Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
От коя част на прасето се изрязва свинско коремчеОт коя част на прасето се изрязва свинско коремче
01 Април
Свинското коремче е обезкостена, мазна разфасовка от месо, изрязана от корема на прасето....
Коя част на прасето за какво е подходящаКоя част на прасето за какво е подходяща
16 Дек.
Почваме от най-диетичната част на прасето, а именно свинското филе....
От коя част на прасето се прави кайма?От коя част на прасето се прави кайма?
25 Февр.
Свинската кайма обикновено се прави от свинската плешка и понякога включва подрязани краища на свинското филе....
От коя част на прасето се прави сланина?От коя част на прасето се прави сланина?
09 Дек.
Състав на сланината В сланината на прасето се съдържат най-вече триглицериди....
Свинското вретено на МанчевСвинското вретено на Манчев
25 Януари
Свинското месо се подсушава и внимателно се разрязва по дължина на две, като острието на ножа не трябва да стига до края. Разтваряме филето и го поставяме между два слоя прозрачно фолио....
Коя част от прасето става за печене на скара?Коя част от прасето става за печене на скара?
25 Февр.
Това парче свинско месо всъщност е взето от плешката на прасето или по-точно свинската плешка. Премахването на кожата и оставянето на костта го прави идеално за приготвяне на пиршество със свинско месо....
Коя част от прасето става за пържоли?Коя част от прасето става за пържоли?
24 Февр.
Етикетите за свинско месо, също могат да бъдат объркващи. Поясницата е зоната между раменете и задните крака на прасето. Тя е най-нежната част на животното....
Коя част от свинското е най-крехка?Коя част от свинското е най-крехка?
24 Февр.
Свинското филе Свинското филе е мускулът, който минава по протежение на гърба на прасето, от рамото до бедрото....
От коя част на прасето се правят суджуци и наденици?От коя част на прасето се правят суджуци и наденици?
05 Март
За наденицата е необходимо по-тлъсто свинско, което може да си набавите по равно количество от свинските гърди, плешката или бута. Месото от гърдите можете да заместите и с такова от коремната област....
Пържоли от диво прасе на фурнаПържоли от диво прасе на фурна
22 Февр.
Да ви е сладко с тези пържоли от диво прасе на фурна!...
Свинско Каре на ФурнаСвинско Каре на Фурна
27 Март
Печем на 160 градуса около 35 минути....
Какво е свинско каре?Какво е свинско каре?
28 Септ.
Небезизвестните свински карета, които много хора обожават, се причисляват към групата на най-първокачественото свинско месо. Те се добиват от вътрешната рибица на прасето....
Яхния от диво прасе по ловджийскиЯхния от диво прасе по ловджийски
12 Окт.
Яхния от диво прасе по ловджийски сервираме със селски хляб....
Диво прасе в гърнеДиво прасе в гърне
12 Март
Добре почистеното месо от диво прасе нарежете на пържолки, натрийте ги със сол и черен пипер и ги подредете в намазненото гърне....
Печено прасе за Коледа - ПеченицаПечено прасе за Коледа - Печеница
27 Януари
1
Според традицията сърцето и свинските бъбреци се пекат с прасето, като се добавят и ябълка, стрък босилек. Прасето може да се постави на шиш или само в тава, достатъчно голяма, за да побере цялото прасе....
Пържоли от свинско каре на грилПържоли от свинско каре на грил
07 Юни
Измиваме и почистваме месото, след което го нарязваме на парчета с големината на филийки. Намазваме пържолите с подправката за барбекю и ги оставяме за час в хладилник, за да се овкуси добре месото....
Диво прасе с кисело зелеДиво прасе с кисело зеле
24 Февр.
Месото от диво прасе се накисва в студена вода с малко оцет за около седем часа. След това се измива много добре и се нарязва на средно големи парчета. Месото се запържва в сгорещено олио....
Телешко кареТелешко каре
15 Септ.
Задушавайте месото за около 75-80 минути на тих огън под похлупак, като от време на време го заливате със соса. Готовото месо го оставете да се охлади 5 минути и го нареже на филийки....
Агнешко кареАгнешко каре
15 Септ.
Месото се поръсва със сол и черен пипер. Полива се с масло и се пече, докато се зачерви и се изважда. Лукът се задушава в маслото от печеното месо и малко вода. Като заври водата се слага брашното. Пържи се до зачервяване...
Кое месо от коя част на телето идва?Кое месо от коя част на телето идва?
25 Януари
Телешкото месо е крехко, сочно и здравословно и е предпочитан елемент от всяка гурме кухня. Приготвено в домашни условия или в изискан ресторант, то придава неустоим вкус на блюдото. При покупката на телешко или поръчката...
От коя част на телето е най-крехкото месо?От коя част на телето е най-крехкото месо?
11 Април
Телешкото месо е полезно, защото е източник на протеини, желязо, цинк, витамин B12 и други хранителни вещества, които подпомагат мускулния растеж, имунната система, мозъчната функция и здравето на сърцето. Телешкото...
Суджук от диво прасе и телешкоСуджук от диво прасе и телешко
07 Февр.
2
Суджукът от диво прасе и телешко е готов....
Гювеч с диво прасе и телешкоГювеч с диво прасе и телешко
02 Януари
В дълбок съд се сгорещява мазнина и се запържва подсушеното телешко, слагат се черен пипер и сол, изважда се и после се запържва в същия съд и месото от диво прасе, добавя се нарязания лук и морков, останалите подправки и...
Домашна торта КареДомашна торта Каре
08 Март
1
Така, когато блатовете са наредени напречно и заляти с два различни крема, се получава Каре. Покрийте третия блат с крем и оставете да изстине....
Свинско каре ВетрилоСвинско каре Ветрило
02 Януари
4
Полейте с маринатата, завийте с алуминиево фолио и сложете в предварително загрята фурна на 200 градуса . Печете на тези градуси около 30 мин, след което намалете на 180 градуса и оставете за 1 час....