Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Проволоне с песто россо на фурнаПроволоне с песто россо на фурна - уникално печено сирене, което може да превърне всеки ден в празник!
Добър апетит!...
25 Януари
1
Проволоне в кори за баницаРазстелете корите за баница и ги срежете на две.
Намажете една половинка със зехтин, поръсете с риган и в нея завийте първия кръг Проволоне....
12 Януари
Проволоне на фурна с чери доматки и пестоНарежете Проволонето на плочки с дебелина около 1 см и форма според съда, в който ще печете. Аз използвах две индивидуални кръгли глинени съдчета....
25 Ноем.
Хрупкави банички с Проволоне и чери доматиХрупкавите банички с Проволоне и чери домати са готови....
09 Дек.
Сирене Провалоне с доматен сосКонсумираме сирене Провалоне с доматен сос, докато е още топло, с препечена филийка или брускета или италиански хляб....
26 Август
Кулинарна употреба на ПрошутоЕто какви са основни кулинарния приложения на прошутото:
Салати с прошуто
Едно от най-известните и популярни кулинарни приложения на прошутото са именно салатите....
30 Юни
Кулинарна употреба на индришеЗа кулинарна употреба от индришето се използват красивите цветовете. С тях прекрасно могат да аранжират всякакви кулинарни произведения....
21 Август
Кулинарна употреба на мескитаВ последствие той може да се употребява като брашно, подсладител или като основна съставка за приготвянето на сладки напитки и ферментирал алкохол....
28 Юли
Кулинарна употреба на арарутМалцина са чували думата "арарут", а тези, които все пак са я доловили отнякъде, нямат ни най-малка представа какво е това.
Арарутът е вид житна култура, малко позната в България. Тя е обаче много полезна, защото...
27 Юли
Кулинарна употреба на мащеркаАроматната мащерка се използва не само за приготвяне на чай от мащерка, но също така има голямо приложение и в кухнята на много държави. Мащерката се използва при приготвянето на ястия от месо, риба, бобови култури,...
24 Юни
1
Кулинарна употреба на камутКулинарната употреба на камут изисква предварителна обработка. Една нощ преди това трябва да се накисне във вода. След това се вари във вода, като съотношението трябва да е 1:5....
20 Януари
Кулинарна употреба на рожковРожков представлява растение от семейството на бобовите култури. За разлика от повечето от тях то е сладко. Шушулките му, изсушени и смлени, са отличен заместител на познатото ни какао.
Вечнозеленото растение...
24 Ноем.
Кулинарна употреба на суроваткатаМлечната суроватка или т. нар. цвик е често подценявана и смятана за отпадъчен продукт. Истината е, че тя може да използва изключително успешно както в кулинарията, така и в козметиката.
Суроватката е изключително...
13 Окт.
Кулинарна употреба на ескаролаЕскарола е зеленолистен зеленчук, член на семейството на цикорията. Има широки, зелени, къдрави листа и леко горчив вкус. Може да се консумира както сурова, така и сготвена.
Ескарола е по-малко горчива в сравнение с...
25 Февр.
Кулинарна употреба на ГаудаСиренето гауда е вкусно жълто сирене с дупки и тънка коричка. Това сирене се смята за едно от най-изисканите заради мекия си вкус с орехов нюанс.
Сиренето гауда се поднася като самостоятелен ордьовър в комбинация с гроздови...
01 Дек.
1
Кулинарна употреба на КамамберКамамберът е меко и мазно френско сирене, което е покрито с фина коричка от благородна бяла плесен. Камамберът много често може да се сбърка със сирене бри. Те се различават по това, че мазнините в камамбера са повече,...
18 Ноем.
Кулинарна употреба на марципанМарципанът е едно от най-древните лакомства. У нас обаче от години цари мнението, че марципанът е онова странно подобие на шоколад, с не дотам приятен вкус, но на доста ниска цена. Това обаче е огромна заблуда.
Марципанът...
12 Окт.
Кулинарна употреба на ечемикВъпреки че е една от най-древните култури, днес употребата на ечемик се измества от тази на ръж. Основна причина за това е затоплянето на климата, както и възходът на съвременната икономика....
04 Окт.
Кулинарна употреба на СтилтънАко се натроши и се добави в крем-супи, сиренето Стилтън ги превръща в изискани кулинарни шедьоври. Такива супи стават с по-плътна и кадифена консистенция, щом се добави Стилтън в тях....
23 Септ.
Кулинарна употреба на ЕменталТо е и основа на националното швейцарско кулинарно изкушение – фондю със сирене.
Аристократичното сирене Ементал има наситен аромат, леко сладникав вкус и има доста дупки....
31 Август
Кулинарна употреба на шафранВ кулинарно отношение употребата на шафрана е най-застъпена в индийската, арабската и азиатска кухня. В Европа най-много се използва в Средиземноморието, където се и отглежда....
04 Юни
1
Кулинарна употреба на хрянОсвен тези му приложения апетитният корен може да се влага в още редица кулинарни изкушения.
Той е прекрасна подправка за всякакви месни супи и кебапи....
01 Юни
Кулинарна употреба на пармезанВкусното италианско сирене има доста по-различен вкус от нашето българско сирене. Препоръчително е да купувате парче пармезан, което да стържете непосредствено преди да го добавите към някакво ястие, сос, салата и пр....
02 Май
Кулинарна употреба на сусамСусамът е едно от най-старите растения, култивирано в Близкия и Далечен Изток за кулинарна употреба. Всяко негово зрънце придава на всяко ястие идентичност. Една от най-ценените му ползи е фактът, че е диетичен....
11 Април
2
Кулинарна употреба на нектариниИмето на нектарините идва от гръцката дума нектар. Те зреят през лятото и носят неописуема наслада.
Често нектарините биват бъркани с голата праскова. Те принадлежат към семейството на прасковите, черешите и кайсиите...
15 Юни