Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Защо да похапваме лимец?Защо да похапваме лимец?
12 Февр.
Мъжете, които редовно консумират лимец, никога няма да се сблъскат с проблемите, свързани с понижено либидо....
Защо да похапваме лешници?Защо да похапваме лешници?
06 Юни
1
Лешниците са много високо енергийна храна, заредена с множество здравословни хранителни вещества, които са от съществено значение за оптимално здраве. Сто грама ядки съдържат приблизително 628 калории. Тези божествени...
Пилешки дробчета – защо да ги похапвамеПилешки дробчета – защо да ги похапваме
06 Септ.
Тотално отричани в някои краища на света и изключително харесвани в други. Това можем да кажем като за начало за пилешките дробчета. И наистина е така – ако някъде ще се погнусят от идеята да консумират подобно ястие, то...
Защо е вредно да похапваме десерти?Защо е вредно да похапваме десерти?
26 Януари
Много хора не могат да си представят обяда или вечерята без финал – вкусен десерт. През деня също хапват десерти, за да задоволят глада си за сладко. Дори се оправдават пред самите себе си, че им трябва сладко, защото...
Похапвайте редовно Моцарела, за да преборите високото кръвноПохапвайте редовно Моцарела, за да преборите високото кръвно
20 Август
Италианското сирене Моцарела е широко известно по света. То има ярко бял цвят, изтънчен сладък вкус и еластична текстура. Оригиналната италианска Моцарела се прави от биволско мляко. Най-вкусна е тази с еднодневна трайност...
Защо да похапваме авокадо всеки ден?Защо да похапваме авокадо всеки ден?
23 Окт.
Авокадото е удивителен плод, зеленчук, ядка. Не, не сме се объркали. По кладификация авокадото е плод, но има консистенцията на зеленчук и хранителния състав на ядка, поради което може би най-точно ще бъде да го наричаме...
Защо да похапваме по-често печен нахутЗащо да похапваме по-често печен нахут
24 Май
Когато става въпрос за закуска, лесно е да посегнете към нездравословни опции като картофен чипс или сладки лакомства. Има обаче една вкусна и питателна алтернатива, която заслужава нашето внимание: печен нахут. Тези...
Защо трябва да хапвате чушки редовно?Защо трябва да хапвате чушки редовно?
04 Окт.
В следните редове ще ви разкрием защо трябва да похапвате чушки редовно. Чушките са много богати на витамините А, витамини от В групата, витамин С и витамин Е....
Защо редовно да хапваме сусамов таханЗащо редовно да хапваме сусамов тахан
12 Август
Основната суровина за производството на сусамов тахан е сусамовото семе. То се добива от стигащ до 2 метра храст, с мъхести листа, излъчващи силен омайващ аромат. В зависимост от сорта той дава малки семенца в различни...
Защо трябва да ядем хляб редовноЗащо трябва да ядем хляб редовно
16 Септ.
20
Но точно този мек топъл бял хляб вреди най-много на организма, тъй като предизвиква обилно слюноотделяне, което при редовна консумация може да отключи гастрит....
Защо да похапвате тиквени семки по-често?Защо да похапвате тиквени семки по-често?
30 Окт.
Консумирайте редовно тиквените семки и други храни, богати на антиоксиданти и ще намалите риска от развитие на редица опасни заболявания. 5....
Защо трябва да похапвате батати по-често?Защо трябва да похапвате батати по-често?
05 Дек.
Проучване на Харвардския университет обхванало 124 000 души, които редовно приемали храни богати на каротин. Установено било намаляване на риска от рак на белия дроб с 32 %....
Защо трябва да пиете редовно тези напиткиЗащо трябва да пиете редовно тези напитки
10 Януари
Пийте редовно тези напитки и ще се чувствате отлично....
Защо трябва да хапвате черен дроб редовно?Защо трябва да хапвате черен дроб редовно?
16 Май
Черният дроб на бозайниците, домашни кокошки и патици и някои видове риба се консумира като храна. Говежди, агнешки, телешки, пилешки и гъши дроб се използват като източник на храна. У нас и доста други страни се консумира...
Яж зеле редовно! Ето защоЯж зеле редовно! Ето защо
08 Юли
Още в Древен Египет, Гърция и Рим са били известни лечебните свойства на бялото главесто зеле. В състава му се съдържат захари, белтъчини, мазнини, целулоза, ферменти, минерали, соли и голям комплекс от...
ТиквичкиТиквички
28 Февр.
4
Редовното похапване на тиквички е чудесен начин за попълване на запасите от витамин С, за профилактика на малокръвието с атеросклероза, за подобряване на работата на стомашно-чревния тракт....
Защо невролозите препоръчват да пием редовно витамин В4Защо невролозите препоръчват да пием редовно витамин В4
07 Април
Холинът е есенциален нутриент, който принадлежи на групата на водоразтворимите витамини В. Нарича се още витамин В4. Той е необходим за нормалното протичане на редица функции на клетъчно ниво. Има някои виждания, че холинът...
Защо е важно да ядем редовно кромид лук?Защо е важно да ядем редовно кромид лук?
25 Окт.
1
Ако хапвате редовно кромид лук, ще се предпазите от настинка, хрема и кашлица....
Защо е важно да почистваме езика си редовно?Защо е важно да почистваме езика си редовно?
11 Януари
Редовното почистване на езика може да помогне за премахване на микробите, причиняващи неприятна миризма в устата; 2....
Как да съхраняваме тиквичкиКак да съхраняваме тиквички
22 Юни
С тях се приготвят доста примамливи и вкусни ястия, като панирани тиквички, тиквички на скара, пролетна мусака, туршия от тиквички, пържени тиквички в кисело мляко, пълнени тиквички и много други....
Колко боровинки да похапваме дневно и защо са толкова полезни?Колко боровинки да похапваме дневно и защо са толкова полезни?
02 Юни
Редно е да се похапват между 120-150 г боровинки в ежедневието. Препоръчват се сините или черните боровинки....
Защо е вредно да похапваме на фона на силна музика?Защо е вредно да похапваме на фона на силна музика?
27 Май
Може би ви се струва приятно да пуснете любимите си песни за фон, докато се храните, но всъщност с похапването в компанията на музика трябва да се внимава. Ново проучване, направено в Швеция, показва, че усилената музика...
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Как да изсушим дренки? Вижте повече в следващите редове: Подберете добре узрели дренки - около 1 кг. Почистете ги старателно....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....