Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Какво е петмез и как да го приготвим?Технология на приготвяне на петмез
Плодът, от който ще се прави петмезът, се подготвя и пресова, за да се изстиска сокът. Течността се изсипва в голям казан или широка тава, предварително затоплена на огъня....
09 Окт.
Какво представлява боршът и как да го приготвимНие ви предлагаме една традиционна рецепта за приготвяне на Борш по Селски....
26 Окт.
Какво е мацерат и как да си го приготвим?Какво е мацериране и какво представлява мацератът?...
08 Окт.
Ризото Миланезе, както го правят италианцитеСлагаме бульона да заври и в него разтваряме шафрана.
В тиган загряваме зехтина и в него запържваме ситно нарязания лук, докато стане прозрачен....
25 Февр.
За какво е полезен карфиолът и как да го приготвимВижте какви са ползите за организма от хапването на карфиол.
Този продукт е изключително полезен за хората, които искат да влязат в по-добра форма и да се разделят с излишните килограми....
02 Окт.
Какво е пестил от сливи и как да го приготвимТози начин на приготвяне запазва ценните свойства на продуктите, в същото време ни предпазва от натрупването на тлъстинки.
Сливите са изключително полезни за хората, страдащи от лениви черва....
19 Окт.
Шоколадово фондю - как да го приготвим?В предварително подготвен какелон (специален съд за приготвяне на фондю) смесвате течната сметана заедно с маслото и захарта и оставяте да кипне....
10 Февр.
Масло от невен – за какво помага и как да го приготвим?За какво се използва масло от невен?
- Маслото от невен е отлично средство за възпалена кожа, пъпки, подходящо е за употреба след бръснене, успокоява раздразнената кожа....
04 Юни
Масло от копър – какво представлява и как да си го приготвим?Копърът и неговите семена отдавна се използват в народното лечение на различни заболявания. Може би най-известната рецепта е водата от копър, която се дава на бебета като газогонно средство за облекчаване на колики,...
30 Май
Как да замразим нахутРазпределете го в торбички, затворете ти и приберете в хладилника.
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
07 Юли
Как да изсушим дренкиОставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички.
Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
18 Март
Как да карамелизираме лукСложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
08 Януари
2
Какво можете да приготвите с хвойна?Ето защо е добре да се научите какво можете да приготвяте от хвойна освен стандартната лечебна запарка от хвойновите плодчета....
04 Септ.
Какво можете да приготвите от цикорияЕто защо тук ще Ви покажем какво можете сами да си приготвите от цикория....
31 Май
Ароматно билково масло: Как да го приготвим и за какво се използваТова е рецепта, която можете да направите по всяко време - когато билките в градината ви са готови или сте купили прекалено много и не знаете какво да ги правите....
29 Дек.
Чай от карамфил - как да го приготвим и за какво е полезенЕто как да си приготвите чай от карамфил (виж края на статията) и какви са ползите от него. Със сигурност във всяка една кухня има поне няколко пъпки карамфил....
28 Юни
Чай от шафран - как да го приготвим и за какво е полезенТази напитка е приятна и лесна за приготвяне в домашни условия.
Как да направим чай от шафран
Необходимите съставки за ароматен чай от шафран са налични в повечето домашни кухни....
22 Февр.
Масло от глухарче – за какво е полезно и как да го приготвим?За приготвяне на маслото от глухарче могат да се използват и замразени цветове от глухарче....
22 Април
Яхния Да си оближеш пръститеЗадушавам в тиган за кратко нарязаното месо, след което го запържвам съвсем леко.
Изкарвам от тигана и в същата мазнина слагам зеленчуците, предварително изчистени и нарязани, леко да се запържат....
05 Февр.
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
26 Септ.
1
Как да сварим лесно кестениВече всички знаем как да сварим лесно кестени.
Насладете им се....
06 Август
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.
Какво да приготвим с Бурата?Още една бърза и лесна идея за приготвяне на Бурата са пресните багети с маслиново масло – вкусна, бърза и елементарна разядка....
26 Ноем.
1