Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Какво да сготвим набързо с пиле?Уморени сте и искате да забъркате набързо нещо вкусно, за да си почивате след това. Ние сме ви приготвили няколко лесни рецепти с пиле, които няма как да не бъдат харесани.
Пилешки бутчета с кашкавал
Необходими продукти...
23 Януари
Маринати за печено пилеКогато мариновате пилешко месо, то трябва да престои с маринатата в хладилника между 30 минути и 5-6 часа, а в някои случаи - цяла нощ.
Повечето маринати са за моментно използване, но ако искате да използвате сместа...
23 Юни
Пет начина да изпечем пилеПечено пиле със сос от ревен и естрагон.
Необходими продукти: 4 цели измити и разрязани на две пилешки бутчета, олио за изпържване, сол и черен пипер на вкус, 900 г ревен, 150 г захар, 250 мл вода, 2 ч. л. нарязан...
19 Януари
Разкошни идеи за пълнено пилеПълненото пиле присъства често на нашата трапеза, независимо дали има специален повод за празненство или не. И всички го обичат - с плънка от ориз, гъби, запържени зеленчуци, вариантите за вкусно пълнено пиле са много...
09 Юли
Идеи за сосове за пилеМожете да замените крема сиренето с пушено сирене или някакво друго, каквото обичате....
07 Дек.
Колко време се пече пилеКогато печете пиле, трябва да знаете за колко време то ще стане съвсем крехко и кожата му ще се превърне в ароматна, златиста и хрупкава.
Готовността на пилето, което се пече, се определя, като се прободе месото с вилица...
21 Юни
4
Сготви бързо и лесно: ПилеПилешките ястия са любими на малки и големи. Може бързо и лесно да приготвите пилешко месо, като излезете от стереотипа на пиле с картофи.
Пилето по испански е много вкусно и се приготвя лесно.
Необходими продукти...
05 Април
1
Съвети за сочно печено пилеЦяло печено пиле е фантастична здравословна семейна вечеря. Не е скъпа и можете да я подправите с билки и подправки изцяло по ваш вкус.
Всъщност печенето на пиле е много по-лесно, отколкото някога сте си представяли...
17 Май
1
Да си направим пушено пилеПушеното пиле има страхотен вкус и много приятен аромат. Процесът на опушване и съхрание на пушеното пилешко месо включва Е-та и консерванти. Затова е най-добре да си направите пушено пиле сами в домашни условия.
Първото...
19 Април
Какво да сготвя с остатъците от пиле?Ето и нашите предложения какво може да сготвите бързо и лесно с остатъците от пиле.
С остатъците от пилешко месо може да приготвите мароканска салата с пиле и авокадо....
14 Окт.
Няколко съвета за вкусно печено пилеЗа да бъде печеното пиле още по-вкусно, трябва да се спазват някои тънкости. Най-важната от тях е да се подберат правилните подправки и продукти, с които да се засили вкусът на пилето.
Естрагонът, розмаринът,...
27 Ноем.
Тайната на пълненото пиле по арабскиТова се дължи на факта, че в Арабския свят намирането на каквото и да е месо не е толкова лесно и наред с агнето, което се коли по традиция на Курбан Байрам, се е наложило и приготвянето на пълнено цяло пиле....
20 Август
Най-добрите плънки за пълнено пилеНай-важното нещо за всяко пълнено пиле, независимо от какво е направена плънката е, месото да се затвори. Това става като се зашие с игла и конец. Преди да се сервира, конецът се отстранява....
11 Март
Как правилно да овкусяваме печено пиле?Печеното пиле е чудесна идея за ястие по всяко време на годината. То е не само вкусно, но и здравословно блюдо, тъй като месото на птиците е леко и питателно, не съдържа вредни мазнини.
Самата рецепта за печено цяло...
22 Август
Съвети за печене на цяло пилеЗапочнахме да мечтаем за него още от заглавието... Любимото печено пиле, което не изисква нищо освен хубава гарнитура и силни градуси. Поне така си мислят повечето хора.
Не се учудвайте, ако и вие сте на това мнение...
06 Август
Печеното пиле е най-засищащата хранаИзключително важно е обаче да внимавате какво месо консумирате....
04 Април
Кулинарни хитринки за по-вкусно пилеНа пръв поглед в приготвянето на пиле няма кой знае каква философия и не е трудно всеки да се справи с това. Но въпреки това трябва да се използват кулинарни хитринки, за да стане пилето наистина вкусно....
25 Януари
1
Три рецепти за пиле с оризСлед като през изминалата година пилето с ориз гордо се нареди на първо място на вкусната стълбица, подреждаща най-приготвяните ястия у нас, решихме да разровим старите тетрадки и да ви предложим няколко вариации на вкусната...
05 Март
1
Най-добрите гарнитури за печено пилеВместо обикновените картофи или ориз, с които да гарнирате печеното пиле, поднесете изненадващ вариант на зеленчукова гарнитура.
Зеленото картофено пюре е освежаващо и пълно с витамини.
Необходими продукти: 200...
18 Април
Вкусни плънки за пиле и кокошкаПилешкото месо е най-лесно за готвене, защото се нуждае от малко термична обработка. Може да бъде приготвено на фурна, пържено, като супа или яхнии, както и пълнено. Пълненото на пиле или кокошка са лесни за приготвяне...
18 Февр.
Как да приготвим перфектното панирано пилеПерфектното панирано пиле е сочно, хрупкаво и пълно с аромати. С правилната техника и някои тайни съставки, можете да приготвите вкусно панирано пиле в уюта на своята кухня.
В тази статия ще ви покажем стъпка по стъпка...
15 Юли
Опушване на пиле в домашни условияКак да си приготвите пушено пиле в домашни условия, без вредни добавки и консерванти?
Ами лесно - само след 10 часа приготвяне, вие ще имате най-вкусното и сочно пушено пиле!
Времето на приготвяне се изчислява...
18 Май
За какво да внимавате при избора на пилеВ България най-консумирано и достъпно месо е пилешкото. С него може да се приготвят супи, салати и основни ястия. Когато нямате домашно, си купуваме от магазина.
Ето няколко съвета при избор на пиле.
Първо,...
27 Февр.
Пиле или пуйка - кое е по-полезно?Ето какво трябва да знаете в тази насока.
Най-общо казано и двата вида месо са полезни, но при пилешкото се отчитат 20 г мазнини на 100 г продукт, докато при пуешкото са само 5 г....
10 Дек.
Пиле или риба – кое е по-здравословно?В повечето диети като полезно, нискокалорийно и пълноценно месо се препоръчват пилешкото и рибата. Но кое от двете е по-здравословно за консумация? Има някои особености, които трябва да се вземат предвид, когато правим...
26 Ноем.