Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Паелята – толкова различна, колкото ти е вкусноПаелята – толкова различна, колкото ти е вкусно
26 Ноем.
Генералът бил толкова впечатлен от паелята, че сключил сделка с жената – да пуска по един испански затворник за всяка нова порция от вълшебното ястие....
Грейпфрутът - колкото полезен, толкова и опасенГрейпфрутът - колкото полезен, толкова и опасен
01 Август
1
Прясно изцеден сок от грейпфрут оказва не само слабително действие, но укрепва нервната система, което е особено полезно при психическо и физическо изтощение....
Защо авокадото е толкова скъпо?Защо авокадото е толкова скъпо?
14 Ноем.
- Авокадото е много полезно и в това твърдение няма абсолютно никакво съмнение. Това обаче се явява и рекламен трик за покачване на цената му....
Полезно ли е авокадото?Полезно ли е авокадото?
16 Септ.
Този плод се различава от останалите по своя не толкова сладък вкус. Въпреки това, ботаниците определят авокадото за плод, тъй като притежава месеста структура, сравнително сладък вкус и расте на дърво....
Портокаловият сок - колкото вкусен, толкова и опасенПортокаловият сок - колкото вкусен, толкова и опасен
04 Дек.
14
С портокалов сок препоръчваме да си приготвите и един вкусен портокалов кекс....
Помело - защо е толкова полезно?Помело - защо е толкова полезно?
23 Ноем.
Полезни свойства на помелото По принцип помелото е по-полезно сушено. А ето и какви са неговите полезни свойства: - В сушеното помело има много малко въглехидрати, но и малко количество витамин С....
Тези 3 храни изобщо не са толкова полезни, колкото си мислитеТези 3 храни изобщо не са толкова полезни, колкото си мислите
23 Март
Едно проучване доказва, че ежедневният прием на плодови фрешове е толкова вредно за зъбите, колкото и избелващите агенти. 3....
Мента - защо е толкова полезна?Мента - защо е толкова полезна?
19 Януари
Защо ментата е толкова полезна Ако пиете редовно чай от мента или просто дъвчете листата ѝ, ще съумеете да облекчите симптоми като стомашни болки, подуване, газове, диария и запек....
Магарешко мляко - защо е толкова полезно?Магарешко мляко - защо е толкова полезно?
12 Февр.
Магарешкото мляко е полезно за хора с чувствителна кожа, забавя процеса на стареене, повишава имунитета....
Бързо ходене - защо е толкова полезно?Бързо ходене - защо е толкова полезно?
30 Март
По колко време трябва да ходим?...
Колкото повече тренирате, толкова повече ядете!Колкото повече тренирате, толкова повече ядете!
12 Май
Затова и аеробиката, каланетиката и други спортни занимания са толкова популярни сред представителките на слабия пол. Дали тази представа е реална?...
Авокадо - вкусното лекарствоАвокадо - вкусното лекарство
18 Май
2
Най-подходящо на консумация авокадото е, когато е леко меко. Дори да има леко загнили участъци - не се притеснявайте, а смело го използвайте за направата на вкусни салати с авокадо, сосове и дипове....
Колко калории има в авокадото?Колко калории има в авокадото?
20 Март
Полезни ли са мазнините в авокадото?...
Колко боровинки да похапваме дневно и защо са толкова полезни?Колко боровинки да похапваме дневно и защо са толкова полезни?
02 Юни
Има няколко вида от тези малки и полезни плодчета - черни, сини, червени боровинки. Всички тези ползи от този прекрасен плод ни говорят, че редовната му употреба няма да ни навреди....
Кокосово брашно - кое го прави толкова полезно?Кокосово брашно - кое го прави толкова полезно?
03 Февр.
За добавяне на специален вкус опитайте да смесите кокосовото брашно с друго многофункционално или многозърнесто....
Защо е толкова полезно да ядем скумрия?Защо е толкова полезно да ядем скумрия?
30 Август
Скумрията е една от най-вкусните риби, които са изключително ценни откъм вкус и полезни вещества, но по-пренебрегвани в световен план....
Масло от резене - защо е толкова полезно?Масло от резене - защо е толкова полезно?
08 Август
Има много приятен аромат и се прави от семената, като затова се отличава с горчивия вкус. Заради ценните му свойства, то е едно от най-ценните в ароматерапията, като често се използва при редица проблеми....
Защо кивито е толкова полезно за жените?Защо кивито е толкова полезно за жените?
10 Март
Ниският прием на калий може да бъде толкова важен рисков фактор, колкото високият прием на натрий, причиняващ високо кръвно налягане. Предотвратява запек Запекът често тормози жените....
Полезно смутиПолезно смути
12 Март
Сложете в блендера банана, нарязаното авокадо, зеленолистните зеленчуци и семките. Пасирайте до получаването на крем. Сипете вода и лед и блендирайте още малко....
Растителни лигнани – защо са толкова полезни?Растителни лигнани – защо са толкова полезни?
28 Януари
Редовната конснумация на ленено семе, тиквено семе и слънчогледово семе е лесен и вкусен начин да си ги набавим. С най-богато съдържание на полифеноли е лененото семе....
Защо пикантната храна е толкова полезна?Защо пикантната храна е толкова полезна?
14 Август
Пикантните храни може да причиняват усещане за парене на езика, но експертите ни казват, че напълно си заслужава, тъй като тези храни са пълни с много ползи за здравето. Люти чушки, халапеньо и лют червен пипер са богати...
Защо жълтата леща е толкова полезна?Защо жълтата леща е толкова полезна?
07 Юни
Вижте още полезна информация за оранжева леща и зелена леща....
Червени чушки - защо са толкова полезниЧервени чушки - защо са толкова полезни
04 Април
Само едно положение остава безспорно при чушките - както в свеж вид, така и печени чушки, сладки и лютиви, те са неизменно вкусни. Не само това, те са забележително полезни за здравето....
Защо билката безсмъртниче е толкова полезнаЗащо билката безсмъртниче е толкова полезна
23 Окт.
Безсмъртниче (Helichrysum) е многогодишно растение, което се използва активно в народната медицина. За медицински цели се използват съцветия с дръжки. Събирането се извършва в началото на цъфтежа в чисти екологични...
Защо сушените ябълки са толкова полезни?Защо сушените ябълки са толкова полезни?
12 Ноем.
Всеки знае ползата от плодовете за набавяне на нужните на тялото витамини. Повечето плодове обаче са сезонни и липсват през много месеци от годината. Има обаче алтернатива на този проблем и той е в сушените плодове. От...