Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Съхранение и консервиране на боб, грах и лещаСъхранение и консервиране на боб, грах и леща
28 Май
Зелен фасул Зеленият фасул се консервира. Той не бива да е престоял прекалено дълго преди да започнете процеса на консервиране....
Как да консервираме лобода?Как да консервираме лобода?
11 Май
Тя се консумира прясна или консервирана. Продуктите при консервиране са следните: листа от лобода и сол. Почистваме и измиваме листата на лободата обилно с вода....
Как да консервираме чушкиКак да консервираме чушки
16 Ноем.
Чушките могат да се консервират по няколко начина в зависимост от това какво искате след това да приготвяте с тях....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Как да консервираме извараКак да консервираме извара
14 Септ.
Изварата се появи преди много векове. Хората, които се грижели за биволи и крави, започнали да обръщат внимание на процеса на втасване на мляко, като в крайна сметка забелязали образуването на продукт, който много жители...
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
06 Август
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Как да консервираме пуешко месоКак да консервираме пуешко месо
07 Март
Ако искате да запазите каквото и да е месо за по-дълго време, най-лесният начин за това е като го стерилизирате в буркани или консерви. Поради факта, че в месото може да се развият микроорганизми, които издържат на температура...
Как да консервираме люти чушкиКак да консервираме люти чушки
03 Септ.
Съществуват различни методи за тяхното консервиране. За консервиране на чорбаджийски чушки са необходими три килограма и половина чушки и сол. В четири литра вода се добавя сол – около един килограм....
Как да засадим бобКак да засадим боб
06 Дек.
Да си отгледате сами боб в градината, има няколко предимства: лесна грижа, обогатяване на почвата с азот, студоустойчивост. Но за това трябва да знаете как да засадите боб, какви са моделите на отглеждане и някои други тънкости...
БобБоб
02 Септ.
Фасулът е общо наименование на група бобови растения. Познат е под наименованието боб. Бобовите растения играят значителна роля в човешката история. Те са първата култура, която еволюира, когато ловците и номадските племена...
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
12 Май
Охладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)
07 Май
1
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts) са страхотен десерт, опитайте!...
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
27 Януари
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове: Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
14 Септ.
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Как да изсушим домати във фурнатаКак да изсушим домати във фурната
07 Юли
Оставете ги поне за едно денонощие затворени преди да ги консумирате. Ако се чудите как да изсушим домати във фурната? Вече знаете какъв е начинът. Пригответе любимите рецепти за лазаня или паста с тях....
Как да консервираме доматен сок?Как да консервираме доматен сок?
14 Февр.
Домашният доматен сок е толкова богат на витамини, вкусен и засищащ! Може да се използва във всякакви рецепти и е добра основа за много доматени супи, а и не само. Наистина е доста лесно да го приготвите, а също така...
Как да консервираме диво месо?Как да консервираме диво месо?
09 Окт.
Най-разпространените методи за консервиране на месото от дивеч са стерилизирането му в буркани или осоляването и изсушаването му....
Как да съхраняваме и консервираме киселец?Как да съхраняваме и консервираме киселец?
02 Март
Вариант е и да консервирате киселеца в буркани. За целта прясно набран киселец се почиства и измива. Мокър се натъпква в буркани, които се затварят херметически....
Как да съхраняваме и консервираме кюфтета?Как да съхраняваме и консервираме кюфтета?
25 Февр.
Ако ги консервирате есенно или зимно време, може да ги оставите и в мазето....