Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Мед от акация - свойства и характеристикиСред многото разновидности на меда акациевият мед се откроява със своите уникални свойства и характеристики. В тази статия ще разгледаме какво прави акациевият мед толкова специален....
11 Март
Мед от липа - свойства и характеристикиКакви са полезните качества и свойства на меда от липа
- Антиоксидантни свойства
Медът съдържа антиоксиданти, които помагат да се бори със свободните радикали в организма и да поддържа клетките здрави....
05 Ноем.
Биан - характеристики и свойстваСамо тогава свойствата на Биан ще помогнат на собственика си....
10 Април
Епидот - характеристики и свойстваЛечебни и магични свойства на Епидот
От древността кристалът се слави със своите лечебни и магически свойства....
23 Януари
Арагонит - характеристики и свойстваАрагонитът има много лечебни свойства, като сред тях не можем да не изброим, че помага на хората, страдащи от синдрома на Рейно, защото има способността да затопля крайниците....
13 Януари
РапицаВреди от рапицата
Много учени и диетолози спорят относно ползите и вредите на рапицата....
31 Май
Черешов мед – свойства и предимстваЗа да сте сигурни в качествата и лечебните свойства на черешовия мед, купувайте винаги от биомагазини и органични аптеки....
29 Окт.
Липов мед - лековити свойства и ползиНеговите лечебни свойства се дължат на състава му. Съдържа ефирни масла, сред които се открива фарнезолът, придаващ характерния за този вид мед аромат....
03 Март
Видове мед и полезните им свойстваЗахаросаният мед има същите лечебни свойства, като този в течно състояние. Просто е по-трудно да бъде употребен....
18 Септ.
1
Мед от репей - полезни свойства и противопоказанияМедът от репей има много лечебни свойства и отличен вкус....
06 Април
Предимства на меда от рапицаРапицата е маслодайно растение, чийто прашец пчелите много харесват. Обикновено, ако е посята през есента на предходната година, през месец май на текущата пчелите започват да събират прашеца и нектара на рапицата....
25 Май
МедСъс светъл цвят са акациев мед, детелиновият и медът от рапица. Пресният мед е гъста, полутечна и прозрачна маса, която постепенно кристализира до втвърдяване....
17 Май
Ползите и вредите от бяла рапицаОт рапица се произвежда и мед. Той има бял цвят, силен сладък вкус и добри хранителни характеристики. Изследванията показват многото подобрения, които той носи при костни, ставни и стомашно-чревни проблеми....
14 Юли
Характеристики на тиква цигулкаТиквата е един от най-интересните природни храни заради своя оспорван произход. В продължение на години изследване тиквата е причислявана и към плодовете и към зеленчуците, като с течение на времето се обособява компромисния...
12 Ноем.
Характеристики на тиква кестенкаПрез времето полезните характеристики и вкусови свойства на тиквата насърчават създаването на нейни вариации и сортове....
09 Ноем.
Характеристики на мускатова ракияТези характеристики помагат на гроздето да се налее със сладост, а от това зависи вкусът на ракията. Ценните захари се натрупват заедно с аромата на цветя и билки....
22 Януари
Характеристики на фюжън кухняВ наше време е доста трудно да се създаде нещо изненадващо и различно в кулинарно отношение. Вече като че ли всичко е направено, всичко е показано. Фюжън кухнята успява да ни опровергае и да ни покаже, че кулинарията има...
06 Юли
Масло от рапица - кога да го използвамеРапичното масло или северният зехтин, както го наричат още, е масло извлечено от семената на растението рапица....
01 Юли
E226 - характеристика и приложениеХарактеристика на Е226
Вид хранителна добавка, която е вид бял и кристален прах, който е нестабилен. Този прах прави реакция с кислорода, при която Е226 става калциев сулфат....
16 Юни
Готварска горелка - характеристики и приложенияГотварска горелка е специалното устройство, предназначено да помага в приготвянето на различни ястия и да създава зашеметяващи кулинарни шедьоври.
Такъв уред присъства във всеки ресторант. Освен професионално обхватът...
20 Окт.
Характеристики на брашното от спелтаВсе по-често хората преоткриват древни храни, останали загубени в дълбините на времето, а техните качества неизползвани за дълги периоди от историята. Такава култура е спелтата, която е предшественика на днешната пшеница....
12 Март
Писия - кулинарни характеристики и рецептиСред морските обитатели писията се подрежда сред луксозните риби, с почти митични характеристики. Тя е хищник и гони дребните рибки, което я нарежда при рибите с бяло месо....
29 Окт.
Боб Лима - характеристики на сортаСъбиране и съхранение на боб Лима
Събирането и съхранението зависи от характеристиките на зърната. Къдравият боб Лима е готов за бране след месец, а шушулките, които са на храсти, узряват дори по-бързо....
14 Юли
Кафява захар - характеристики и производствоДиетолозите говорят за опасностите от захарта от доста време, но е много трудно да спрем да я използваме. За намаляване на вредните ефекти се препоръчва да заменим бялата захар с кафява. Кафявият продукт запазва полезните...
27 Май