Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Какво представлява ябълковото брашно?Какво представлява ябълковото брашно?
08 Окт.
Звучи почти невероятно, че от плод като ябълката може да се приготви брашно, но това е факт на рафтовете на магазините в цялата търговска мрежа. Какво представлява това брашно и какъв състав има?...
Брашно тип 00 - какво представлява и кога се използва?Брашно тип 00 - какво представлява и кога се използва?
09 Окт.
Характерно за това брашно е, че може да се готви при температура от 370 градуса, а количеството белтъчини в него варира в зависимост от това какво количество пшеница е използвано....
Какво е кинако и как да го използвате?Какво е кинако и как да го използвате?
26 Февр.
В печива Кинако може да се използва във всякакви тестени продукти като всяко друго брашно....
Инка кафе - какво представлява?Инка кафе - какво представлява?
02 Дек.
След като разбрахме какво представлява, нека видим за какво може да бъде полезно инка кафето....
Какво представлява брашното от нахут?Какво представлява брашното от нахут?
07 Юли
Брашното от нахут е безглутеново брашно, най-често присъстващо в индийската кухня. С времето успява да стане конкурент на широко използваното пшенично брашно и да се наложи като достоен и достъпен негов заместник....
Какво представлява боршът и как да го приготвимКакво представлява боршът и как да го приготвим
26 Окт.
В Румъния пък борш наричат всички кисели супи, за чието използване се приготвят ферментирали пшенични трици. В някои страни от Западна Европа също се приготвя борш....
Хайлайтър: Какво е и как да го използвамеХайлайтър: Какво е и как да го използваме
05 Окт.
Изборът зависи изцяло от това на каква база са останалите използвани козметични продукти. Следваща стъпка при избора на продукт са нюансите....
Как да използваме остатъците от кафеКак да използваме остатъците от кафе
13 Септ.
Преди да използвате остатъците от кафе се убедете, че те не са горещи, за да не се изгорите. Можете да използвате утайката вместо тор, но преди това трябва добре да изсъхне на слънце, за да не се образуват плесени....
Какво всъщност е Пеперони и как да го използвамеКакво всъщност е Пеперони и как да го използваме
22 Септ.
Нека изясним какво е Пеперони, а след това ви дадем идеи как да използвате Пеперони за парти предястия. Какво е Пеперони Пеперони има италиански произход и е дума за люти чушки в множествено число....
Олио от гроздови семки - за какво да го използвамеОлио от гроздови семки - за какво да го използваме
27 Май
Вижте също: - Полезни свойства на гроздето; - За какво се ползва брашното от гроздови семки....
Аквафаба - какво е това и как да го използваме?Аквафаба - какво е това и как да го използваме?
20 Дек.
Възможностите, които предоставя аквафаба, са наистина неограничени - може да се използва като заместител на сирене, масло, сметана, за приготвяне на майонеза и какво ли още не....
Брашно от гроздови семки - за какво се използваБрашно от гроздови семки - за какво се използва
30 Септ.
В брашното от гроздови семки флавоноидите и линоловата киселина, както и витамините Е и С са силно концентрирани. Всичко това нарежда продукта сред здравословните и той се използва в много направления....
Какво представлява лепкавият ориз и за какво се използва?Какво представлява лепкавият ориз и за какво се използва?
25 Февр.
При приготвянето му се използват още фъстъци, кокосово мляко....
Какво кафе да изберемКакво кафе да изберем
29 Окт.
За да не изпадате в подобни ситуации е важно да знаете какво кафе да изберете....
Келтска сол - какво представлява и как се използва?Келтска сол - какво представлява и как се използва?
29 Януари
Защо се нарича келтска, какво представлява и какви предимства има келтската сол е интересна информация, защото солта присъства на всяка трапеза....
Троскот - алтернатива на кафе и брашноТроскот - алтернатива на кафе и брашно
24 Април
Една от основните функции, заради която е ценен троскотът, е това, че той е една прекрасна алтернатива на брашното и кафето. Печените корени били използвани с тази си цел още в началото на миналия век....
Брашно от тапиока - какво е и как се използваБрашно от тапиока - какво е и как се използва
30 Септ.
Едно от безглутеновите брашна е брашното от тапиока, което е много популярно в Южна Америка. Какво представлява брашното от тапиока Прави се от растението маниока, а грудките му са богати на нишесте....
Масло от копър – какво представлява и как да си го приготвим?Масло от копър – какво представлява и как да си го приготвим?
30 Май
Копърът и неговите семена отдавна се използват в народното лечение на различни заболявания....
Масло от рапица - кога да го използвамеМасло от рапица - кога да го използваме
01 Юли
То може да се използва за приготвяне на ястия и сосове, маринати, както и за овкусяване на салати. Най-добре е да го използвате сурово....
Бял пипер и как да го използвамеБял пипер и как да го използваме
22 Юни
Вижте и: - Здравословни ползи и вреди от черния пипер; - Розов пипер - какво трябва да знаем;...
Риган - кога и защо да го използвамеРиган - кога и защо да го използваме
04 Март
В медицината екстрактът от риган се използва при лечение на инфекции на репродуктивните пътища, при болезнена менструация, гъбични инфекции, стомашни разстройства и др....
Каква захар да използваме?Каква захар да използваме?
05 Февр.
Каква захар да използваме? Кафявата захар е може би една от най-древните, като още в миналото са я използвали....
Бисквити за кафе с кокосово брашноБисквити за кафе с кокосово брашно
17 Окт.
Готовите бисквити за кафе с кокосово брашно се намазват с бадемов тахан и се поръсват с ядки....
Какво да приготвим със слънчогледово брашно?Какво да приготвим със слънчогледово брашно?
22 Август
Слънчогледово брашно Ру (Roux) Създайте безглутенов Ру (микс от брашно и мазнина) за вашите сосове, като използвате слънчогледово брашно....
Ризото Миланезе, както го правят италианцитеРизото Миланезе, както го правят италианците
25 Февр.
Слагаме бульона да заври и в него разтваряме шафрана. В тиган загряваме зехтина и в него запържваме ситно нарязания лук, докато стане прозрачен....