Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Съхранение и консервиране на боб, грах и лещаЗелен фасул
Зеленият фасул се консервира. Той не бива да е престоял прекалено дълго преди да започнете процеса на консервиране....
28 Май
Как да консервираме лобода?Тя се консумира прясна или консервирана.
Продуктите при консервиране са следните: листа от лобода и сол.
Почистваме и измиваме листата на лободата обилно с вода....
11 Май
Как да консервираме чушкиЧушките могат да се консервират по няколко начина в зависимост от това какво искате след това да приготвяте с тях....
16 Ноем.
Как да замразим нахутЕто как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
07 Юли
Как да изсушим дренкиОставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички.
Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
18 Март
Как да карамелизираме лукСложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
08 Януари
2
Как да консервираме извараИзварата се появи преди много векове. Хората, които се грижели за биволи и крави, започнали да обръщат внимание на процеса на втасване на мляко, като в крайна сметка забелязали образуването на продукт, който много жители...
14 Септ.
Как да сварим лесно кестениВече всички знаем как да сварим лесно кестени.
Насладете им се....
06 Август
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
26 Септ.
1
Как да консервираме пуешко месоАко искате да запазите каквото и да е месо за по-дълго време, най-лесният начин за това е като го стерилизирате в буркани или консерви. Поради факта, че в месото може да се развият микроорганизми, които издържат на температура...
07 Март
Как да консервираме люти чушкиСъществуват различни методи за тяхното консервиране. За консервиране на чорбаджийски чушки са необходими три килограма и половина чушки и сол.
В четири литра вода се добавя сол – около един килограм....
03 Септ.
Как да засадим бобДа си отгледате сами боб в градината, има няколко предимства: лесна грижа, обогатяване на почвата с азот, студоустойчивост. Но за това трябва да знаете как да засадите боб, какви са моделите на отглеждане и някои други тънкости...
06 Дек.
БобФасулът е общо наименование на група бобови растения. Познат е под наименованието боб. Бобовите растения играят значителна роля в човешката история. Те са първата култура, която еволюира, когато ловците и номадските племена...
02 Септ.
Как да си направим домашна юфкаОхладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
12 Май
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts) са страхотен десерт, опитайте!...
07 Май
1
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове:
Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
27 Януари
Свински ребърца Да си оближеш пръститеРебрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
14 Септ.
1
Как да изсушим домати във фурнатаОставете ги поне за едно денонощие затворени преди да ги консумирате.
Ако се чудите как да изсушим домати във фурната? Вече знаете какъв е начинът.
Пригответе любимите рецепти за лазаня или паста с тях....
07 Юли
Как да консервираме доматен сок?Домашният доматен сок е толкова богат на витамини, вкусен и засищащ! Може да се използва във всякакви рецепти и е добра основа за много доматени супи, а и не само.
Наистина е доста лесно да го приготвите, а също така...
14 Февр.
Как да консервираме диво месо?Най-разпространените методи за консервиране на месото от дивеч са стерилизирането му в буркани или осоляването и изсушаването му....
09 Окт.
Как да съхраняваме и консервираме киселец?Вариант е и да консервирате киселеца в буркани. За целта прясно набран киселец се почиства и измива. Мокър се натъпква в буркани, които се затварят херметически....
02 Март
Как да съхраняваме и консервираме кюфтета?Ако ги консервирате есенно или зимно време, може да ги оставите и в мазето....
25 Февр.