Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Какво представлява ябълковото брашно?Звучи почти невероятно, че от плод като ябълката може да се приготви брашно, но това е факт на рафтовете на магазините в цялата търговска мрежа.
Какво представлява това брашно и какъв състав има?...
08 Окт.
Брашно тип 00 - какво представлява и кога се използва?Характерно за това брашно е, че може да се готви при температура от 370 градуса, а количеството белтъчини в него варира в зависимост от това какво количество пшеница е използвано....
09 Окт.
Какво е кинако и как да го използвате?В печива
Кинако може да се използва във всякакви тестени продукти като всяко друго брашно....
26 Февр.
Инка кафе - какво представлява?След като разбрахме какво представлява, нека видим за какво може да бъде полезно инка кафето....
02 Дек.
Какво представлява брашното от нахут?Брашното от нахут е безглутеново брашно, най-често присъстващо в индийската кухня. С времето успява да стане конкурент на широко използваното пшенично брашно и да се наложи като достоен и достъпен негов заместник....
07 Юли
Какво представлява боршът и как да го приготвимВ Румъния пък борш наричат всички кисели супи, за чието използване се приготвят ферментирали пшенични трици. В някои страни от Западна Европа също се приготвя борш....
26 Окт.
Хайлайтър: Какво е и как да го използвамеИзборът зависи изцяло от това на каква база са останалите използвани козметични продукти.
Следваща стъпка при избора на продукт са нюансите....
05 Окт.
Как да използваме остатъците от кафеПреди да използвате остатъците от кафе се убедете, че те не са горещи, за да не се изгорите. Можете да използвате утайката вместо тор, но преди това трябва добре да изсъхне на слънце, за да не се образуват плесени....
13 Септ.
Какво всъщност е Пеперони и как да го използвамеНека изясним какво е Пеперони, а след това ви дадем идеи как да използвате Пеперони за парти предястия.
Какво е Пеперони
Пеперони има италиански произход и е дума за люти чушки в множествено число....
22 Септ.
Олио от гроздови семки - за какво да го използвамеВижте също:
- Полезни свойства на гроздето;
- За какво се ползва брашното от гроздови семки....
27 Май
Аквафаба - какво е това и как да го използваме?Възможностите, които предоставя аквафаба, са наистина неограничени - може да се използва като заместител на сирене, масло, сметана, за приготвяне на майонеза и какво ли още не....
20 Дек.
Брашно от гроздови семки - за какво се използваВ брашното от гроздови семки флавоноидите и линоловата киселина, както и витамините Е и С са силно концентрирани. Всичко това нарежда продукта сред здравословните и той се използва в много направления....
30 Септ.
Какво представлява лепкавият ориз и за какво се използва?При приготвянето му се използват още фъстъци, кокосово мляко....
25 Февр.
Какво кафе да изберемЗа да не изпадате в подобни ситуации е важно да знаете какво кафе да изберете....
29 Окт.
Келтска сол - какво представлява и как се използва?Защо се нарича келтска, какво представлява и какви предимства има келтската сол е интересна информация, защото солта присъства на всяка трапеза....
29 Януари
Троскот - алтернатива на кафе и брашноЕдна от основните функции, заради която е ценен троскотът, е това, че той е една прекрасна алтернатива на брашното и кафето. Печените корени били използвани с тази си цел още в началото на миналия век....
24 Април
Брашно от тапиока - какво е и как се използваЕдно от безглутеновите брашна е брашното от тапиока, което е много популярно в Южна Америка.
Какво представлява брашното от тапиока
Прави се от растението маниока, а грудките му са богати на нишесте....
30 Септ.
Масло от копър – какво представлява и как да си го приготвим?Копърът и неговите семена отдавна се използват в народното лечение на различни заболявания....
30 Май
Масло от рапица - кога да го използвамеТо може да се използва за приготвяне на ястия и сосове, маринати, както и за овкусяване на салати. Най-добре е да го използвате сурово....
01 Юли
Бял пипер и как да го използвамеВижте и:
- Здравословни ползи и вреди от черния пипер;
- Розов пипер - какво трябва да знаем;...
22 Юни
Риган - кога и защо да го използвамеВ медицината екстрактът от риган се използва при лечение на инфекции на репродуктивните пътища, при болезнена менструация, гъбични инфекции, стомашни разстройства и др....
04 Март
Каква захар да използваме?Каква захар да използваме?
Кафявата захар е може би една от най-древните, като още в миналото са я използвали....
05 Февр.
Бисквити за кафе с кокосово брашноГотовите бисквити за кафе с кокосово брашно се намазват с бадемов тахан и се поръсват с ядки....
17 Окт.
Какво да приготвим със слънчогледово брашно?Слънчогледово брашно Ру (Roux)
Създайте безглутенов Ру (микс от брашно и мазнина) за вашите сосове, като използвате слънчогледово брашно....
22 Август
Ризото Миланезе, както го правят италианцитеСлагаме бульона да заври и в него разтваряме шафрана.
В тиган загряваме зехтина и в него запържваме ситно нарязания лук, докато стане прозрачен....
25 Февр.