Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Кулинарна употреба на фъстъчено маслоКулинарна употреба на фъстъчено масло
20 Дек.
Вижте още: - Диета с фъстъчено масло - вкусна и полезна; - Необичайни употреби на фъстъченото масло; - Как да си направим фъстъчено масло....
Кулинарна употреба на масло от трюфелКулинарна употреба на масло от трюфел
02 Юни
В тази статия ще разгледаме кулинарните употреби на трюфеловото масло, подчертавайки неговата гъвкавост и възхитителните начини, по които може да издигне вашите кулинарни творения....
Необичайни употреби на фъстъченото масло, за които не подозиратеНеобичайни употреби на фъстъченото масло, за които не подозирате
24 Януари
Най-добро е фъстъченото масло за премахване на драскотини от дърво или за замяна на крема за бръснене. А ето и всички необичайни употреби на фъстъченото масло, които ще ви оставят приятно изненадани....
Кулинарна употреба на ПрошутоКулинарна употреба на Прошуто
30 Юни
Ето какви са основни кулинарния приложения на прошутото: Салати с прошуто Едно от най-известните и популярни кулинарни приложения на прошутото са именно салатите....
Кулинарна употреба на индришеКулинарна употреба на индрише
21 Август
За кулинарна употреба от индришето се използват красивите цветовете. С тях прекрасно могат да аранжират всякакви кулинарни произведения....
Кулинарна употреба на мескитаКулинарна употреба на мескита
28 Юли
В последствие той може да се употребява като брашно, подсладител или като основна съставка за приготвянето на сладки напитки и ферментирал алкохол....
Кулинарна употреба на арарутКулинарна употреба на арарут
27 Юли
Начин на приготвяне: Бульонът, виното и маслото се слагат да врят и след 15 минути към тях се добавя арарутът, разтворен в доматеното пюре. Вари се до сгъстяване на соса и се добавят подправките....
Кулинарна употреба на мащеркаКулинарна употреба на мащерка
24 Юни
1
Маслото от мащерка от своя страна намира огромно приложение в народната медицина. Мащерката се използва също така и при различни видове консервиране – мариноване и осоляване....
Кулинарна употреба на камутКулинарна употреба на камут
20 Януари
Кулинарната употреба на камут изисква предварителна обработка. Една нощ преди това трябва да се накисне във вода. След това се вари във вода, като съотношението трябва да е 1:5....
Кулинарна употреба на рожковКулинарна употреба на рожков
24 Ноем.
Рожков представлява растение от семейството на бобовите култури. За разлика от повечето от тях то е сладко. Шушулките му, изсушени и смлени, са отличен заместител на познатото ни какао. Вечнозеленото растение...
Кулинарна употреба на суроваткатаКулинарна употреба на суроватката
13 Окт.
Млечната суроватка или т. нар. цвик е често подценявана и смятана за отпадъчен продукт. Истината е, че тя може да използва изключително успешно както в кулинарията, така и в козметиката. Суроватката е изключително...
Кулинарна употреба на ескаролаКулинарна употреба на ескарола
25 Февр.
Главата може да се среже на две, а след това да се овкуси с масло и черен пипер. Накрая само трябва да се постави на скарата. Сервира се с оцет и настъргано сирене на върха....
Кулинарна употреба на ГаудаКулинарна употреба на Гауда
01 Дек.
1
Маслото се разтопява и се добавя в брашното. Добавят се две трети от сиренето. Шунката се залива с тестото и отгоре се поръсва с останалото сирене. Пече се 45 минути....
Кулинарна употреба на КамамберКулинарна употреба на Камамбер
18 Ноем.
Камамберът е меко и мазно френско сирене, което е покрито с фина коричка от благородна бяла плесен. Камамберът много често може да се сбърка със сирене бри. Те се различават по това, че мазнините в камамбера са повече,...
Кулинарна употреба на марципанКулинарна употреба на марципан
12 Окт.
И това е само заради правилото на Европейския съюз, че нещо може да се продава с названието марципан, само ако съдържа не по-малко от 14% бадемово масло. Малцина знаят и за истинското определение на марципана....
Кулинарна употреба на ечемикКулинарна употреба на ечемик
04 Окт.
Въпреки че е една от най-древните култури, днес употребата на ечемик се измества от тази на ръж. Основна причина за това е затоплянето на климата, както и възходът на съвременната икономика....
Кулинарна употреба на СтилтънКулинарна употреба на Стилтън
23 Септ.
Ако се натроши и се добави в крем-супи, сиренето Стилтън ги превръща в изискани кулинарни шедьоври. Такива супи стават с по-плътна и кадифена консистенция, щом се добави Стилтън в тях....
Кулинарна употреба на ЕменталКулинарна употреба на Ементал
31 Август
То е и основа на националното швейцарско кулинарно изкушение – фондю със сирене. Аристократичното сирене Ементал има наситен аромат, леко сладникав вкус и има доста дупки....
Кулинарна употреба на шафранКулинарна употреба на шафран
04 Юни
1
Не липсват летливи масла и восък – истинска феерия от ползи. В кулинарно отношение употребата на шафрана е най-застъпена в индийската, арабската и азиатска кухня....
Кулинарна употреба на хрянКулинарна употреба на хрян
01 Юни
Освен тези му приложения апетитният корен може да се влага в още редица кулинарни изкушения. Той е прекрасна подправка за всякакви месни супи и кебапи....
Кулинарна употреба на пармезанКулинарна употреба на пармезан
02 Май
Вкусното италианско сирене има доста по-различен вкус от нашето българско сирене. Препоръчително е да купувате парче пармезан, което да стържете непосредствено преди да го добавите към някакво ястие, сос, салата и пр....
Кулинарна употреба на сусамКулинарна употреба на сусам
11 Април
2
Сусамът е едно от най-старите растения, култивирано в Близкия и Далечен Изток за кулинарна употреба. Всяко негово зрънце придава на всяко ястие идентичност. Една от най-ценените му ползи е фактът, че е диетичен....
Кулинарна употреба на нектариниКулинарна употреба на нектарини
15 Юни
Добавят се мекото масло и канелата. Бърка се до получаването на маслено бисквитен блат с аромат на канела. В тава, най-добре с махащ се ринг, се изсипва бисквитеният блат....
Кулинарна употреба на резенеКулинарна употреба на резене
26 Април
Има два вида култивирано резене, чиято употреба се различава. То бива луковично и обикновено. Обикновеното резене се използва най-често. В кулинарната традиция от него се използват семената и листата....
Кулинарна употреба на амарантКулинарна употреба на амарант
02 Април
През последните години все повече се говори за здравословно хранене и специалистите се присещат за отдавна забравени продукти, които са били ценени още в древността. Типичен пример за това е амарантът. Той представлява...