Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да готвим правилно боб?Как да готвим правилно боб?
26 Юли
Готви се по около 50 начина и е целогодишна храна. У нас традиционно се отглежда и използва боб....
Как да готвим боб адзукиКак да готвим боб адзуки
03 Април
Бобът адзуки, малко познат в България, е вид червен боб, силно разпространен в азиатските държави. По качества той по нищо не отстъпва на нашенския боб, но се приготвя много по-бързо. Много богат е на протеини и...
Какво е мисо и как да готвим с него?Какво е мисо и как да готвим с него?
04 Окт.
1
Мисо е богата солена подправка, която характеризира същността на японската кухня. Традиционно в Япония започват деня си с купа домашна мисо супа. Мисото също се използва за ароматизиране на разнообразие от храни и...
Боб Лима - характеристики на сортаБоб Лима - характеристики на сорта
14 Юли
Затова е най-добре да не го готвите в тенджера под налягане; - Не трябва да добавяте сол и други подправки за боб, преди да се е сготвил, защото това значително ще повиши времето за готвене....
Олио от авокадо - как да готвим с негоОлио от авокадо - как да готвим с него
06 Март
Какво представлява олиото от авокадо и какво място намира в готвенето? Олио от авокадо се получава при пресоване на месестата част от авокадото, след като костилката е отстранена....
Наръчник на вегана: какво е сайтан и как да готвим с негоНаръчник на вегана: какво е сайтан и как да готвим с него
31 Окт.
1
Сейтан е термин, с който се нарича вегетарианското „месо”, което се приготвя от брашно по много необичаен начин. Сейтанът съдържа голямо количество белтъчини, на вкус и вид напомня за месо и затова в цял свят е известен...
Как се готви червен боб?Как се готви червен боб?
03 Окт.
Колко време и как се готви червен боб, който предварително не е бил накиснат? Бобът без предварително накисване също може да се приготви по-бързо с някои техники....
Как се готви зелен бобКак се готви зелен боб
19 Дек.
За да приготвите ястия от зелен фасул, желателно е да използвате съвсем млади зелени шушулки. Те са по-нежни и вкусът им придава невероятна свежест на ястията. Презрелият зелен фасул се приготвя по-бавно, той не е толкова...
Какво е Пандан и как се готви с него?Какво е Пандан и как се готви с него?
08 Февр.
Пандан е тревисто тропическо растение, което расте в Югоизточна Азия. Tой е известен като „ароматно растение“ поради уникалния си и сладък аромат. То има изправени яркозелени листа, които се използват за приготвяне на много...
Екстра лайт зехтин - как да готвим с негоЕкстра лайт зехтин - как да готвим с него
24 Ноем.
Има няколко важни момента, които е препоръчително да се спазват, когато се готви с екстра върджин зехтин....
Какво е сорго и какво да сготвим с негоКакво е сорго и какво да сготвим с него
05 Март
Разбъркайте сместа от соргото в кипящата вода, след което оставете да се готви за 10 до 15 минути, докато се образува гладка, гъста каша. Подсладете кашата със захар или мед преди сервиране....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Какво да направите, за да предизвикате ревност в негоКакво да направите, за да предизвикате ревност в него
23 Май
Ревността е част от една връзка, а дори и човекът до Вас да Ви каже, че никога не ревнува, едва ли това е така. Но все пак ампутираните от ревност хора не са художествена измислица. С ревността шега не бива, а ако партньорът...
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
2
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
06 Август
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Кое ястие с каква мазнина да готвим?Кое ястие с каква мазнина да готвим?
28 Септ.
Най-често при готвенето на различни ястия се използват няколко вида мазнина, а именно краве масло, олио и мас. Краве масло Кравето масло се използва при приготвянето на птици, агнешко месо, гъби, задушени зеленчуци...
Какво е Исот и какви са ползите от негоКакво е Исот и какви са ползите от него
20 Юни
Исот е името на вид пипер, отглеждан в град Шанлъурфа- Турция. Най-важният фактор при приготвянето на исот е слънчевата енергия. Горещите чушки се отстраняват от семената в плоски зони, изложени на слънце, и се оставят...
Какво и как да готвим с гъша масКакво и как да готвим с гъша мас
18 Август
За да готвим с гъша мас, първо трябва да я стопим. Нарязва се на парчета - около 3 см дебели и 8-10 см дълги. Накисват се в голям съд със студена вода. Така се оставят 2 дни, като водата се сменя няколко пъти....
Блиц бутер тесто и направа на датски сладкиш от негоБлиц бутер тесто и направа на датски сладкиш от него
08 Април
1
Може и да се постави във фризер, но трябва да се следи да не замръзне, не повече от 15-20 минути....
Как се готви зелен боб?Как се готви зелен боб?
23 Ноем.
Готви се много бързо и лесно, защото има нужда от много по-малко топлинна обработка от пресен зелен боб, въпреки че зависи от сорта на боба. В днешно време има зелен боб, който е много крехък, има закръглена форма....