Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Съвети и техники за безопасно рязанеРязането с нож става винаги върху твърда повърхност - плот или специална дъска за рязане.
Рязането трябва да става далече от тялото....
19 Дек.
Техники за рязане на тортени блатовеЧесто се случва така, че домакините изпитват затруднения при разрязване на вече изпечените тортени блатове. Обикновено те се опитват да разрежат блата с нож, но той в повечето случаи се натрошава или едната му част се разкъсва...
15 Април
Пържени питки със сирене, рязани с чинияРазбиваме яйцето. Натрошаваме си сиренце. В киселото мляко слагаме содата да шупне. Пресяваме си брашното в отделна купа. В нея си правим кладенче.
В кладенчето слагаме яйцето, шупналото мляко, щипка сол, захарта, олиото...
14 Май
12
Кулинарни техники при месенето на козунакЗамесването на козунаци не е никак трудно, просто трябва да спазвате някои техники. Първо, ако имате възможност, си купете домашни продукти, особено яйцата и млякото....
22 Март
Хитрите кулинарни техники на най-добрите готвачиПревърнете се в кулинарна звезда и докажете на любимите си хора, че по-апетитна храна от домашната няма!
page1....
18 Ноем.
1
Кулинарни техники при готвенето на храни на плочаТехники за готвене на плоча
Ако никога преди не сте използвали електрическа плоча за готвене, ще започнете с ястия, които са лесни за приготвяне. Палачинките са добро решение за начало....
10 Окт.
Как да мариноваме месо за скара - кулинарни техникиЩе се запознаем с мариноване на свинско месо, пиле и други продукти, които са страхотни за готвене на въглища.
В този процес няма нищо сложно, но все пак си струва да обърнете внимание на някои моменти и да ги запомните...
21 Май
Рязана туршияКамбите, морковите, зелето и целината се измиват и нарязват на средно големи парчета.
Саламурата се приготвя, като в тенджера се смесват захарта, солта, оцета и водата. Бърка се с лъжица, докато се разтворят сухите съставки...
17 Май
1
Кулинарна техника за направа на торта ЗебраПознатата от детството торта Зебра е лесна за приготвяне и позволява някои индивидуални промени в украсата и поднасянето. Този сладкиш се характеризира с богат аромат и красива картина на отрязаната част. Ретро тортата...
30 Април
Кулинарна техника за направа на торта ЕстерхазиВижте още:
- Тънкости при приготвяне на торта Гараш;
- Кулинарни техники за приготвянето на Добуш торта....
21 Април
Кулинарна техника за направа на торта ШахматШахматната торта е вкусен и класически десерт, който е идеален за всеки повод. Това е многопластова торта, която се състои от шахматнни ивици от светли и тъмни блатове, обикновено ванилия и шоколад.
Техниката за приготвяне...
29 Март
Кулинарна техника за направа на торта ДобушТази техника е много важна, за да остане тестото въздушно.
Друга важна техника по отношение на блатовете за торта Добуш е те да се пекат във фурна, която е предварително загрята на 160 °C и не повече от 10 минути....
25 Януари
Рязан тутманикРазтваряте маята в топлата вода със захарта и няколко лъжици брашно. Когато шупне, я добавяте към брашното и останалите продукти.
С постепенно добавяне на брашното замесвате меко тесто, което оставяте да втаса хубаво....
07 Август
Домашна рязана лютеницаГотовата домашна рязана лютеница може да сервираме, като разбъркаме с майонеза или подправим с други подправки и сосове.
Добър апетит! ! !...
07 Септ.
Рязано кисело зелеРецептата е за 5 буркана по 3 литра.
Почистеното и измито зеле нарязваме на тънки ивици, като отстраняваме кочаните и твърдите жили.
Всеки 3 кг зеле слагаме в голям емайлиран съд и разбъркваме добре със солта и кимиона...
12 Февр.
Рязани камби туршияИзмийте камбите и ги нарежете на 4-6 парчета, като остраните семето.
Нарежете морковите на кръгчета, разделете чесъна на скилидки, нарежете магданоза и разделете карфиола на розички.
Наредете в подходяща делвичка...
26 Септ.
Двойно рязана баницаРазгъвам пакета с кори, вземам 2 листа от тях, в края към мен слагам от натрошеното сирене. Навиваме кората на руло, което срязваме на 5 равни парчета.
Нареждаме в намазнена правоъгълна тава, така навиваме и нарязваме...
27 Март
1
Рязани зелени доматиДоматите се измиват и нарязват на по-дебели филийки. Поръсват се със солта и захарта. Оставете да престоят така около 4 часа.
Отцедете сока, който са отделили, но без да ги изстисквате. Залейте ги с олиото, добавете обеления...
24 Септ.
Рязано зеле с подправкиЗелето нарязваме на тънко и го разбъркваме с настърганите моркови, изстискания лимонов сок и останалите подправки.
Нареждаме сместа плътно в буркани и ги оставяме на топло, за да ферментират.
Рязаното зеле с подправки...
27 Август
Рязана питка с маслоПресейте килограм от брашното и направете кладенче, сложете солта, киселото мляко, олиото и оцет. Разбийте яйцата и го добавете.
Разтворете маята в топлото прясно мляко, сложете захарта и оставете да шупне.
Започнете...
22 Дек.
Рязано зеле с виноИзберете хубави и стегнати зелки, почистете и ги нарежете на ивици.
Сложете зелето в достатъчно голям съд, посолете и залейте с бялото вино.
След 1 час наредете зелето плътно в буркани, покрийте с кърпа и притиснете...
14 Дек.
1