Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да приготвя кашкавал в кори за баницаОткакто разбрах как да приготвя кашкавал в кори за баница, го правя много често....
29 Юли
АрарутЗа разлика от царевичното нишесте, арарут няма никаква миризма и не придава вкус на скорбяла в ястията.
Друга важна причина, поради която арарут се използва в рецептите, е, че той е изключително лесно смилаем....
23 Юни
Рецепти за профилактика на пародонтозаЩе спомена и още няколко рецепти за профилактика на пародонтоза, с които може да си правите редовна профилактика за зъбите и венците.
Жабурене може да се направи и с лучени люспи....
17 Януари
1
Всеки може да чете мислиВсеки може да чувства емоциите на другите, да разбира чувствата и мотивите на поведението им, както и да погледне на света от тяхна гледна точка....
05 Окт.
21
Може ли всеки да баеЗа да разберем дали всеки може да бае, трябва да разберем как се става баячка....
16 Юли
6
Вече всеки може да развие суперспособностиПо последна информация на това всеки може да се научи, всеки може да бъде медиум. Доскоро руските учени смятаха изследователя Марк Комисаров за ентусиаст....
11 Август
2
Какво може да приготвим пушена трескаКогато си мислим с какво да изненадаме своите гости, няма нищо по-добро от това да пробваме някоя нестандартна рецепта, която никой няма да очаква....
06 Юни
Най-странните рецепти с риба, които може да приготвите и у домаОсвен традиционните рецепти с риба могат да се приготвят и много екзотични и нетрадиционни ястия. Тук ще откриете три от тях....
02 Септ.
Ползи от арарутСмята се, че коренът арарут има полезни свойства, които успокояват стомаха и премахват неразположенията....
25 Окт.
Как да замразим нахутСипете вода и го оставете за едно денонощие, като на всеки 3-4 часа сменяте водата.
След като времето измине, изхвърлете водата и измийте нахута. Прецедете с гевгир....
07 Юли
Как да изсушим дренкиСлед 10-тина дни дренките вече са готови и може да ги приберете и консумирате. През зимата те са изключително полезни за повишаване на енергията и подобряване на имунитета....
18 Март
Как да карамелизираме лукСложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
08 Януари
2
Всеки танц може да ни лекува! Вижте какРедица психолози твърдят, че танците са форма на себеизразяване, но това, за което всички ще се съгласят, е, че са най-забавният начин да се поддържаш във форма и да отслабваш.
Танцуването има големи пози за здравето...
17 Февр.
Вече всеки може да гледа Земята от КосмосаВсеки любопитен ще има изглед към Земята от борда на Международната космическа станция, тъй като живото излъчване в интернет вече е факт....
08 Май
1
Арарут - същност и ползиАрарутът е многогодишно тревисто тропическо растение с южноамерикански произход....
15 Юни
Кулинарна употреба на арарутНай-общо казано 1 с. л. арарут е достатъчна за 1 ч. ч. течност, ако искате да приготвите сос или да сгъстите супа.
Добре е сами да импровизирате с арарута докато откриете за какво можете да го използвате....
27 Юли
Арарут - непознатата житна култураНа всеки 100 грама брашно от арарут има по около 380 калории.
То може да се използва и като добавка към креда, гипс, брашно, пшеница, ориз и нишесте. Съхранява се на сухо и прохладно място....
07 Май
Какво може да приготвим с дюли?Тогава какво можете да приготвите с тях.
Ако случайно разполагате с пресни дюли може да приготвите изключително вкусното сладко от дюли или печени дюли на фурна....
25 Септ.
Вече всеки може да опита да разчете Ръкописа на ВойничЕдна от най-големите съвременни мистерии ще бъде предоставена на широката публика и всеки любител на загадките ще има шанса да се пробва да разчете Ръкописа на Войнич....
08 Септ.
Тригуни Да си оближеш пръститеВъв всеки квадрат се поставя по 1 ч. л. от плънката.
Прегъва се по диагонал и с вилица се притискат краищата. Нареждат се в широка тава.
Печем на 200 градуса в загрята фурна за 15 минути....
26 Септ.
1
Яхния Да си оближеш пръститеПо желание може са сгъстите с брашно, размито във вода.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
05 Февр.
Как да сварим лесно кестениВече всички знаем как да сварим лесно кестени.
Насладете им се....
06 Август
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.
Перфектната закуска, която всяка работеща мама може да приготвиА разнообразието на рецепти за омлет е голямо - със спанак, с кашкавал, лук или колбас. Важното е да се приготви с много любов и да допринесе за сутрешното настроение на дома, в който сте....
11 Януари