Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Гъба ТръбенкаГъба Тръбенка
21 Април
Кулинарна употреба Тръбенка Тръбенките са високо ценен вид гъби в много страни, особено в Северна и Централна Европа. По тези места изобилието им е голямо....
Кулинарна употреба на гъба масловкаКулинарна употреба на гъба масловка
13 Април
Популярни са както из цяла Европа, така и у нас, защото с тях можете да приготвите какви ли не кулинарни вкусотии....
Кулинарна употреба на дървесната китайска гъбаКулинарна употреба на дървесната китайска гъба
08 Септ.
Много хора не са наясно как се приготвя дървесната китайска гъба, която е един от най-вкусните и най-здравословни продукти, които се внасят от Китай. Китайската дървесна гъба е съставна част от много китайски ястия...
Ориз на фурна с телешко, тръбенки и празОриз на фурна с телешко, тръбенки и праз
24 Ноем.
Почистете и измийте в няколко води гъбите тръбенки....
Кулинарна употреба на камутКулинарна употреба на камут
20 Януари
Кулинарната употреба на камут изисква предварителна обработка. Една нощ преди това трябва да се накисне във вода. След това се вари във вода, като съотношението трябва да е 1:5....
Кулинарна употреба на рожковКулинарна употреба на рожков
24 Ноем.
Рожков представлява растение от семейството на бобовите култури. За разлика от повечето от тях то е сладко. Шушулките му, изсушени и смлени, са отличен заместител на познатото ни какао. Вечнозеленото растение...
Кулинарна употреба на ескаролаКулинарна употреба на ескарола
25 Февр.
Ескарола е зеленолистен зеленчук, член на семейството на цикорията. Има широки, зелени, къдрави листа и леко горчив вкус. Може да се консумира както сурова, така и сготвена. Ескарола е по-малко горчива в сравнение с...
Кулинарна употреба на нектариниКулинарна употреба на нектарини
15 Юни
Името на нектарините идва от гръцката дума нектар. Те зреят през лятото и носят неописуема наслада. Често нектарините биват бъркани с голата праскова. Те принадлежат към семейството на прасковите, черешите и кайсиите...
Кулинарна употреба на шафранКулинарна употреба на шафран
04 Юни
1
В кулинарно отношение употребата на шафрана е най-застъпена в индийската, арабската и азиатска кухня. В Европа най-много се използва в Средиземноморието, където се и отглежда....
Кулинарна употреба на хрянКулинарна употреба на хрян
01 Юни
Освен тези му приложения апетитният корен може да се влага в още редица кулинарни изкушения. Той е прекрасна подправка за всякакви месни супи и кебапи....
Кулинарна употреба на пармезанКулинарна употреба на пармезан
02 Май
Вкусното италианско сирене има доста по-различен вкус от нашето българско сирене. Препоръчително е да купувате парче пармезан, което да стържете непосредствено преди да го добавите към някакво ястие, сос, салата и пр....
Кулинарна употреба на сусамКулинарна употреба на сусам
11 Април
2
Сусамът е едно от най-старите растения, култивирано в Близкия и Далечен Изток за кулинарна употреба. Всяко негово зрънце придава на всяко ястие идентичност. Една от най-ценените му ползи е фактът, че е диетичен....
Кулинарна употреба на исопКулинарна употреба на исоп
18 Март
Исоп е изключително ароматно тревисто растение с тъмносини цветове. У нас се среща предимно в Белоградчика област. Използва се както като билка, така и като подправка. Билката исоп се прилага при възпаления от типа на...
Кулинарна употреба на амарантКулинарна употреба на амарант
02 Април
През последните години все повече се говори за здравословно хранене и специалистите се присещат за отдавна забравени продукти, които са били ценени още в древността. Типичен пример за това е амарантът. Той представлява...
Кулинарна употреба на физалисКулинарна употреба на физалис
30 Март
Кулинарната употреба на физалис се състои най-вече в декорирането на торти, сладкиши и кремове, както и за украсата на плодови салати и коктейли....
Кулинарна употреба на тефКулинарна употреба на теф
10 Март
Позната повече сред африканските народи, тя постепенно добива популярност из цял свят, като предпочитан кулинарен продукт. Културата е предпочитана поради няколко фактора....
Кулинарна употреба на шамфъстъкКулинарна употреба на шамфъстък
10 Януари
Шамфъстъкът представлява ниско храстовидно дърво. Преди много години се култивира в Азия, след което бива пренесено в Средиземноморието, Австралия и Калифорния. Шамфъстъкът ражда орехоподобни плодове, които щом узреят...
Кулинарна употреба на АсафетидаКулинарна употреба на Асафетида
06 Януари
Асафетида представлява екзотична индийска подправка. Тя е популярна както със своите богати вкусови качества, така с лечебните си свойства. От хилядолетия растението се използва в източната система за лечение на всякакви...
Кулинарна употреба на трюфелиКулинарна употреба на трюфели
05 Януари
Уханието на тези ценни гъби създава истински кулинарни шедьоври....
Кулинарна употреба на ПроволонеКулинарна употреба на Проволоне
16 Дек.
Проволоне е италианско сирене, което се предлага в най-различни форми – като пита, цилиндър, във вид на статуетки или на бутилка. То е меко и много приятно на вкус. Съществуват два вида от това сирене – Проволоне...
Кулинарна употреба на маниокаКулинарна употреба на маниока
12 Дек.
1
Маниоката е вечнозелен храст, чиито богати на нишесте корнеплоди, които приличат на големи дълги картофи, хората от хилядолетия са използвали за готвене. Маниоката първоначално е растяла само в Южна и Северна Америка...
Кулинарна употреба на спелтаКулинарна употреба на спелта
07 Дек.
Спелтата е сорт жито, познат още като житото на фараоните. Въпреки че тази култура била позната още в Древен Египет, най-много находки, свързани с нея, могат да се открият в Европа. В Южен Кавказ дори има данни за спелта...
Кулинарна употреба на ГаудаКулинарна употреба на Гауда
01 Дек.
1
Сиренето гауда е вкусно жълто сирене с дупки и тънка коричка. Това сирене се смята за едно от най-изисканите заради мекия си вкус с орехов нюанс. Сиренето гауда се поднася като самостоятелен ордьовър в комбинация с гроздови...
Кулинарна употреба на КамамберКулинарна употреба на Камамбер
18 Ноем.
Камамберът е меко и мазно френско сирене, което е покрито с фина коричка от благородна бяла плесен. Камамберът много често може да се сбърка със сирене бри. Те се различават по това, че мазнините в камамбера са повече,...
Кулинарна употреба на марципанКулинарна употреба на марципан
12 Окт.
Марципанът е едно от най-древните лакомства. У нас обаче от години цари мнението, че марципанът е онова странно подобие на шоколад, с не дотам приятен вкус, но на доста ниска цена. Това обаче е огромна заблуда. Марципанът...