Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Седем сериозни причини да консумирате червен лукСедем сериозни причини да консумирате червен лук
12 Ноем.
Предлагаме ви седем добри причини, заради които трябва да ядете червен лук, за да можете да подобрите здравето си. 1....
Зелени шницели (Кюфтета от див спанак)Зелени шницели (Кюфтета от див спанак)
19 Септ.
Скълцания лук задушете в 2 с.л. сгорещено олио и прибавете към него предварително попарени, отцедени и нарязани дребно листа от див спанак. Бъркайте и запържете за няколко минути....
Сериозни причини да похапвате повечко гроздеСериозни причини да похапвате повечко грозде
19 Окт.
Гроздето е без семки; - Лозови насаждения има по целия свят – според данни около 25 милиона акра земя са заети от тях; - Смята се, че средностатистическият човек консумира около осем килограма грозде само за една...
Няколко причини да консумираме месоНяколко причини да консумираме месо
31 Януари
3
В ерата на диетите все повече се повдига въпросът дали те трябва да включват или да изключват консумацията на месо и дали то е полезно или напротив- вреди на здравето ни. Макар да е доказано, че вегетарианците...
Няколко причини да консумирате пресен чесънНяколко причини да консумирате пресен чесън
18 Юни
Подобрява кръвообращението - още една отлична причина за по-редовната консумация на пресен чесън....
Десет причини да консумираме годжи бериДесет причини да консумираме годжи бери
28 Януари
1
Годжи берито, суперхраната която добива все по голяма популярност у нас, задължително трябва да присъства в менюто ви. Приемът му носи много ползи. Ето кои са те: По-добро храносмилане. Плодът благоприятства производството...
10 причини да консумирате ядки по-често10 причини да консумирате ядки по-често
01 Февр.
Проучвания са установили, че за хората, които консумират ядки най-малко два пъти седмично, е с 24% по-малко вероятно да развият заболяването. Ще повишите либидото си....
Няколко причини да консумирате яйца всеки денНяколко причини да консумирате яйца всеки ден
21 Ноем.
Прочетете ползите от яйцата и причините, поради които да ги похапвате ежедневно. Ще останете очаровани от тази простичка, но толкова вкусна и здравословна храна....
Осем причини да ядете мед всеки денОсем причини да ядете мед всеки ден
03 Ноем.
Не напразно лекарите предлагат да се замени захарта с мед. Този продукт е уникален по своята наситеност с полезни свойства - медът подобрява благосъстоянието, дава красота и поддържа младостта. Лечебните свойства...
Содена питка на осем пластаСодена питка на осем пласта
29 Дек.
Малко преди да се извади от фурната, околовръст може да се поръси леко с червен пипер, което придава допълнително вкус. Содената питка на осем пласта е готова....
Четири сериозни причини да не купувате насипно кафе!Четири сериозни причини да не купувате насипно кафе!
15 Юли
Ароматната чаша кафе е най-приятното нещо, за което почти всеки от нас мечтае, когато отвори очите рано сутрин. То не само ни действа разсънващо и тонизиращо, но често пъти се явява и повод за среща между приятели, а понякога...
Няколко съществени причини да консумирате редовно сусамов таханНяколко съществени причини да консумирате редовно сусамов тахан
09 Септ.
Причините да консумираме редовно сусамов тахан не са една и две. Той е чудесно средство за засилване на имунната система поради богатото съдържание на витамините от групата В и Е....
7 причини да консумирате цитрусови плодове по-често7 причини да консумирате цитрусови плодове по-често
12 Януари
И ако още не сте ги направили част от ежедневното си меню, даваме ви 7 причини да го сторите незабавно. 1....
Осем причини да похапваме сини сливи по-честоОсем причини да похапваме сини сливи по-често
26 Август
Сините сливи са важен продукт в кулинарията. Те са вълшебната съставка в редица сладкиши, пайове, рула, торти, палачинки, козунаци, мармалади, компоти, кексове, ошави, кремове. Заради своя сладко-кисел вкус...
Силата на растенията! 5 основателни причини да ги консумирамеСилата на растенията! 5 основателни причини да ги консумираме
15 Април
Според изследването хората, които консумирали големи количества изоцианити на ден, се оказали с по-нисък процент на заболяваемост от рак, в сравнение с тези, които не го консумирали редовно. 5....
СпанакСпанак
21 Юни
Нещо повече - суровият спанак може да е източник на болестотворни бактерии като Листерия, Ешерихия коли или Салмонела. Това е още една причина задължително да го подлагате на термична обработка....
Здравни причини, поради които трябва да консумирате семена от чиаЗдравни причини, поради които трябва да консумирате семена от чиа
09 Юли
Ето защо семената от чиа са важен източник на протеини, особено за тези, които не консумират животински продукти; 5....
7 причини да се откажеш от сериозните връзки7 причини да се откажеш от сериозните връзки
14 Май
Там ще откриете 7 основателни причини да изживеете свободата си на макс и да не избързвате със сериозните романси. page1....
Как да бланшираме спанак?Как да бланшираме спанак?
16 Март
1
Ако обичате спанак, препоръчваме да разгледате и тези вкусни рецепти за: - задушен спанак; - спанак с ориз; - а защо не и агнешко със спанак!...
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
След 10-тина дни дренките вече са готови и може да ги приберете и консумирате. През зимата те са изключително полезни за повишаване на енергията и подобряване на имунитета....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Див ямсДив ямс
22 Септ.
Както при редица растения, коренът е консумиран като зеленчук в Азия. Местните го консумират варен, пържен, на фурна, на скара, дори може да се пуши....
Див ЛукДив Лук
31 Юли
Затова и най-пълноценно можете да се насладите на вкуса и аромата на сибирския лук, ако го консумирате в прясно състояние като подправка към салати и различни ястия....
Див слънчогледДив слънчоглед
09 Юли
Охлювите също са сериозна опасност. Те ядат зелените листа. Препоръчват се народни методи за борба с тях като поръсване на земята със суха горчица или смлян пипер....