Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Замразяване и съхранение на бамяЗамразяване и съхранение на бамя
02 Окт.
Ето как да процедирате в тези две ситуации: Замразяване на бамя След като сте се снабдили с бамята трябва да огледате всяка шушулка добре и да премахнете повредените....
Как се готви замразена бамя?Как се готви замразена бамя?
28 Юли
Така се действа и с готовите пакети замразена бамя от магазина. Това е напълно достатъчно, за да подготвим бамята и да я превърнем във вкусна салата, ястие с месо или с доматен сос....
БамяБамя
18 Септ.
лимон или лайм по време на готвене; - можете да накиснете бамята в подкиселена вода за един час; - нарязвайте не малки, а големи парчета; - замразените плодове могат да се режат без размразяване, слузта също ще бъде замразена...
БамяБамя
25 Февр.
Тя се предлага замразена, консервирана и маринована. Древното населени на Етиопия и Судан започнали да култивират бамя още в далечния ІІ век преди Новата ера....
Как се приготвя бамяКак се приготвя бамя
05 Април
6
Бамята е един от най-старите зеленчуци на земята. Той расте във всички средиземноморски страни, а също така и в много други места на планетата. Стръкчетата бамя растат върху храсти и изглеждат като зелени чушки...
Как се замразява тиква?Как се замразява тиква?
09 Ноем.
Може да оставите парчетата на разстояние едно от друго върху подходяща подложка във фризера, за да се замразят и чак тогава да се прехвърлят в пликове и кутии....
Как се замразяват зеленчуциКак се замразяват зеленчуци
12 Януари
Когато замразявате тиквички, нарежете ги на кръгчета, подсушете ги и ги замразете. Добре е да замразявате зеленчуците на порции, за да ги използвате изцяло за приготвянето на определено ястие....
Съхранение на бамяСъхранение на бамя
12 Юли
Бамята е растение, отличаващо се със слаба съхраняемост. Поради това е добре да се консумира прясна, възможно най-бързо след прибирането на реколтата й. За да я запазите за по-дълго обаче, можете да пробвате някой от следните...
Как се замразява и размразява тофуКак се замразява и размразява тофу
20 Дек.
Тофу успешно се справя със замразяването и това е откритие на будистките монаси, които започнали да практикуват замразяване на тофу преди няколко века....
Как се замразява царевица за варенеКак се замразява царевица за варене
23 Януари
Царевицата, която е замразена, не губи нито аромата си, нито превъзходните си вкусови качества. Тя лесно се замразява и може да бъде използвана при необходимост....
Как се замразяват правилно птициКак се замразяват правилно птици
26 Окт.
Начинът, по който се замразяват продуктите, е от съществено значение за дългото им съхранение....
Топящи се Маслени КроасанчетаТопящи се Маслени Кроасанчета
15 Дек.
Топящите се Маслени Кроасанчета са страхотни....
Топящ се паниран кашкавалТопящ се паниран кашкавал
05 Май
Топящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата. Добър апетит!...
Салата Преливащи се цветовеСалата Преливащи се цветове
28 Януари
Сварват се морковът, цвеклото и целината. Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
Така се осолява сланинаТака се осолява сланина
02 Март
3
Ето така се осолява сланина....
Как се бланшира бамя?Как се бланшира бамя?
30 Януари
Бамята е чудесен зеленчук, който е идеален както при приготвянето на салати, така и за солени ястия. Но това, което трябва да знаете, е, че бамята не трябва да се съхранява дълго време, без да бъде бланширана, а...
Как се почиства бамя?Как се почиства бамя?
25 Юли
Бамята е бедна на калории и с високо съдържание на калий, желязо и калций, затова много диетолози препоръчват приема ѝ при здравословно хранене, както и препоръчват да се приема и от деца. Бамята е мъхест зеленчук...
Как се вари бамя?Как се вари бамя?
02 Май
1
Бамята е здравословен и нискокалоричен зеленчук, който често се използва и в българската кухня. Продуктът е популярен също така и в различни карибски, креолски, индийски и южни ястия. Има много начини за приготвяне...
Маринована БамяМаринована Бамя
30 Април
След като изтече срокът, бамята се е получила хрупкава и е готова за консумация....
Стерилизирана бамяСтерилизирана бамя
12 Дек.
2
Задължително подберете прясна, млада, дребна бамя, която още няма образувани семена. Внимателно изрежете дръжките, като внимавате да не откриете семенниците, защото пускат лигав сок. Оставете зеленчуците да киснат в съд...
Консервирана БамяКонсервирана Бамя
17 Април
1
Така приготвената бамя в обръщате няколко дни, за се консервира от аспирина и оцета. Консервираната Бамя е готова....
Панирана бамяПанирана бамя
06 Януари
Измийте бамята и я почистете от дръжките. Кипнете вода с малко сол и 1-2 с.л. оцет и бланширайте бамята за 5 минути. След това хубаво я отцедете за около 10-15 минути. Разбийте яйцата и добавете царевично брашно, щипка...
Кисела бамяКисела бамя
04 Окт.
1
Изберете крехка и млада бамя, измийте я и я бланширайте, докато промени цвета си леко. На дъното на 1 голям буркан сложете всички подправки и върху тях наредете бамята. Долейте вода до гърлото на буркана, затворете...
Пържена бамяПържена бамя
30 Септ.
Измийте бамята, махнете дръжките и я подсушете. Нарежете на еднакви парченца. Бланширайте бамята във вряща подсолена вода за 5 минути. След това я отцедете в гевгир добре, като накрая пак попиете излишната влага. Разбийте...
Стерилизирана бамяСтерилизирана бамя
20 Септ.
Измийте бамята и отстранете дръжките. Настържете доматите или ги смелете в машина за мелене. На дъното на буркан (400 мл) сложете 1 к.л. сол. Покрийте дъното с доматен сок и започнете да нареждате бамята. Редувайте...