Видове флавоноидиФлавоноли
Тази широко разпространена подгрупа на флавоноидите включва кверцетин и кемпферол. Те се намират в лук, праз, брюкселско зеле, зеле, броколи, чай, плодове, боб и ябълки....
Кемпферол - същност, източници и ползиСред всички флавоноиди може да се отбележи кемпферолът, който е растителен флавоноид, присъстващ в плодовете и зеленчуците с антиоксидантни, противоракови, противовъзпалителни терапевтични свойства....
Няколко причини да хапваме червено зелеФлавоноиди са открити и в някои животни, като пеперудите и молците в техния стадий на ларви.
Флавоноидите в червеното зеле придават неговият червен цвят....
Всички ползи от вишните на едно мястоСъдържание на флавоноиди във вишните
Флавоноидите имат съществена роля в синтезирането на хормоните и ензимите в тялото. Те играят роля на антиоксиданти и помагат за бързото заздравяване на раните....
Защо са полезни крушите?Някои от тях са флавоноли, като изораментин, кверцин и каемнферол; флаван-3-оли и по-специално епицатекин, антоцианин....
Защо да хапваме мандарини всеки денНе по-малко важен е и фактът, че съдържат изобилие от флавоноидни антиоксиданти, каквито са нарингенин, хесперетин, витамин А, каротини, ксантин, лутеин....
Храни срещу АлцхаймерЗа да намалим риска от появата на тази коварна болест, е добре да приемаме следните храни:
Храни и напитки с богато съдържание на флавоноиди. Флавоноидите са в групата на антиоксидантите....
Топ 7 ползи от хапването на малиниВ допълнение към това флавоноидите насърчават притока на кръв в хипокампуса, което насърчава растежа на нови нервни клетки в мозъка.
Вижте още лечебните свойства на черните малини....
Полезни храни при гастритХрани, богати на флавоноиди
Флавоноидите са вещества с антиоксидантни и защитни елементи. На тях се дължи жълтият, зеленият и червеният цвят на плодовете и зеленчуците....
Лек за повишаване на имунитетаВ канелата се съдържат много антиоксиданти и флавоноиди, а медът знаете, че е вълшебен.
Така с този лек освен че ще повишите имунитета си, ще се предпазите и от грип....