Перфектното Пилешко Сувлаки се приготвя ето така

Сувлаки

Тези гръцки пилешки шишчета са пълни с протеини, супервкусни са и са лесни за приготвяне. Да, става въпрос за любимото ни Сувлаки!

Не пропускайте доматите в тази рецепта - те са пълни с антиоксиданти, включително ликопен и лутеин, които Ви помагат да предпазите очите си от увреждания, предизвикани от светлината. Задължително гарнирайте с пресни градински домати това Пилешко Сувлаки на скара.

Пилешко Сувлаки на скара

4 порции

Време за приготвяне: 25 мин

Съставки:

Пилешки гърди

500 г обезкостени пилешки гърди без кожа, нарязани на парчета около 3 см.

3 с.л. зехтин

1/2 ч.л. кориандър

1/2 ч.л. сушени риган

морска сол и черен пипер - по ¼ ч.л.

200 г чери домати

2 скилидки чесън, нарязани

3 с.л. пресен лимонов сок

1/2 маруля, нарязана на ситно

1/2 c.л. пресен копър, едро нарязан

4 бр. плоски питки

нискомаслено гръцко кисело мляко за сервиране

8 дървени шишчета

Начин на приготвяне:

Загрейте скарата до средно висока температура. В голяма купа поставете парчетата пиле, добавете 1 супена лъжица масло, след това кориандър, риган и 1/4 ч. л. сол и черен пипер. Разбъркайте и набодете месцата на шишчета.

Поставете доматите и чесъна върху голямо парче алуминиево фолио. Поръсете с 1 с.л. масло и овкусете със сол и черен пипер. Сгънете и запечатайте фолиото, за да образува торбичка.

Поставете торбата и шишчетата на скарата и гответе, разклащайте торбичката и понякога обръщайте пилешкото, докато се приготви, 8-10 минути.

Точно преди да го махнете от скарата, полейте равномерно пилето с 1 супена лъжица лимонов сок.

Междувременно в голяма купа сипете нарязаната маруля и копъра с останалите 2 супени лъжици лимонов сок и с.л. масло, овкусете с малко сол и черен пипер. Разбъркайте.

По желание запечете питките по около 1 минута от всяка страна.

Сервирайте питките с кисело мляко, пилето, доматите и салатата, поотделно или комбинирайте като сандвич.

Добър апетит!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати