Шам-фъстък за потентност, лешник и орех за добра памет

Ядки
Пластмасов разпределител за прибори с 4 отделения
Практичен аксесоар за вашия дом:
Пластмасов разпределител за прибори с 4 отделения
7.99 лв.
Виж ››

Шам-фъстъкът е известен с високото съдържание на витамин Е, който положително влияе на потентността. Това обаче не се отнася за ядките, които се консумират с бира. В такава компания те водят до обратния ефект.

За здраве шам-фъстъкът се яде в съчетание с мед, захарна глазура или печен. Колкото са по-зелени ядките, толкова са по-узрели, по-полезни и по-вкусни. Понякога могат да бъдат и червени.

За разлика от всички други ядки кашу не се продава в черупка. Това е защото между ядката и черупката има обвивка, която съдържа отровното вещество кардол. При допир могат да се появят мехури по кожата.

Затова, ако сте в Индия или в Шри Ланка, и видите дървета със зрели плодове, не рискувайте и не се опитвайте сами да ги откъснете. Когато ги купувате, гледайте дали ядките са идеално почистени, дали имат леко огъната форма. Те са идеални за хора, които работят умствена работа.

Шам фъстък

Лешникът също помага на мозъка. Но главното му достойнство е съчетанието на белтък и на витамин Е, което заздравява косата и подобрява потенцията. Между септември и март е идеалното време за консумация на лешници.

Кашу

След този период качеството на лешниците не е толкова добро, защото те започват да съхнат и да мухлясват. Това обаче важи само за прясно събраните лешници, тези във вакумираните опаковки не се влияят от плесен и съхнене.

Орехите дълго време са били смятани в Азия за магически ядки, които са дарявали хората с разум и съобразителност. Благодарение на уникалния си състав орехите наистина просветляват мисълта и подобряват паметта.

Освен всички полезни вещества в тях има голямо количество витамин С. Той се намира най-вече в зелените орехчета, от които се правят страхотни десерти и сладка. В ядките на орехите почти няма витамин С, но има много други полезни вещества.

Рейтинг

5 5
4 5
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати