Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Седем сериозни причини да консумирате червен лукПредлагаме ви седем добри причини, заради които трябва да ядете червен лук, за да можете да подобрите здравето си.
1....
12 Ноем.
Зелени шницели (Кюфтета от див спанак)Скълцания лук задушете в 2 с.л. сгорещено олио и прибавете към него предварително попарени, отцедени и нарязани дребно листа от див спанак. Бъркайте и запържете за няколко минути....
19 Септ.
Сериозни причини да похапвате повечко гроздеГроздето е без семки;
- Лозови насаждения има по целия свят – според данни около 25 милиона акра земя са заети от тях;
- Смята се, че средностатистическият човек консумира около осем килограма грозде само за една...
19 Окт.
Няколко причини да консумираме месоВ ерата на диетите все повече се повдига въпросът дали те трябва да включват или да изключват консумацията на месо и дали то е полезно или напротив- вреди на здравето ни.
Макар да е доказано, че вегетарианците...
31 Януари
3
Няколко причини да консумирате пресен чесънПодобрява кръвообращението - още една отлична причина за по-редовната консумация на пресен чесън....
18 Юни
Десет причини да консумираме годжи бериГоджи берито, суперхраната която добива все по голяма популярност у нас, задължително трябва да присъства в менюто ви. Приемът му носи много ползи. Ето кои са те:
По-добро храносмилане. Плодът благоприятства производството...
28 Януари
1
Няколко причини да консумирате яйца всеки денПрочетете ползите от яйцата и причините, поради които да ги похапвате ежедневно. Ще останете очаровани от тази простичка, но толкова вкусна и здравословна храна....
21 Ноем.
10 причини да консумирате ядки по-честоПроучвания са установили, че за хората, които консумират ядки най-малко два пъти седмично, е с 24% по-малко вероятно да развият заболяването.
Ще повишите либидото си....
01 Февр.
Осем причини да ядете мед всеки денНе напразно лекарите предлагат да се замени захарта с мед. Този продукт е уникален по своята наситеност с полезни свойства - медът подобрява благосъстоянието, дава красота и поддържа младостта.
Лечебните свойства...
03 Ноем.
Содена питка на осем пластаМалко преди да се извади от фурната, околовръст може да се поръси леко с червен пипер, което придава допълнително вкус.
Содената питка на осем пласта е готова....
29 Дек.
Четири сериозни причини да не купувате насипно кафе!Ароматната чаша кафе е най-приятното нещо, за което почти всеки от нас мечтае, когато отвори очите рано сутрин. То не само ни действа разсънващо и тонизиращо, но често пъти се явява и повод за среща между приятели, а понякога...
15 Юли
Няколко съществени причини да консумирате редовно сусамов таханПричините да консумираме редовно сусамов тахан не са една и две. Той е чудесно средство за засилване на имунната система поради богатото съдържание на витамините от групата В и Е....
09 Септ.
7 причини да консумирате цитрусови плодове по-честоИ ако още не сте ги направили част от ежедневното си меню, даваме ви 7 причини да го сторите незабавно.
1....
12 Януари
Осем причини да похапваме сини сливи по-честоСините сливи са важен продукт в кулинарията. Те са вълшебната съставка в редица сладкиши, пайове, рула, торти, палачинки, козунаци, мармалади, компоти, кексове, ошави, кремове. Заради своя сладко-кисел вкус...
26 Август
Силата на растенията! 5 основателни причини да ги консумирамеСпоред изследването хората, които консумирали големи количества изоцианити на ден, се оказали с по-нисък процент на заболяваемост от рак, в сравнение с тези, които не го консумирали редовно.
5....
15 Април
СпанакНещо повече - суровият спанак може да е източник на болестотворни бактерии като Листерия, Ешерихия коли или Салмонела. Това е още една причина задължително да го подлагате на термична обработка....
21 Юни
Здравни причини, поради които трябва да консумирате семена от чиаЕто защо семената от чиа са важен източник на протеини, особено за тези, които не консумират животински продукти;
5....
09 Юли
7 причини да се откажеш от сериозните връзкиТам ще откриете 7 основателни причини да изживеете свободата си на макс и да не избързвате със сериозните романси.
page1....
14 Май
Как да бланшираме спанак?Ако обичате спанак, препоръчваме да разгледате и тези вкусни рецепти за:
- задушен спанак;
- спанак с ориз;
- а защо не и агнешко със спанак!...
16 Март
1
Как да замразим нахутЕто как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
07 Юли
Как да изсушим дренкиСлед 10-тина дни дренките вече са готови и може да ги приберете и консумирате. През зимата те са изключително полезни за повишаване на енергията и подобряване на имунитета....
18 Март
Как да карамелизираме лукСложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
08 Януари
2
Див ямсКакто при редица растения, коренът е консумиран като зеленчук в Азия. Местните го консумират варен, пържен, на фурна, на скара, дори може да се пуши....
22 Септ.
Див ЛукЗатова и най-пълноценно можете да се насладите на вкуса и аромата на сибирския лук, ако го консумирате в прясно състояние като подправка към салати и различни ястия....
31 Юли
Див слънчогледОхлювите също са сериозна опасност. Те ядат зелените листа. Препоръчват се народни методи за борба с тях като поръсване на земята със суха горчица или смлян пипер....
09 Юли