Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Защо кръстоцветните зеленчуци са толкова полезни?Защо кръстоцветните зеленчуци са толкова полезни?
09 Септ.
Полезните свойства на кръстоцветните зеленчуци отдавна са известни. Но в наши дни учените ги наричат суперхрани и дори им връчиха титлата "Бойци срещу болести"....
Листни зеленчуци с пресни смокиниЛистни зеленчуци с пресни смокини
23 Април
2
Салатните зеленчуци се заливат с дресинга и се разбъркват. Салатите се разпределят в 4 чинии. Отгоре се нареждат смокините. Салатите се поръсват с накълцаните орехови ядки и се сервират....
Диетична салата от листни зеленчуциДиетична салата от листни зеленчуци
13 Февр.
Всички зеленчуци за салатата със зеле се смесват и се объркват. Посоляват се и се овкусяват с лимоновия сок и зехтина. Диетична салата от листни зеленчуци е готова да бъде поднесена....
За ползите от зелените листни зеленчуциЗа ползите от зелените листни зеленчуци
14 Май
Похапването на зелените листни зеленчуци поддържа кожата и косата гладки, здрави и красиви....
Растителни лигнани – защо са толкова полезни?Растителни лигнани – защо са толкова полезни?
28 Януари
Това означава на практика повечето плодове и зеленчуци, ядки, пълнозърнести продукти. Как действат растителни лигнани в тялото? Те се свързват с естрогените в тялото, като действат по два начина....
Защо сушените ябълки са толкова полезни?Защо сушените ябълки са толкова полезни?
12 Ноем.
Всеки знае ползата от плодовете за набавяне на нужните на тялото витамини. Повечето плодове обаче са сезонни и липсват през много месеци от годината. Има обаче алтернатива на този проблем и той е в сушените плодове. От...
Червени чушки - защо са толкова полезниЧервени чушки - защо са толкова полезни
04 Април
Най-хубавото е, че при печене, готвене или консервиране на чушките те загубват съвсем малък процент от полезните си вещества. Несъмнено този толкова познат и обичан зеленчук заслужава широко запознаване с него....
Защо пъдпъдъчите яйца са толкова полезни?Защо пъдпъдъчите яйца са толкова полезни?
15 Април
С годините става ясно, че яйцата от пъдпъдъци са дори по-полезни от кокошите. Така похапването на определен брой пъдпъдъчи яйца се смята за средство за лечение и терапия....
Защо да ядем листни зеленчуци?Защо да ядем листни зеленчуци?
24 Май
Най-популярните представители на листните зеленчуци са спанак, зеле, маруля, магданоз, киселец, коприва, лапад. Зелените растения са ценен източник на калций....
Храни, съдържащи биотин: Защо са толкова полезни?Храни, съдържащи биотин: Защо са толкова полезни?
29 Юли
Лук - лукът е много полезен зеленчук и богат на биотин. Една купичка лук съдържа 7.98 мкг биотин, което е 27% от дневната нужда. 5. Хлебна мая - само 7 грама хлебна мая съдържат между 1.4 и 14 мкг биотин. 6....
Семена от коприва: Защо са толкова полезни?Семена от коприва: Защо са толкова полезни?
17 Май
Всеизвестни са полезните свойства на обикновената коприва и тя е широко използвана в народната медицина. Полезни са всички нейни части - листа, стръкове, корени....
Защо черешите са толкова полезни за женитеЗащо черешите са толкова полезни за жените
30 Май
Черешите са особено полезни за кожата и са пръв приятел на дамите....
Полезни ли са зелените банани?Полезни ли са зелените банани?
29 Януари
Зелените банани имат полезен ефект върху нивата на кръвната захар Високите нива на кръвната захар са основен здравословен проблем....
Полезни ли са зелените банани?Полезни ли са зелените банани?
15 Април
Повечето хора предпочитат узрелите плодове, но и зелените банани имат своите предимства и никак не са за пренебрегване. Полезни ли са зелените банани? Бананите обикновено се прибират, докато все още са зелени....
Защо телефонните разговори с мама са толкова полезни?Защо телефонните разговори с мама са толкова полезни?
01 Септ.
Всъщност това е полезно не само за комуникацията, но и за цялостното ви здраве, сочи ново изследване. Ако сте близки с майка си, вероятно звъните първо на нея, когато имате важни новини....
Защо пъдпъдъчите яйца са толкова полезни за имунитетаЗащо пъдпъдъчите яйца са толкова полезни за имунитета
17 Март
Пъдпъдъчите яйца са много полезни за имунитета....
Помело - защо е толкова полезно?Помело - защо е толкова полезно?
23 Ноем.
Плодовете, които са напълно узрели, на цвят са жълтеникаво-зелени или розови. Полезни свойства на помелото По принцип помелото е по-полезно сушено....
Защо варените зеленчуци са по-полезни от суровитеЗащо варените зеленчуци са по-полезни от суровите
06 Окт.
1
Не винаги суровите зеленчуци са по-полезни от тези, които са преминали през кулинарна преработка. Например от варените моркови можем да усвоим пет пъти повече каротеноиди, отколкото от суровите....
За какво са полезни зелените храни?За какво са полезни зелените храни?
16 Март
Затова не е случайно, че сред най-полезните продукти са именно зелените....
Мента - защо е толкова полезна?Мента - защо е толкова полезна?
19 Януари
Защо ментата е толкова полезна Ако пиете редовно чай от мента или просто дъвчете листата ѝ, ще съумеете да облекчите симптоми като стомашни болки, подуване, газове, диария и запек....
Зелените зеленчуци борят депресиятаЗелените зеленчуци борят депресията
24 Април
2
Най-добрият ѝ източник са суровите зелени зеленчуци - салатите, спанакът, грахът, магданоз, броколи. Опитайте се ежедневно да консумирате по 1-2 от свежите зеленолистни зеленчуци....
Най-хранителните листни зеленчуциНай-хранителните листни зеленчуци
01 Август
Ето кои са най-хранителните листни зеленчуци: Червено цвекло Червеното цвекло или по-скоро неговите листа са изключително полезни. Те са с високо съдържание на витамини от групите A, C, B6, K....
Защо тараторът е толкова полезен?Защо тараторът е толкова полезен?
24 Юли
Не само е много лесно да се направи, но е толкова освежаващо и полезно предложение....
Хуск - защо е толкова полезен?Хуск - защо е толкова полезен?
05 Февр.
Състав и свойства на хуск По-голямата част от хуска се състои от разтворими фибри (~ 75% ), които служат като място за размножаване на полезна чревна микрофлора....
Колко боровинки да похапваме дневно и защо са толкова полезни?Колко боровинки да похапваме дневно и защо са толкова полезни?
02 Юни
Заменете ги с естествените бои, които можем да получим от боровинките, червеното зеле, спанака, цвеклото, копривата, морковите и много други плодове и зеленчуци....