Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Бисквитена торта ИталияПриготвя се пудингът, като се загрява 400 мл прясно мляко със захарта. В останалото прясно мляко се разбърква пудингът и сипваме в загрятото прясно мляко.
Разбърква се докато сгъсти и се сваля от котлона.
Прехвърлям...
02 Ноем.
Класическо тирамису с вкус на ИталияПриберете класическото тирамису с вкус на Италия в хладилник да стегне....
20 Окт.
Картофи на фурна с вкус на ИталияПърво слагаме около 1 л вода на котлона да заври. Белим картофите, измиваме ги, нарязваме ги на кубчета и ги слагаме в тавичка. Нарязваме и чесъна на ситно и го прибавяме.
Поливаме ги с врялата вода, докато ги покрие на...
02 Март
Чудодейните ползи на пресния копърКопърът е ароматно растение, което се използва най-често като подправка към различни ястия. В българската кухня той заема изключително важно място, тъй като с него се овкусяват някои от най-обичаните ястия. Все пак, какво...
14 Март
Въвеждат стандарт за турската баклаваТурският институт по стандартизация – TSE, с готовност прие предложението за въвеждане на стандарт при баклавата....
21 Февр.
Лютеница по стандарт от септемвриОчакванията са лютеницата по Българския държавен стандарт да има оскъпяване с не повече от 50 стотинки.
Все пак е необходимо да се отбележи, че този стандарт няма да бъде задължителен, а препоръчителен....
12 Май
Месните изделия по стандарт поскъпнахаОт Държавната комисия по стоковите борси и тържищата съобщиха, че месните изделия по стандарт Стара планина са поскъпнали през последната година....
23 Април
Не запържвайте пресния лук и чесънПресният чесън е много богат на витамини, сред които са В5, С, калций, цинк, желязо. Също не се съхранява в найлонов плик както лука....
10 Април
Хляб ЕзекилХлябът Езекил е най-полезната разновидност на хляба. На практика от него си добавяме много фибри и полезни вещества, спестявайки бързите въглехидрати и високия гликемичен индекс. Той представлява вид хляб, който се...
05 Март
Пълнозърнест хлябПълнозърнестият хляб е една от най-ценните храни за хората, стига той да е направен от качествена суровина и да не е придружен от нежелани съставки като подобрители, стабилизатори и консерванти. По своята същност пълнозърнест...
24 Февр.
Ще има стандарт и за лютеницатаСтандарт ще има и за кетчупа, произвеждан в страната. До 0.2% се предвижда да са консервантите в кетчупа, произведен по браншови стандарт....
09 Март
Въвеждат стандарт и за училищните храниХубавата идея за въвеждане на стандарти среща отпор от различните страни, включени във веригата....
11 Февр.
Перга (пчелен хляб)Освен мед, пчелинът предлага още много природни продукти с широко приложение в медицината, козметиката, стоматологията, фармацевтиката. Сред тях се отличава една субстанция, наричана перга, но позната и с други наименования...
26 Февр.
Как да съхраняваме пресни подправкиНо как да съхраним в свежо състояние по-дълго време своите пресни подправки?...
13 Дек.
Точните дресинги за пресни салатиНадали има специалист по здравословното хранене, който да не Ви препоръча ежедневната консумация на пресни салати....
18 Август
Хляб1. Замесете тесто по еднофазен (директен) начин от разбитите яйца, леко затоплените млека, захарта, солта и маята /размита в затопленото прясно мляко, ако е прясна/.
2. Добавете брашното (със сухата мая) постепенно, докато...
17 Февр.
1
Български учен подготвя пътеводител за МарсМладият български учен Светослав Ангелов подготвя първия справочник за Марс. От пътеводителя ще може да се научи какво знаем досега за Червената планета и възможно ли е да живеем на нея....
14 Юни
Преслава подготвя песен с Тони СторароФолк певицата Преслава разкри, че подготвя съвместен проект с колегата си Тони Стораро. Макар да са от конкурентни музикални компании двамата изпълнители ще предложат на поп-фолк гилдията ново парче....
20 Юли
1
Божинов се завръща в ИталияАко нещата вървят добре, Божинов ще се завърне в Италия още в началото на януари. Днес 30-годишният футболист лекува контузия....
30 Септ.
Ето как да приготвим полезен Жив хляб (Селски квасен хляб)Българите са едни от хората, които консумират най-много хляб. Днес е трудно да се намери качествен и вкусен хляб. Магазините предлагат различни видове тестени изделия - пълнозърнести, многозърнести, речен хляб, черен, типов...
05 Март
1
Силата на обредния хлябНикой не е по-голям от хляба!
Имайки предвид тази стара българска поговорка, на празници българката е приготвяла богата трапеза и най-важното място е отделяла винаги на хляба.
Обредния хляб съпътства бита на...
05 Май
Рецепти за кето хлябКето хлябът е основен елемент от кето храненето. Ако трябва да го дефинираме, това е хранителен режим, познат и като високомазнинно хранене. При този тип диета се наблюдават високи нива на кетони в организма, чрез които...
05 Август
Магията на Обредния хлябОбредният хляб не е обикновен хляб. За него подготовката започва много рано, още по жътва.
Подбират се здрави зърна от чиста пшеница или жито, които се измиват много добре и подсушават. Смилат се на брашно, което пък се...
20 Юли