най-полезните храни, които ще поддържат ума ви като бръснач.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати