Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Дългозърнест ОризДългозърнест Ориз
15 Май
Готвене на дългозърнест ориз За да се ориентирате как да готвите дългозърнест ориз, трябва да знаете: - вид на котлона; - нивото на мощността; - дебелината на съда, в който готвите; - обема на продукта....
Миди с дългозърнест оризМиди с дългозърнест ориз
26 Юли
Изчистваме и измиваме 1 ч.ч. дългозърнест ориз. В подходяща тенджера слагаме бульона от мидите/при мен излезе 2 ч.чаши/и още 4 ч.ч. гореща вода, така че да стане в съотношение 1:6....
Рататуй с дългозърнест оризРататуй с дългозърнест ориз
05 Февр.
Добавят се тиквичките, морковът, патладжанът и чушката и се пържи, като се бърка често около 10 мин. Слагат се доматите, поръсва се с щипката захар и се готви всичко на тих огън още 10 мин....
Пикантен дългозърнест ориз с гъби на тиганПикантен дългозърнест ориз с гъби на тиган
12 Юни
Гъбите не се накисват или мият продължително, защото губят вкусовите си качества и се напояват с вода, което не е желателно. Доматите също обелете и настържете....
Празнично Патешко Магре с дългозърнест ориз и бял сосПразнично Патешко Магре с дългозърнест ориз и бял сос
11 Юни
Добавя се оризът и след като стане полупрозрачен, се налива бульона. Прибавя се клонката розмарин и се готви 10 минути под капак. След което котлонът се изключва и оризът се оставя още 10 минути под капак....
Как се готви хубав оризКак се готви хубав ориз
22 Ноем.
Някои готвачи съветват с цел избягване слепването на зрънцата да използвате малко бяло вино или друг вид киселина....
Как се готви пълнозърнест ориз?Как се готви пълнозърнест ориз?
23 Дек.
Как се готви пълнозърнест ориз?...
Как се готви бял ориз?Как се готви бял ориз?
08 Март
Посолете го по ваше желание и намалете температурата, тъй като той не бива да се готви на много високи градуси....
Разликата между дългозърнест, късозърнест и среднозърнест оризРазликата между дългозърнест, късозърнест и среднозърнест ориз
26 Февр.
Дългозърнест ориз Дължината на дългозърнестия ориз е не по-малка от 6 мм. От трите вида ориз той е най-лесен за готвене, затова е подходящ за начинаещи готвачи....
Kaк се прехвърлят партиди?Kaк се прехвърлят партиди?
26 Март
Режийните услуги, които общината или фирмите предоставят на гражданите се изплащат ежемесечно и за да не се създават недоразумения, водещи до налагане на санкции под формата на глоби на ползвателя, или изваждането му от списъка...
Колко време се готви ориз на фурна?Колко време се готви ориз на фурна?
12 Март
1
Колко време се готви ориз на фурна? И така, първата ви задача винаги е да проверите какво е съотношението на водата и ориза при този вид ориз, който ще ползвате....
Как да готвим кафяв оризКак да готвим кафяв ориз
30 Септ.
Според него оризът най-напред се запържва в сух тиган, след това се добавя вода и се готви на средна температура. Щом водата се изпари, се налива....
Да готвим с див оризДа готвим с див ориз
11 Септ.
Дивият ориз е много специфична култура. Той представлява не напълно зърнена култура, като в действителност е от семето на вид водна трева, специфична за САЩ и Канада. Дивият ориз съдържа големи количества протеини и фибри...
Как се готви черен ориз?Как се готви черен ориз?
22 Февр.
Не е нужно да овлаявате сложни кулинарни техники, за да разберете как се готви черен ориз.Черният ориз се готви, както се готви и белият ориз, с малката разлика, че трябва да предвидите малко повече време за кулинарната му...
Как се готви жасминов ориз?Как се готви жасминов ориз?
12 Ноем.
След като заври, се готви 20 минути на слаб огън. След това се разравя внимателно с вилица и се оставя да престои за 5 минути. Докато се вари, жасминовият ориз не се слепва и стои много лек и въздушен....
Как се готви правилно ориз?Как се готви правилно ориз?
11 Ноем.
Докато оризът се готви, се препоръчва капакът на тенджерата да не се вдига; 8. Ако не искате оризът да се слепне, не го бъркайте, докато се готви, освен първия път, за който казахме по-горе....
Как се готви бланширан ориз?Как се готви бланширан ориз?
06 Ноем.
Не се готви бързо от обикновения ориз. Неговото готвене отнема малко повече време, но въпреки това е по-полезен от обикновения ориз....
Kак се готви императорски оризKак се готви императорски ориз
27 Февр.
Ако решите да готвите императорски ориз, първо трябва да го накиснете за 7-8 часа преди да готвите с него....
Оригиналът: Най-вкусният пържен ориз по китайски се готви такаОригиналът: Най-вкусният пържен ориз по китайски се готви така
25 Окт.
Смята се, че класическата рецепта за пържен китайски ориз произхожда от град Янгжу в източната провинция Дзянсу. Приготвен със свинско, скариди и пресен лук, пърженият ориз Янгжу все още представлява стандарт, по който...
Десислава готви манджи с ориз за любимияДесислава готви манджи с ориз за любимия
14 Януари
Русото фолкчудо Десислава е станала страхотна готвачка на ориз и забърква различни манджи на любимия си мъж, а той е направо очарован от кулинарния й ентусиазъм. Светлозар Савов, който освен че е ММА боец, стана известен...
Как се готви ориз с месо?Как се готви ориз с месо?
16 Ноем.
Ориз с месо се готви доста лесно, стига да знаем правилните техники и някои малки хитринки. Когато ще готвите това ястие, първо трябва да изберете месото и ориза, с които ще готвите....
Как се готви (вари) ориз на пара?Как се готви (вари) ориз на пара?
22 Юли
За готвене на пара обикновено се използва специален уред, но дори и да не разполагате с такъв е достатъчно да вземете дълбока тенджера и да се снабдите с метален гевгир, който да поставите в тенджерата. Вторият вариант...
Как се готви грахКак се готви грах
26 Януари
Ето че вече няма да се налага да се мъчите и да готвите граха по 3 часа или дори повече. А в какво да вложите готвен грах, вижте в галерията ни по-горе!...
Как се готви ярешко?Как се готви ярешко?
19 Ноем.
Има държави, в които ярешко се накисва в мляко, като тук е моментът да уточним, че според някои вярвания ярешкото не трябва нито да се накисва, нито да се готви с млякото на майката-коза....
Как се готви херингаКак се готви херинга
13 Ноем.
Маринованата херинга е сред най-популярните у нас консервирани риби. Особено атрактивни са онези рулца от риба, които са набучени на клечка за зъби и са пълни я с маслинки, я с морковче или пък лук. Няма как да не сте...