Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да готвим правилно боб?Готви се по около 50 начина и е целогодишна храна. У нас традиционно се отглежда и използва боб....
26 Юли
Как да готвим боб адзукиБобът адзуки, малко познат в България, е вид червен боб, силно разпространен в азиатските държави. По качества той по нищо не отстъпва на нашенския боб, но се приготвя много по-бързо. Много богат е на протеини и...
03 Април
Какво е мисо и как да готвим с него?Мисо е богата солена подправка, която характеризира същността на японската кухня. Традиционно в Япония започват деня си с купа домашна мисо супа. Мисото също се използва за ароматизиране на разнообразие от храни и...
04 Окт.
1
Боб Лима - характеристики на сортаЗатова е най-добре да не го готвите в тенджера под налягане;
- Не трябва да добавяте сол и други подправки за боб, преди да се е сготвил, защото това значително ще повиши времето за готвене....
14 Юли
Олио от авокадо - как да готвим с негоКакво представлява олиото от авокадо и какво място намира в готвенето?
Олио от авокадо се получава при пресоване на месестата част от авокадото, след като костилката е отстранена....
06 Март
Наръчник на вегана: какво е сайтан и как да готвим с негоСейтан е термин, с който се нарича вегетарианското „месо”, което се приготвя от брашно по много необичаен начин. Сейтанът съдържа голямо количество белтъчини, на вкус и вид напомня за месо и затова в цял свят е известен...
31 Окт.
1
Как се готви червен боб?Колко време и как се готви червен боб, който предварително не е бил накиснат?
Бобът без предварително накисване също може да се приготви по-бързо с някои техники....
03 Окт.
Как се готви зелен бобЗа да приготвите ястия от зелен фасул, желателно е да използвате съвсем млади зелени шушулки. Те са по-нежни и вкусът им придава невероятна свежест на ястията.
Презрелият зелен фасул се приготвя по-бавно, той не е толкова...
19 Дек.
Какво е Пандан и как се готви с него?Пандан е тревисто тропическо растение, което расте в Югоизточна Азия. Tой е известен като „ароматно растение“ поради уникалния си и сладък аромат. То има изправени яркозелени листа, които се използват за приготвяне на много...
08 Февр.
Екстра лайт зехтин - как да готвим с негоИма няколко важни момента, които е препоръчително да се спазват, когато се готви с екстра върджин зехтин....
24 Ноем.
Какво е сорго и какво да сготвим с негоРазбъркайте сместа от соргото в кипящата вода, след което оставете да се готви за 10 до 15 минути, докато се образува гладка, гъста каша. Подсладете кашата със захар или мед преди сервиране....
05 Март
Как да замразим нахутЕто как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
07 Юли
Как да изсушим дренкиОставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички.
Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
18 Март
Как да карамелизираме лукСложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
08 Януари
2
Какво да направите, за да предизвикате ревност в негоРевността е част от една връзка, а дори и човекът до Вас да Ви каже, че никога не ревнува, едва ли това е така. Но все пак ампутираните от ревност хора не са художествена измислица.
С ревността шега не бива, а ако партньорът...
23 Май
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
26 Септ.
1
Как да сварим лесно кестениВече всички знаем как да сварим лесно кестени.
Насладете им се....
06 Август
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.
Кое ястие с каква мазнина да готвим?Най-често при готвенето на различни ястия се използват няколко вида мазнина, а именно краве масло, олио и мас.
Краве масло
Кравето масло се използва при приготвянето на птици, агнешко месо, гъби, задушени зеленчуци...
28 Септ.
Какво е Исот и какви са ползите от негоИсот е името на вид пипер, отглеждан в град Шанлъурфа- Турция.
Най-важният фактор при приготвянето на исот е слънчевата енергия. Горещите чушки се отстраняват от семената в плоски зони, изложени на слънце, и се оставят...
20 Юни
Какво и как да готвим с гъша масЗа да готвим с гъша мас, първо трябва да я стопим. Нарязва се на парчета - около 3 см дебели и 8-10 см дълги. Накисват се в голям съд със студена вода.
Така се оставят 2 дни, като водата се сменя няколко пъти....
18 Август
Блиц бутер тесто и направа на датски сладкиш от негоМоже и да се постави във фризер, но трябва да се следи да не замръзне, не повече от 15-20 минути....
08 Април
1
Как се готви зелен боб?Готви се много бързо и лесно, защото има нужда от много по-малко топлинна обработка от пресен зелен боб, въпреки че зависи от сорта на боба.
В днешно време има зелен боб, който е много крехък, има закръглена форма....
23 Ноем.