Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да приготвя кашкавал в кори за баницаОткакто разбрах как да приготвя кашкавал в кори за баница, го правя много често....
29 Юли
Какво представлява боршът и как да го приготвимВ Русия например боршът се приготвя с цвекло, зеле, картофи, сметана и месо.
В Румъния пък борш наричат всички кисели супи, за чието използване се приготвят ферментирали пшенични трици....
26 Окт.
ПетмезПриготвя се варна вода, като варта се смесва с водата, леко се разбърква, оставя се за 3 часа да се утаи и внимателно се прецежда, за да бъде напълно бистра.
В тази вода се накисва тиквата. Оставя се за 4 часа....
20 Януари
Какво е мацерат и как да си го приготвим?Какво е мацериране и какво представлява мацератът?...
08 Окт.
Какво е фуфу и как да го приготвитеТе се научават как да го приготвят от малки и му се наслаждават еднакво, както и техните мъже....
20 Окт.
Шоколадово фондю - как да го приготвим?Фондюто е традиционно и много вкусно швейцарско ястие, познато от далечната 725 г. преди новата ера. Първата информация за направата му разбира с остава мистерия и до ден днешен.
Това е идеално ястие за прекарване на...
10 Февр.
Какво е пестил от сливи и как да го приготвимПестилът представлява консерва, приготвена по начина, по който са го правили нашите баби и прабаби. На практика ястието е сгъстена и изсушена плодова каша, към която не се добавя захар или други подсладители.
Този...
19 Окт.
За какво е полезен карфиолът и как да го приготвимВижте какви са ползите за организма от хапването на карфиол.
Този продукт е изключително полезен за хората, които искат да влязат в по-добра форма и да се разделят с излишните килограми....
02 Окт.
Масло от невен – за какво помага и как да го приготвим?За какво се използва масло от невен?
- Маслото от невен е отлично средство за възпалена кожа, пъпки, подходящо е за употреба след бръснене, успокоява раздразнената кожа....
04 Юни
Масло от копър – какво представлява и как да си го приготвим?Трябва да обърнете внимание, че не става дума за дестилирано етерично масло от копър, а за маслен извлек, който се приготвя от семената на копъра....
30 Май
Ризото Миланезе, както го правят италианцитеСлагаме бульона да заври и в него разтваряме шафрана.
В тиган загряваме зехтина и в него запържваме ситно нарязания лук, докато стане прозрачен....
25 Февр.
Какво да приготвим с Бурата?Можете да приготвите всякакъв тип пица, като в последните минутки от запичането прибавете сиренето върху пицата. Сиренето ще придаде кремообразна текстура и неповторим вкус на ястието....
26 Ноем.
1
Какво да приготвим с ябълкиЕто и какво ви е необходимо:
Плодова салата с ябълки и мляко
Необходими продукти: 2 ябълки, 3 с.л сладко от вишни, цедено мляко, 4 целувки, мандарина, стафиди
Начин на приготвяне: Нарежете мандарината...
09 Септ.
Какво да приготвим с кресонКултивираният кресон (Lepidium sativum), наричан също поточарка, е бързо растящо градинско растение, отличаващо се с остър и пикантен вкус. В английски преводи може да бъде срещнат и като „люта трева”, „пиперът на бедните...
05 Септ.
Какво да приготвим с печуркиОт печурки се приготвя вкусна солена торта, която ще изненада приятно любителите на добрата кухня....
21 Януари
Петмез от ябълкиПетмез може да се приготви от всякакви плодове. Моята баба правеше навремето петмез от дюли, от грозде, от ябълки. Това е рецептата, както я знам от нея....
02 Февр.
Петмез от фурмиПрез цедката насипваме в бурканче и петмезът е готов.
От останалата гъста маса може да се получи мармалад.
Подсладете деня си с този вкусен петмез от фурми....
19 Февр.
Петмез от черешиВарете на умерен огън, за да се посгъсти, махнете пяната, сипете петмеза в бурканчета и ги затворете плътно....
23 Май
1
Сладкиш с петмезСладкишът, след като се изпече, го оставяме да изстине и го заливаме с топъл сироп, приготвен от останалия петмез и водата. Сиропът трябва да поври 2-3 минути....
07 Август
Бисквити с петмезОстаналият белтък използваме, за да намажем бисквитите.
По желание поръсваме с кристална захар или натрошени орехи.
Печем в умерена фурна до готовност....
12 Септ.
Крем с петмезВ дълбок съд слагаме водата, петмеза/ маджуна и нишестето, бъркаме докато се сгъсти.
Като се сгъсти кремът смъкваме от огъня, леко изстуден наливаме в стъклени чаши, декорираме с описаните продукти....
12 Април
Чай от карамфил - как да го приготвим и за какво е полезенЕто как да си приготвите чай от карамфил (виж края на статията) и какви са ползите от него. Със сигурност във всяка една кухня има поне няколко пъпки карамфил....
28 Юни