Най-популярните подправки в арабската кухня

1 от 5 Снимки

Сумак


Сумакът е подправка с червеникаво-лилав цвят, която се използва широко в турската и близкоизточната кухня. Подправката има силно изразен вкус на лимон. Използва се за приготвяне на кюфтета, ориз, чипс, хумус и дори и за хляб.

Без капка преувеличение, арабската кухня е една от най-вкусните в целият свят. Нейният специфичен и екзотичен за европейското небце вкус я правят любима на милиони хора на всички континенти. До голяма степен вкусовите й качества се дължат на различните подправки, влагани в отделните ястия.

Почти е невъзможно да се срещне арабско ястие, в което да не са използвани подправки от рода на лук, чесън, червен и черен пипер, канела, джинджифил и много други.

За разлика от Европа, където много от подправките като канела например се ползват основно за сладкиши, в Арабският свят кулинарите ги използват свободно и за месни ястия. Именно това прави близкоизточната кулинария така уникална.

В горната галерия ви представяме най-популярните подправки в арабската кухня.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати