Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Кулинарна употреба на фъстъчено маслоВижте още:
- Диета с фъстъчено масло - вкусна и полезна;
- Необичайни употреби на фъстъченото масло;
- Как да си направим фъстъчено масло....
20 Дек.
Кулинарна употреба на масло от трюфелВ тази статия ще разгледаме кулинарните употреби на трюфеловото масло, подчертавайки неговата гъвкавост и възхитителните начини, по които може да издигне вашите кулинарни творения....
02 Юни
Необичайни употреби на фъстъченото масло, за които не подозиратеНай-добро е фъстъченото масло за премахване на драскотини от дърво или за замяна на крема за бръснене. А ето и всички необичайни употреби на фъстъченото масло, които ще ви оставят приятно изненадани....
24 Януари
Кулинарна употреба на ПрошутоЕто какви са основни кулинарния приложения на прошутото:
Салати с прошуто
Едно от най-известните и популярни кулинарни приложения на прошутото са именно салатите....
30 Юни
Кулинарна употреба на индришеЗа кулинарна употреба от индришето се използват красивите цветовете. С тях прекрасно могат да аранжират всякакви кулинарни произведения....
21 Август
Кулинарна употреба на мескитаВ последствие той може да се употребява като брашно, подсладител или като основна съставка за приготвянето на сладки напитки и ферментирал алкохол....
28 Юли
Кулинарна употреба на арарутНачин на приготвяне: Бульонът, виното и маслото се слагат да врят и след 15 минути към тях се добавя арарутът, разтворен в доматеното пюре. Вари се до сгъстяване на соса и се добавят подправките....
27 Юли
Кулинарна употреба на мащеркаМаслото от мащерка от своя страна намира огромно приложение в народната медицина.
Мащерката се използва също така и при различни видове консервиране – мариноване и осоляване....
24 Юни
1
Кулинарна употреба на камутКулинарната употреба на камут изисква предварителна обработка. Една нощ преди това трябва да се накисне във вода. След това се вари във вода, като съотношението трябва да е 1:5....
20 Януари
Кулинарна употреба на рожковРожков представлява растение от семейството на бобовите култури. За разлика от повечето от тях то е сладко. Шушулките му, изсушени и смлени, са отличен заместител на познатото ни какао.
Вечнозеленото растение...
24 Ноем.
Кулинарна употреба на суроваткатаМлечната суроватка или т. нар. цвик е често подценявана и смятана за отпадъчен продукт. Истината е, че тя може да използва изключително успешно както в кулинарията, така и в козметиката.
Суроватката е изключително...
13 Окт.
Кулинарна употреба на ескаролаГлавата може да се среже на две, а след това да се овкуси с масло и черен пипер. Накрая само трябва да се постави на скарата. Сервира се с оцет и настъргано сирене на върха....
25 Февр.
Кулинарна употреба на ГаудаМаслото се разтопява и се добавя в брашното. Добавят се две трети от сиренето. Шунката се залива с тестото и отгоре се поръсва с останалото сирене. Пече се 45 минути....
01 Дек.
1
Кулинарна употреба на КамамберКамамберът е меко и мазно френско сирене, което е покрито с фина коричка от благородна бяла плесен. Камамберът много често може да се сбърка със сирене бри. Те се различават по това, че мазнините в камамбера са повече,...
18 Ноем.
Кулинарна употреба на марципанИ това е само заради правилото на Европейския съюз, че нещо може да се продава с названието марципан, само ако съдържа не по-малко от 14% бадемово масло.
Малцина знаят и за истинското определение на марципана....
12 Окт.
Кулинарна употреба на ечемикВъпреки че е една от най-древните култури, днес употребата на ечемик се измества от тази на ръж. Основна причина за това е затоплянето на климата, както и възходът на съвременната икономика....
04 Окт.
Кулинарна употреба на СтилтънАко се натроши и се добави в крем-супи, сиренето Стилтън ги превръща в изискани кулинарни шедьоври. Такива супи стават с по-плътна и кадифена консистенция, щом се добави Стилтън в тях....
23 Септ.
Кулинарна употреба на ЕменталТо е и основа на националното швейцарско кулинарно изкушение – фондю със сирене.
Аристократичното сирене Ементал има наситен аромат, леко сладникав вкус и има доста дупки....
31 Август
Кулинарна употреба на шафранНе липсват летливи масла и восък – истинска феерия от ползи.
В кулинарно отношение употребата на шафрана е най-застъпена в индийската, арабската и азиатска кухня....
04 Юни
1
Кулинарна употреба на хрянОсвен тези му приложения апетитният корен може да се влага в още редица кулинарни изкушения.
Той е прекрасна подправка за всякакви месни супи и кебапи....
01 Юни
Кулинарна употреба на пармезанВкусното италианско сирене има доста по-различен вкус от нашето българско сирене. Препоръчително е да купувате парче пармезан, което да стържете непосредствено преди да го добавите към някакво ястие, сос, салата и пр....
02 Май
Кулинарна употреба на сусамСусамът е едно от най-старите растения, култивирано в Близкия и Далечен Изток за кулинарна употреба. Всяко негово зрънце придава на всяко ястие идентичност. Една от най-ценените му ползи е фактът, че е диетичен....
11 Април
2
Кулинарна употреба на нектариниДобавят се мекото масло и канелата. Бърка се до получаването на маслено бисквитен блат с аромат на канела.
В тава, най-добре с махащ се ринг, се изсипва бисквитеният блат....
15 Юни
Кулинарна употреба на резенеИма два вида култивирано резене, чиято употреба се различава. То бива луковично и обикновено.
Обикновеното резене се използва най-често. В кулинарната традиция от него се използват семената и листата....
26 Април
Кулинарна употреба на амарантПрез последните години все повече се говори за здравословно хранене и специалистите се присещат за отдавна забравени продукти, които са били ценени още в древността. Типичен пример за това е амарантът. Той представлява...
02 Април