Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Приготвяне на домашно ГХИВинаги купувам от магазина ГХИ, въпреки че във фризера ми задължително има 500 г поне домашно краве масло.
На скоро обаче моя колежка каза, че сама си го прави и с нейни напътствия направих и аз в кукъра - Philips. Разбира...
21 Окт.
Тънкости при приготвяне на неустоима френска селска тортаИмайки предвид тези тънкости при приготвянето на френска селска торта и спазвайки правилната рецепта, шансът да сбъркате е минимален....
28 Януари
Тънкости при приготвянето на пърленкиПървата тънкост при приготвянето е свързана с броя яйца – може да добавите 1 яйце, както е в повечето рецепти, но спокойно можете да си направите хлебчетата и без него....
06 Март
13
Тънкости при приготвянето на месоКогато варите месо, не трябва да отваряте капака, след като изключите котлона. Оставете месото под капак още десетина минути.
След това извадете месото и плътно го увийте във фолио, ако трябва да го съхранявате, или веднага...
18 Февр.
Тънкости при приготвянето на рибаЕто и някои тънкости при приготвянето на риба, с които трябва да сте наясно.
Независимо каква е рибата, тя трябва да бъде старателно измита под течаща студена вода и да бъде изчистена от вътрешностите ѝ и люспите ѝ....
26 Дек.
Тънкости при приготвянето на кефалНай-удачният вариант за приготвяне на кефал, е да го изпечете във фурната. Можете да си сложите лук, домати и да го запечете, друг вариант е да го напълните. Зависи от това колко голяма е рибата, която имате....
05 Дек.
Тънкости при приготвянето на скараАко не сте натрупали все още много опит при приготвянето на месо на скара, заложете на свинското и пилешкото, защото там шансът да сбъркате е много малък....
09 Ноем.
Тънкости при приготвяне на зеленчуци темпураИзвестна с хрупкавостта си и лекия си вкус, тази техника не е от най-лесните, но ето някои трикове за приготвяне на зеленчуци темпура.
1) От огромна важност е газираната вода да е много студена, така че може да я сложите...
08 Август
Торта Три шоколада: Тайната рецепта и тънкости при приготвянеНякои домакини, които искат да опростят рецептата за тортата Три Шоколада, заместват основата на тортата с обикновени бисквитки и използват извара вместо мус, който е по-труден за приготвяне....
01 Септ.
Тънкости при приготвянето на греяна ракияИма много различни рецепти за приготвянето й, но без значение коя от тях ще си изберете, има няколко неща, които, за да стане добра ракията, трябва да се спазят.
1....
22 Дек.
5
Кулинарни тънкости при приготвянето на гъскаГъската се вари около 2 часа. Проверява се дали е добре сварена с помощта на готварска игла или шишче, която се забожда в бута на гъската.
Ако минава свободно през месото, значи гъската е добре сварена.
Когато се задушава...
23 Април
Тънкости при приготвянето на топли сосовеИма три основни начина на приготвяне. В единия брашното се прибавя в мазнината като се разбърква 2 – 3 мин., почти без да промени цвета си - този сос е подходящ за светли запръжки....
14 Март
Кулинарни тънкости при приготвянето на окрошкаНачин на приготвяне: Краставичката, саламът, репичките, картофите, лукът и яйцето се нарязват на средни парчета. Съставките се смесват и се разпределят в чинии за сервиране....
23 Април
Любимите ретро пирожки - тънкости при приготвянетоолио - 50 мл
Начин на приготвяне:
Загрейте млякото до 40°C. Добавете мая, сол, захар и 1 супена лъжица брашно. Разбъркайте добре и оставете настрана за 20 минути....
14 Окт.
Тортата на МироЗатопляме млякото, за да може да се разтопи медът. Разбиваме сметаната, маскарпонето и пудрата захар. Разтопяваме си шоколада.
Слагаме блат, бял, сиропираме с млякото. Слагаме 3-4 с.л. шоколад и от крема. После кафяв...
13 Януари
Тортата на ИсиЯйцата и захарта се разбиват, добавя се безалкохолното при непрекъснато бъркане. Спира се миксера и се добавят брашното смесено с амонячната съда. Леко се разбърква с дървена шпатула, за да не стане на бучки.
Сместа се...
02 Януари
Черешката на тортатаТортата се оставя да престои в хладилник минимум 5-6 часа, за да стегне. Най-добра за поднасяне е на следващия ден....
01 Март
Тънкости при приготвяне на пържолиПриготвянето на вкусни пържоли е цяло изкуство. За да се получат крехки, топящи се в устата пържолки, трябва да сте наясно с изкуството на приготвянето им....
11 Септ.
22
Тънкости при приготвяне на сушиНеобходима ви е плетена бамбукова подложка за по-лесна работа с компонентите за приготвянето на суши.
Върху бамбуковата подложка се поставя един лист нори, като гладката му страна трябва да е откъм подложката....
17 Април
1
Тънкости при приготвяне на спанакВижте още вкусни и полезни рецепти за:
- баница със спанак;
- спаначена торта....
16 Април
4
Кулинарни тънкости при приготвянето на домашни багетиДомашните багети са чудесен заместител на хляба. Издължени или кръгли - независимо в каква форма ще ги приготвите, те винаги ще са пресни, с хрупкава коричка и мека, пухкава среда.
Необходими продукти за 2 броя:
250...
03 Януари
1
Тънкости при приготвянето на домашно бяло виноСилата на виното зависи от количеството захар, използвана при приготвянето му. При ферментацията от захарта се образува спирт....
21 Ноем.
Тънкости при приготвянето на паста и пицаПри тънкостите за приготвянето на вкусна паста дори количеството вода при варенето е от значение. Всички видове макарони спагети и т.н. се нуждаят от достатъчно пространство в съда....
14 Ноем.
2