Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Съвети и техники за безопасно рязанеСъвети и техники за безопасно рязане
19 Дек.
Рязането с нож става винаги върху твърда повърхност - плот или специална дъска за рязане. Рязането трябва да става далече от тялото....
Техники за рязане на тортени блатовеТехники за рязане на тортени блатове
15 Април
Често се случва така, че домакините изпитват затруднения при разрязване на вече изпечените тортени блатове. Обикновено те се опитват да разрежат блата с нож, но той в повечето случаи се натрошава или едната му част се разкъсва...
Пържени питки със сирене, рязани с чинияПържени питки със сирене, рязани с чиния
14 Май
12
Разбиваме яйцето. Натрошаваме си сиренце. В киселото мляко слагаме содата да шупне. Пресяваме си брашното в отделна купа. В нея си правим кладенче. В кладенчето слагаме яйцето, шупналото мляко, щипка сол, захарта, олиото...
Великденски яйца с различни техникиВеликденски яйца с различни техники
24 Окт.
Великденските яйца с различни техники са готови....
Кулинарни техники при месенето на козунакКулинарни техники при месенето на козунак
22 Март
Замесването на козунаци не е никак трудно, просто трябва да спазвате някои техники. Първо, ако имате възможност, си купете домашни продукти, особено яйцата и млякото....
Хитрите кулинарни техники на най-добрите готвачиХитрите кулинарни техники на най-добрите готвачи
18 Ноем.
1
Превърнете се в кулинарна звезда и докажете на любимите си хора, че по-апетитна храна от домашната няма! page1....
Кулинарни техники при готвенето на храни на плочаКулинарни техники при готвенето на храни на плоча
10 Окт.
Техники за готвене на плоча Ако никога преди не сте използвали електрическа плоча за готвене, ще започнете с ястия, които са лесни за приготвяне. Палачинките са добро решение за начало....
Как да мариноваме месо за скара - кулинарни техникиКак да мариноваме месо за скара - кулинарни техники
21 Май
Ще се запознаем с мариноване на свинско месо, пиле и други продукти, които са страхотни за готвене на въглища. В този процес няма нищо сложно, но все пак си струва да обърнете внимание на някои моменти и да ги запомните...
Рязани камбиРязани камби
27 Април
Рязаните камби са готови....
Рязана туршияРязана туршия
17 Май
1
Камбите, морковите, зелето и целината се измиват и нарязват на средно големи парчета. Саламурата се приготвя, като в тенджера се смесват захарта, солта, оцета и водата. Бърка се с лъжица, докато се разтворят сухите съставки...
Рязани бухтиРязани бухти
14 Дек.
2
Рязаните бухти са готови....
Кулинарна техника за направа на торта ЗебраКулинарна техника за направа на торта Зебра
30 Април
Познатата от детството торта Зебра е лесна за приготвяне и позволява някои индивидуални промени в украсата и поднасянето. Този сладкиш се характеризира с богат аромат и красива картина на отрязаната част. Ретро тортата...
Кулинарна техника за направа на торта ЕстерхазиКулинарна техника за направа на торта Естерхази
21 Април
Вижте още: - Тънкости при приготвяне на торта Гараш; - Кулинарни техники за приготвянето на Добуш торта....
Кулинарна техника за направа на торта ШахматКулинарна техника за направа на торта Шахмат
29 Март
Шахматната торта е вкусен и класически десерт, който е идеален за всеки повод. Това е многопластова торта, която се състои от шахматнни ивици от светли и тъмни блатове, обикновено ванилия и шоколад. Техниката за приготвяне...
Кулинарна техника за направа на торта ДобушКулинарна техника за направа на торта Добуш
25 Януари
Тази техника е много важна, за да остане тестото въздушно. Друга важна техника по отношение на блатовете за торта Добуш е те да се пекат във фурна, която е предварително загрята на 160 °C и не повече от 10 минути....
Рязан тутманикРязан тутманик
07 Август
Разтваряте маята в топлата вода със захарта и няколко лъжици брашно. Когато шупне, я добавяте към брашното и останалите продукти. С постепенно добавяне на брашното замесвате меко тесто, което оставяте да втаса хубаво....
Смолянска рязана туршияСмолянска рязана туршия
18 Ноем.
Наздраве с тази смолянска рязана туршия....
Домашна рязана лютеницаДомашна рязана лютеница
07 Септ.
Готовата домашна рязана лютеница може да сервираме, като разбъркаме с майонеза или подправим с други подправки и сосове. Добър апетит! ! !...
Рязано кисело зелеРязано кисело зеле
12 Февр.
Рецептата е за 5 буркана по 3 литра. Почистеното и измито зеле нарязваме на тънки ивици, като отстраняваме кочаните и твърдите жили. Всеки 3 кг зеле слагаме в голям емайлиран съд и разбъркваме добре със солта и кимиона...
Рязани камби туршияРязани камби туршия
26 Септ.
Измийте камбите и ги нарежете на 4-6 парчета, като остраните семето. Нарежете морковите на кръгчета, разделете чесъна на скилидки, нарежете магданоза и разделете карфиола на розички. Наредете в подходяща делвичка...
Двойно рязана баницаДвойно рязана баница
27 Март
1
Разгъвам пакета с кори, вземам 2 листа от тях, в края към мен слагам от натрошеното сирене. Навиваме кората на руло, което срязваме на 5 равни парчета. Нареждаме в намазнена правоъгълна тава, така навиваме и нарязваме...
Рязани зелени доматиРязани зелени домати
24 Септ.
Доматите се измиват и нарязват на по-дебели филийки. Поръсват се със солта и захарта. Оставете да престоят така около 4 часа. Отцедете сока, който са отделили, но без да ги изстисквате. Залейте ги с олиото, добавете обеления...
Рязано зеле с подправкиРязано зеле с подправки
27 Август
Зелето нарязваме на тънко и го разбъркваме с настърганите моркови, изстискания лимонов сок и останалите подправки. Нареждаме сместа плътно в буркани и ги оставяме на топло, за да ферментират. Рязаното зеле с подправки...
Рязана питка с маслоРязана питка с масло
22 Дек.
Пресейте килограм от брашното и направете кладенче, сложете солта, киселото мляко, олиото и оцет. Разбийте яйцата и го добавете. Разтворете маята в топлото прясно мляко, сложете захарта и оставете да шупне. Започнете...
Рязано зеле с виноРязано зеле с вино
14 Дек.
1
Изберете хубави и стегнати зелки, почистете и ги нарежете на ивици. Сложете зелето в достатъчно голям съд, посолете и залейте с бялото вино. След 1 час наредете зелето плътно в буркани, покрийте с кърпа и притиснете...