Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Пиле ИталияПиле Италия
17 Април
Пилето Италия е готово. Рецептата е на ЛЮСИ от кулинария ѝ блог....
Бисквитена торта ИталияБисквитена торта Италия
02 Ноем.
Приготвя се пудингът, като се загрява 400 мл прясно мляко със захарта. В останалото прясно мляко се разбърква пудингът и сипваме в загрятото прясно мляко. Разбърква се докато сгъсти и се сваля от котлона. Прехвърлям...
Неустоими аранчини - вкус от ИталияНеустоими аранчини - вкус от Италия
19 Юли
Неустоимите аранчини - вкус от Италия са готови....
Класическо тирамису с вкус на ИталияКласическо тирамису с вкус на Италия
20 Окт.
Приберете класическото тирамису с вкус на Италия в хладилник да стегне....
Картофи на фурна с вкус на ИталияКартофи на фурна с вкус на Италия
02 Март
Първо слагаме около 1 л вода на котлона да заври. Белим картофите, измиваме ги, нарязваме ги на кубчета и ги слагаме в тавичка. Нарязваме и чесъна на ситно и го прибавяме. Поливаме ги с врялата вода, докато ги покрие на...
Чудодейните ползи на пресния копърЧудодейните ползи на пресния копър
14 Март
Копърът е ароматно растение, което се използва най-често като подправка към различни ястия. В българската кухня той заема изключително важно място, тъй като с него се овкусяват някои от най-обичаните ястия. Все пак, какво...
Въвеждат стандарт за турската баклаваВъвеждат стандарт за турската баклава
21 Февр.
Турският институт по стандартизация – TSE, с готовност прие предложението за въвеждане на стандарт при баклавата....
Лютеница по стандарт от септемвриЛютеница по стандарт от септември
12 Май
Очакванията са лютеницата по Българския държавен стандарт да има оскъпяване с не повече от 50 стотинки. Все пак е необходимо да се отбележи, че този стандарт няма да бъде задължителен, а препоръчителен....
Месните изделия по стандарт поскъпнахаМесните изделия по стандарт поскъпнаха
23 Април
От Държавната комисия по стоковите борси и тържищата съобщиха, че месните изделия по стандарт Стара планина са поскъпнали през последната година....
Не запържвайте пресния лук и чесънНе запържвайте пресния лук и чесън
10 Април
Пресният чесън е много богат на витамини, сред които са В5, С, калций, цинк, желязо. Също не се съхранява в найлонов плик както лука....
Хляб ЕзекилХляб Езекил
05 Март
Хлябът Езекил е най-полезната разновидност на хляба. На практика от него си добавяме много фибри и полезни вещества, спестявайки бързите въглехидрати и високия гликемичен индекс. Той представлява вид хляб, който се...
Пълнозърнест хлябПълнозърнест хляб
24 Февр.
Пълнозърнестият хляб е една от най-ценните храни за хората, стига той да е направен от качествена суровина и да не е придружен от нежелани съставки като подобрители, стабилизатори и консерванти. По своята същност пълнозърнест...
Ще има стандарт и за лютеницатаЩе има стандарт и за лютеницата
09 Март
Стандарт ще има и за кетчупа, произвеждан в страната. До 0.2% се предвижда да са консервантите в кетчупа, произведен по браншови стандарт....
Въвеждат стандарт и за училищните храниВъвеждат стандарт и за училищните храни
11 Февр.
Хубавата идея за въвеждане на стандарти среща отпор от различните страни, включени във веригата....
Перга (пчелен хляб)Перга (пчелен хляб)
26 Февр.
Освен мед, пчелинът предлага още много природни продукти с широко приложение в медицината, козметиката, стоматологията, фармацевтиката. Сред тях се отличава една субстанция, наричана перга, но позната и с други наименования...
Как да съхраняваме пресни подправкиКак да съхраняваме пресни подправки
13 Дек.
Но как да съхраним в свежо състояние по-дълго време своите пресни подправки?...
Точните дресинги за пресни салатиТочните дресинги за пресни салати
18 Август
Надали има специалист по здравословното хранене, който да не Ви препоръча ежедневната консумация на пресни салати....
ХлябХляб
17 Февр.
1
1. Замесете тесто по еднофазен (директен) начин от разбитите яйца, леко затоплените млека, захарта, солта и маята /размита в затопленото прясно мляко, ако е прясна/. 2. Добавете брашното (със сухата мая) постепенно, докато...
Български учен подготвя пътеводител за МарсБългарски учен подготвя пътеводител за Марс
14 Юни
Младият български учен Светослав Ангелов подготвя първия справочник за Марс. От пътеводителя ще може да се научи какво знаем досега за Червената планета и възможно ли е да живеем на нея....
Преслава подготвя песен с Тони СторароПреслава подготвя песен с Тони Стораро
20 Юли
1
Фолк певицата Преслава разкри, че подготвя съвместен проект с колегата си Тони Стораро. Макар да са от конкурентни музикални компании двамата изпълнители ще предложат на поп-фолк гилдията ново парче....
Божинов се завръща в ИталияБожинов се завръща в Италия
30 Септ.
Ако нещата вървят добре, Божинов ще се завърне в Италия още в началото на януари. Днес 30-годишният футболист лекува контузия....
Ето как да приготвим полезен Жив хляб (Селски квасен хляб)Ето как да приготвим полезен Жив хляб (Селски квасен хляб)
05 Март
1
Българите са едни от хората, които консумират най-много хляб. Днес е трудно да се намери качествен и вкусен хляб. Магазините предлагат различни видове тестени изделия - пълнозърнести, многозърнести, речен хляб, черен, типов...
Силата на обредния хлябСилата на обредния хляб
05 Май
Никой не е по-голям от хляба! Имайки предвид тази стара българска поговорка, на празници българката е приготвяла богата трапеза и най-важното място е отделяла винаги на хляба. Обредния хляб съпътства бита на...
Рецепти за кето хлябРецепти за кето хляб
05 Август
Кето хлябът е основен елемент от кето храненето. Ако трябва да го дефинираме, това е хранителен режим, познат и като високомазнинно хранене. При този тип диета се наблюдават високи нива на кетони в организма, чрез които...
Магията на Обредния хлябМагията на Обредния хляб
20 Юли
Обредният хляб не е обикновен хляб. За него подготовката започва много рано, още по жътва. Подбират се здрави зърна от чиста пшеница или жито, които се измиват много добре и подсушават. Смилат се на брашно, което пък се...