Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
От коя част на прасето се изрязва свинско коремчеСвинското коремче е обезкостена, мазна разфасовка от месо, изрязана от корема на прасето....
01 Април
Коя част на прасето за какво е подходящаПочваме от най-диетичната част на прасето, а именно свинското филе....
16 Дек.
От коя част на прасето се прави кайма?Свинската кайма обикновено се прави от свинската плешка и понякога включва подрязани краища на свинското филе....
25 Февр.
От коя част на прасето се прави сланина?Състав на сланината
В сланината на прасето се съдържат най-вече триглицериди....
09 Дек.
Свинското вретено на МанчевСвинското месо се подсушава и внимателно се разрязва по дължина на две, като острието на ножа не трябва да стига до края. Разтваряме филето и го поставяме между два слоя прозрачно фолио....
25 Януари
Коя част от прасето става за печене на скара?Това парче свинско месо всъщност е взето от плешката на прасето или по-точно свинската плешка. Премахването на кожата и оставянето на костта го прави идеално за приготвяне на пиршество със свинско месо....
25 Февр.
Коя част от прасето става за пържоли?Етикетите за свинско месо, също могат да бъдат объркващи.
Поясницата е зоната между раменете и задните крака на прасето. Тя е най-нежната част на животното....
24 Февр.
Коя част от свинското е най-крехка?Свинското филе
Свинското филе е мускулът, който минава по протежение на гърба на прасето, от рамото до бедрото....
24 Февр.
От коя част на прасето се правят суджуци и наденици?За наденицата е необходимо по-тлъсто свинско, което може да си набавите по равно количество от свинските гърди, плешката или бута. Месото от гърдите можете да заместите и с такова от коремната област....
05 Март
Какво е свинско каре?Небезизвестните свински карета, които много хора обожават, се причисляват към групата на най-първокачественото свинско месо. Те се добиват от вътрешната рибица на прасето....
28 Септ.
Яхния от диво прасе по ловджийскиЯхния от диво прасе по ловджийски сервираме със селски хляб....
12 Окт.
Диво прасе в гърнеДобре почистеното месо от диво прасе нарежете на пържолки, натрийте ги със сол и черен пипер и ги подредете в намазненото гърне....
12 Март
Печено прасе за Коледа - ПеченицаСпоред традицията сърцето и свинските бъбреци се пекат с прасето, като се добавят и ябълка, стрък босилек. Прасето може да се постави на шиш или само в тава, достатъчно голяма, за да побере цялото прасе....
27 Януари
1
Пържоли от свинско каре на грилИзмиваме и почистваме месото, след което го нарязваме на парчета с големината на филийки.
Намазваме пържолите с подправката за барбекю и ги оставяме за час в хладилник, за да се овкуси добре месото....
07 Юни
Диво прасе с кисело зелеМесото от диво прасе се накисва в студена вода с малко оцет за около седем часа. След това се измива много добре и се нарязва на средно големи парчета. Месото се запържва в сгорещено олио....
24 Февр.
Телешко кареЗадушавайте месото за около 75-80 минути на тих огън под похлупак, като от време на време го заливате със соса.
Готовото месо го оставете да се охлади 5 минути и го нареже на филийки....
15 Септ.
Агнешко кареМесото се поръсва със сол и черен пипер. Полива се с масло и се пече, докато се зачерви и се изважда.
Лукът се задушава в маслото от печеното месо и малко вода. Като заври водата се слага брашното. Пържи се до зачервяване...
15 Септ.
Кое месо от коя част на телето идва?Телешкото месо е крехко, сочно и здравословно и е предпочитан елемент от всяка гурме кухня. Приготвено в домашни условия или в изискан ресторант, то придава неустоим вкус на блюдото.
При покупката на телешко или поръчката...
25 Януари
От коя част на телето е най-крехкото месо?Телешкото месо е полезно, защото е източник на протеини, желязо, цинк, витамин B12 и други хранителни вещества, които подпомагат мускулния растеж, имунната система, мозъчната функция и здравето на сърцето.
Телешкото...
11 Април
Гювеч с диво прасе и телешкоВ дълбок съд се сгорещява мазнина и се запържва подсушеното телешко, слагат се черен пипер и сол, изважда се и после се запържва в същия съд и месото от диво прасе, добавя се нарязания лук и морков, останалите подправки и...
02 Януари
Домашна торта КареТака, когато блатовете са наредени напречно и заляти с два различни крема, се получава Каре.
Покрийте третия блат с крем и оставете да изстине....
08 Март
1
Свинско каре ВетрилоПолейте с маринатата, завийте с алуминиево фолио и сложете в предварително загрята фурна на 200 градуса . Печете на тези градуси около 30 мин, след което намалете на 180 градуса и оставете за 1 час....
02 Януари
4