В Деня на Гуакамолето хапнете от вкусния мексикански дип

Световен Ден на Гуакамолето

Въпреки че няма особено поетичен произход, 16 септември е Денят на Гуакамолето и е чудесен повод да се отдадете на купичка от това изключително полезно и здравословно предястие.

Мексиканската разядка Гуакамоле се прави от пюрираната вътрешност на авокадо, придаващо хранителна гъста плътност, обогатена със здравословни мазнини, които помагат за понижаване на холестерола и допринасят за удължаването на вашия живот.

Няма специална причина, освен да ви е просто вкусно и приятно, затова празнувайте Деня на Гуакамоле, като си вземете от магазина готово или още по-добре - да си купите авокадо и да направите разядката вкъщи, използвайки любимата ви рецепта за Гуакамоле.

Блендирайте авокадото, подправете със сол, малко зехтин и сте готови! Разбира се, можете да добавите своя вкус и стил към него – с варено яйце, лайм или лимон, може би някой домат, чесън, червена чушка или лук за разширяване на палитрата, чили чушки, кориандър, други подправки – изборът е Ваш!

Но не мислете, че трябва да обръщате специално внимание на мексиканския дип и страшно вкусна разядка само в Деня Гуакамоле! Сосът е изключително полезна и пълноценна храна през цялата година, а сега има една допълнителна специална причина да му се насладите.

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати