Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Основни продукти, използвани в арабската кухняЕто кои са най-често използваните продукти в арабската кухня:
1. Булгур
Това е сред най-разпространените арабски зърнени храни....
20 Юли
Продукти от японската кухняПриготвянето на ястията от японската кухня е невъзможно без оригиналните японски продукти. Един от тях е коренът от лотос, известен и като ренкон. На вкус е сладък и хрускав....
15 Май
Основни рецепти от японската кухняВодораслите нори се използват за направа на суши или пък се трошат и се сервират като гарнитура на основни ястия....
23 Май
Основни продукти в испанската кухняЗа да разбулим тайната на испанската кухня, Ви предлагаме да прочетете най-често използваните продукти в нея:
1....
04 Февр.
Традиционни съдове и уреди, използвани в японската кухняВсяка световна кухня приготвя своите традиционни ястия не само с определени продукти и конкретна технология, но и с използването на специфични кухненски съдове и уреди....
21 Май
Китайска и японска кухня – основни разликиКитайците, от своя страна, предпочитат основно свинско и телешко месо.
Основни разлики в двете кухни има и при подправките....
02 Септ.
Японската кухня УашокуВсички сме чували колко здравословна е средиземноморската кухня и в това няма никаква лъжа и измама. Но вероятно още по-здравословна се явява японската кухня, която съвсем не се състои в така познатото ни суши....
15 Ноем.
Нежни лакти с продукти от кухнятаТака с помощта на продукти от кухнята може да имате гладки и нежни лакти....
07 Януари
Особености на японската кухняЗа да си набавят липсата от протеини, характерни за местните ястия, японците масово използват соя и нейните производни.
Без изключение японската кухня набляга на използването на свежи и пресни продукти....
20 Февр.
Джинджифилът в японската кухняАзиатската кухня се слави с масовото използване на продукти като ориз, различни видове фиде, соя, соев сос и др....
20 Юли
Терияки - класиката на японската кухняСоевият сос Терияки е синоним на японската кухня. Той е нещо като пицата за Италия или синьото сирене за Франция....
05 Ноем.
Какво знаете за японската кухня?Разнообразието на тяхната кухня се дължи най-вече на продуктите и подправките, които те използват....
01 Март
Чужди влияния в японската кухняМакар за истинска японска кухня да може да се говори едва след 18 в., много ястия, които са чисто азиатски, са се превърнали в истинско вдъхновение за японските кулинари, които са измисли много добавки към тях и поради...
29 Януари
Червен сос за основни ястияПриготвяне на домашен демиглас бульон: Начупваме костите и запържваме се от всички страни. Прибавяме нарязаните зеленчуци.
Потъмнелите кости прехвърляме в тенджера и се долива гореща вода. Варят се 4 часа на бавен огън...
02 Ноем.
Начини на сервиране в японската кухняАко говорим за изтънченост в кухнята, за изискани маниери и за естетика при сервирането, сигурно бихте решили, че става въпрос за френската кухня....
24 Ноем.
Празниците и храната в японската кухняВ случая не става въпрос за това как се сервира по японски, за типичния начин на японския хранителен режим или за характерната употреба на бамбуковите пръчици, а именно за тясната връзка между японската кухня и японските...
15 Август
Мирин - тайната подправка на японската кухняСладкият му вкус създава приятен контраст, когато се използва със солени сосове.
Заедно със соевия сос това сладко вино е една от основните съставки в традиционния сос Тириаки....
14 Ноем.
Най-популярните гъби в японската кухняВ тази статия ще ви запознаем с някои от най-популярните и най-вкусни гъби в японската кухня и ще ви дадем идеи как да ги използвате в своите рецепти....
19 Март
Техники за готвене в Японската кухняСуровата храна има основно място в японската кухня. Рибеното ястие сашими се приготвя без топлинна обработка, суровата риба е основна съставка и в едно от най-популярните национални ястия - суши....
29 Април
2
Най-популярните специалитети от японската кухняЯпонската кухня се отличава от всяка друга в света, в нея няма влияния на други национални кухни. Специалитетите от японската кухня са любими на хора от много държави....
13 Окт.
Ролята на Соята в японската кухняМакар и набедена за лош хранителен продукт, соята всъщност е изключително полезна, поради което е сред основните насаждения в страни като Китай, Корея и Япония....
30 Юли
Японската кухня е полезна за здраветоУчени от Националния университет на Сингапур проведоха проучване, което установи, че в соевият сос, традиционно използван в японската кухня като подправка за ястия, се съдържат десет пъти повече антиоксиданти, отколкото...
05 Февр.
Рибите и морските деликатеси в японската кухняНаредени на многобройни сергии на японските пазари можете да срещнете да се продават риби като риба тон, рак, щука, сьомга, скумрия, червеноперка, ивичест тунец и много друрги....
09 Август
Традиционни подправки и водорасли в японската кухняАкамисо
Това е червено мисо, което се използва повече като подправка в японската кухня, а не като продукт./page
page6. Саншо
Това е вид смлян пипер, който не е толкова лют, но има прекрасен аромат....
20 Юли