Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Жълт лющен грах - какво е и как се готвиЖълт лющен грах - какво е и как се готви
16 Ноем.
Как се готви жълт лющен грах Приготвянето на жълтият лющен грах не е трудно, следва стъпките на приготвяне на бобовите. Той се измива и вари, като се залива със студена вода....
Как се готви грах от консерва?Как се готви грах от консерва?
22 Ноем.
Грахът от консерва се готви много бързо и лесно. Сготвя се доста по-малко трудоемко от замразен или пресен грах, защото този в косервата е бланширан и има нужда от много по-малко топлинна обработка....
Как се съхранява грах?Как се съхранява грах?
25 Януари
Бобовите растения са зеленчуци като грах, боб, леща и фъстъци. Запазването на тези зеленчуци е относително лесно и може да се направи по няколко начина. Като цяло, грахът ще бъде най-добър за консумация, ако е замразен. Бобът...
ГрахГрах
05 Март
2
Грахът /Pisum Sativum/ представлява биологичен вид, растение от семейство Бобови. Отглежда се като домашна култура и се използва за прехрана по целия свят. От ботаническа гледна точка растението грах всъщност е плод, но в...
Как се готви ярешко?Как се готви ярешко?
19 Ноем.
Има държави, в които ярешко се накисва в мляко, като тук е моментът да уточним, че според някои вярвания ярешкото не трябва нито да се накисва, нито да се готви с млякото на майката-коза....
Как се готви херингаКак се готви херинга
13 Ноем.
Маринованата херинга е сред най-популярните у нас консервирани риби. Особено атрактивни са онези рулца от риба, които са набучени на клечка за зъби и са пълни я с маслинки, я с морковче или пък лук. Няма как да не сте...
Как се готви Фагри?Как се готви Фагри?
12 Ноем.
Ако не сте чак такива любители на рибата и не спазвате златното правило, гласящо че риба трябва да се консумира поне веднъж седмично (за предпочитане и повече), то надали сте чували за рибата фагри. Фагри е хищна риба...
Как се готви зарганКак се готви зарган
10 Септ.
Зарганът е част от даровете на морето. Това е стадна хищна риба, която се отличава със силно източеното си и издължено тяло, както и силно издължените челюсти, подобни на човка. Често я бъркат със змиорката, но рибите са...
Как се готви лефер?Как се готви лефер?
01 Септ.
Рибата лефер се готви по различни начини. Най-често се пече на скара, пържи се или се вари. Вареният лефер е много вкусен с пресни гъби, а печеният толерира различни съставки като сирене, чери домати и билки....
Как се готви целинаКак се готви целина
06 Май
1
Целината е богата на витамини и съдържа съвсем малко калории - 8 калории в сто грама продукт. Достъпна е през цялата година и съвсем не е скъпа. Целината е идеална за диета и за ежедневно ядене. Зелената част на...
Как се готви коприваКак се готви коприва
16 Април
1
Може да се каже, че копривата е едно чудо с което ни е дарила природата. Тя е известна със своето стягащо, отхрачващо, тонизиращо, противовъзпалително и диуретично действие. Копривата е източник на бета-каротин, витамини...
Как се готви елдаКак се готви елда
31 Март
9
Елдата е наричана още гречка и е продукт, който не е типичен за българската национална кухня. За нейна родина се смята Индия, а е изключително полулярна в Русия. Елдата е много полезна и дори се приема като заместител...
Как се готви езикКак се готви език
11 Февр.
Преди да се готви, той трябва добре да се измие или да се бланшира и след това да се полее със студена вода. След това се слага в тенджера, залива се със студена вода и на слаб огън се загрява до кипване....
Как се готви артишокКак се готви артишок
26 Януари
След като знаете как се готви артишок, прочетете също: - как се вари артишок; - как се бели артишок; - как се яде артишок;...
Топящи се Маслени КроасанчетаТопящи се Маслени Кроасанчета
15 Дек.
Топящите се Маслени Кроасанчета са страхотни....
Топящ се паниран кашкавалТопящ се паниран кашкавал
05 Май
Топящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата. Добър апетит!...
Салата Преливащи се цветовеСалата Преливащи се цветове
28 Януари
Сварват се морковът, цвеклото и целината. Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
Така се осолява сланинаТака се осолява сланина
02 Март
3
Ето така се осолява сланина....
Как се готви в уокКак се готви в уок
13 Май
В случай че готвите месо, хубаво е предварително да го накиснете в желана марината, за да омекне и чак тогава да го сложите да се пържи....
Как се готви на сач?Как се готви на сач?
27 Януари
Когато го преместите от котлона или го извадите от фурната, ястието не спира да се готви, а продължава още известно време - до половин час....
Как се готви прясно зелеКак се готви прясно зеле
25 Януари
За разлика от киселото зеле, което се предполага, че е изчистено от кочана и от външните листа, прясното зеле изисква предварителна обработка преди да започнете да готвите с него каквото и да е....
Как се готви с мултикукър?Как се готви с мултикукър?
23 Януари
Млечните продукти не се препоръчва да се готвят продължително време; - С цел на вашата безопасност, при готвене с Мултикукър, когато температурата е над 130 градуса, капакът на уреда се държи винаги отворен....
Как се готви зелен фасул?Как се готви зелен фасул?
15 Януари
Презрелият се готви по-дълго, по-жилав е и има конци. Младият зелен фасул е с по-наситен цвят и гъвкав при допир. Преди да се приготвят различни рецепти, зеленият фасул трябва да се бланшира....
Как се готви хубав оризКак се готви хубав ориз
22 Ноем.
Някои готвачи съветват с цел избягване слепването на зрънцата да използвате малко бяло вино или друг вид киселина....
Как се готви минокоп правилноКак се готви минокоп правилно
08 Ноем.
В Черно море има голямо разнообразие от най-различни видове риба. Тук ще разгледаме една не толкова позната, но за сметка на това доста вкусна риба, а именно за минокопа. Този вид риба живее най-вече на дъното на морето...