Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Кои храни се поднасят с оризТой е предпочитан от хората, които се хранят здравословно.
Дългозърнестият ориз е много подходящ за добавяне в салати и към месни ястия, тъй като след сваряването му зрънцата не са залепени едно за друго....
06 Юли
Кои храни се поднасят с картофиНай-често картофите се поднасят с различни видове месо. Класиката е пиле с картофи , но с картофи вървят също така и останалите видове меса....
05 Ноем.
С какви вина и напитки се поднася синьо сирене?Други подходящи сортове вина са червените Руби и Марсала.
Десертните вина са друг подходящ избор за съчетание със специфичния вкус на синьото сирене....
29 Май
Смути със супер храниРазбийте в блендер кокосовата сметана, замразените малини и 1 банан. Налейте сместа в купа.
Добавете отгоре нарязан на филийки 1 банан, пресните малини и боровинки.
С помощта на нож притиснете шипките, за да излезе...
03 Септ.
2
Бебешко пюре със супер храниРибата може или да се свари, или да се изпече. Който и начин да изберете, все е добре. Намачкайте я с вилица и смесете с картофчето и семената....
02 Януари
В какви чаши се сервират различните винаЧаши за червено вино
Чашите с цилиндрична форма са подходящи за дегустация на червени вина....
10 Юли
Как и с какво се поднася КампариКак и с какво се поднася Кампари - вижте в следващите редове:
Поднасяне на Кампари
Както всяка алкохолна напитка има своята тайна съставка за перфектната комбинация, така и Кампарито традиционно се поднася с газирана...
28 Юни
Кое вино кога и с какво се поднася?Фините бели вина се пият с удоволствие при поднасяне на бисквити, козунак, пасти, торти и други подобни десерти.
Белите вина се поднасят охладени до 8-10 градуса....
08 Август
Как се поднасят миди?Мидени ядки могат да се поднесат варени и задушени в масло.
Приготвят се, като мидите се измиват и варят във вода 15-20 минути, докато черупките им се отворят....
12 Юни
Кръстовден е! Не яжте червени храниНа Кръстовден е забранено да се ядат всякакви червени храни като червени ябълки, червен пипер, домати, репички и други....
14 Септ.
С какви ястия се поднася хумус?Хумусът е кремообразна, вкусна и здравословна разядка, съставена от нахут и тахан, в комбинация от различни добавки, като червен пипер, зехтин/олио, лимон, чесън, лук и други.
С какво да съчетаем хумуса?
1....
03 Февр.
Хронохранене - кога с какви храни да се храним през деняПо това време можете да ядете всякаква храна, но умерено, без да преяждате....
23 Януари
Как се отваря и поднася шампанскоШампанското се получава, след като след ферментация на виното към него се добави специална мая и малко захар. Обикновено шампанското се консумира при специални случаи, тържества и коктейли, но в много други държави...
31 Дек.
С какъв алкохол се поднася пилешкоРазбира се, едно е да се похапват крехки пилешки деликатеси, а съвсем друго е те да се поднесат подобаващо с подходящ вид алкохол....
05 Септ.
Топящ се паниран кашкавалТопящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата.
Добър апетит!...
05 Май
Салата Преливащи се цветовеСварват се морковът, цвеклото и целината.
Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
28 Януари
Топящи се в устата бисквиткиПо принцип тези топящи се в устата бързи и икономични бисквитки може да се направят без кокосово масло само с олио ( 1ч.ч.) - аз имах и реших 50/50....
06 Май
Как се прави перлена захарНа Люси Евтимова е с добавка на брашно, а по-точно: Към 3 супени лъжици захар се прибавя 1 с. л. брашно, разбърква се до паста, така се да се задържа в ръката, да е лепкава, прехвърля се върху хартия за печене и върху малко...
20 Април
Бухти, които се обръщат самиПържат се до зачервяване.
Поръсват се топли с пудра захар.
Бухтите, които се обръщат сами са готови....
14 Ноем.
4
Палачинки, които не се късатМлякото леко се загрява. Яйцата се разбиват.
Нишестето се смесва със захарта и солта и се разтваря в част от млякото.
Добавят се останалото мляко и яйцата. Трябва да се получи гладка смес за палачинки....
11 Юни
5
Пиле Омъжи се за менВръща се пилето със сметана в тигана със соковете си, полива се няколко пъти с горещ сос и се добавя още 25 г масло, разбърква се. Добавят се и накъсани листа босилек....
29 Март
1
Топящи се в устата манатаркиЩом станат леко златисти, се добавя маслото и нарязаният на ситно чесън и се пържат още няколко минути.
Гъбите в масло се овкусяват с оцет и магданоз и се сервират още топли....
27 Май
Как се правят домашни тортелиниВ следващите редове ще видите Как се правят домашни тортелини - вкусна рецепта, която ще ви стане любима.
В купа пресейте брашното и в средата направете кладенче....
27 Юли