Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Тънкости при приготвяне на зеленчуци темпураИзвестна с хрупкавостта си и лекия си вкус, тази техника не е от най-лесните, но ето някои трикове за приготвяне на зеленчуци темпура.
1) От огромна важност е газираната вода да е много студена, така че може да я сложите...
08 Август
Митове за приготвянето на пастаИзплакнете пастата със студена вода след приготвяне
Наистина няма нужда да правите това, освен ако не планирате да използвате пастата в студена салата от макаронени изделия....
04 Май
Тънкости при приготвянето на скараАко не сте натрупали все още много опит при приготвянето на месо на скара, заложете на свинското и пилешкото, защото там шансът да сбъркате е много малък....
09 Ноем.
Тънкости при приготвянето на рибаЕто и някои тънкости при приготвянето на риба, с които трябва да сте наясно.
Независимо каква е рибата, тя трябва да бъде старателно измита под течаща студена вода и да бъде изчистена от вътрешностите ѝ и люспите ѝ....
26 Дек.
Тънкости при приготвянето на кефалНай-удачният вариант за приготвяне на кефал, е да го изпечете във фурната. Можете да си сложите лук, домати и да го запечете, друг вариант е да го напълните. Зависи от това колко голяма е рибата, която имате....
05 Дек.
Тънкости при приготвянето на пърленкиПървата тънкост при приготвянето е свързана с броя яйца – може да добавите 1 яйце, както е в повечето рецепти, но спокойно можете да си направите хлебчетата и без него....
06 Март
13
Тънкости при приготвянето на месоКогато варите месо, не трябва да отваряте капака, след като изключите котлона. Оставете месото под капак още десетина минути.
След това извадете месото и плътно го увийте във фолио, ако трябва да го съхранявате, или веднага...
18 Февр.
Кулинарни тънкости при приготвянето на окрошкаНачин на приготвяне: Краставичката, саламът, репичките, картофите, лукът и яйцето се нарязват на средни парчета. Съставките се смесват и се разпределят в чинии за сервиране....
23 Април
Тънкости при приготвянето на топли сосовеИма три основни начина на приготвяне. В единия брашното се прибавя в мазнината като се разбърква 2 – 3 мин., почти без да промени цвета си - този сос е подходящ за светли запръжки....
14 Март
Кулинарни тънкости при приготвянето на гъскаГъската се вари около 2 часа. Проверява се дали е добре сварена с помощта на готварска игла или шишче, която се забожда в бута на гъската.
Ако минава свободно през месото, значи гъската е добре сварена.
Когато се задушава...
23 Април
Тънкости при приготвянето на греяна ракияИма много различни рецепти за приготвянето й, но без значение коя от тях ще си изберете, има няколко неща, които, за да стане добра ракията, трябва да се спазят.
1....
22 Дек.
5
Тънкости при приготвяне на спанакСпециалистите препоръчват за най-добър начин на приготвяне да се използва задушаване на целите листа в мазнина....
16 Април
4
Тънкости при приготвяне на сушиНеобходима ви е плетена бамбукова подложка за по-лесна работа с компонентите за приготвянето на суши.
Върху бамбуковата подложка се поставя един лист нори, като гладката му страна трябва да е откъм подложката....
17 Април
1
Тънкости при приготвяне на пържолиПриготвянето на вкусни пържоли е цяло изкуство. За да се получат крехки, топящи се в устата пържолки, трябва да сте наясно с изкуството на приготвянето им....
11 Септ.
22
Кулинарни тънкости при приготвянето на азиатски ястияАнасон и звездовиден анасон - използват се при приготвянето на сладкиши и курабии, при печене на меса и теста;
10. Джинджифил - Клонките му се използват пресни, а корените се обелват и настъргват....
30 Януари
Тънкости при приготвянето на ястия с шафранВъпреки това, тънкостите в приготвянето на ястия с шафран често се пренебрегват, което води до ястия, които са по-малко ароматни и визуално поразителни, отколкото биха могли да бъдат....
24 Февр.
Кулинарни тънкости при приготвянето на домашни багетиДомашните багети са чудесен заместител на хляба. Издължени или кръгли - независимо в каква форма ще ги приготвите, те винаги ще са пресни, с хрупкава коричка и мека, пухкава среда.
Необходими продукти за 2 броя:
250...
03 Януари
1
Тънкости при приготвянето на домашно бяло виноСилата на виното зависи от количеството захар, използвана при приготвянето му. При ферментацията от захарта се образува спирт....
21 Ноем.
Тънкости при приготвяне на щраусовото месоПланирали сте деня; набелязали сте вида месо; избрали сте и начина на приготвянето му. Остава ви да запомните няколко тънкости при приготвяне на щраусовото месо - по дейностите в процеса на същинското готвене....
21 Февр.
Тънкости при приготвяне на постни кюфтетаКакви тънкости съществуват при приготвянето на постни кюфтета?
При приготвянето на постни кюфтета съществуват определени тънкости, за които трябва да се внимава, за да не се получи разпадане при приготвяне....
15 Дек.
Тънкости в приготвяне на пандишпанов блатТова е една от тънкостите при приготвянето на пандишпанов блат.
Вече знаете как се прави сполучлив пандишпан и може да изненадате своите любими хора с вкусни кулинарни творения....
03 Юни
Тънкости при приготвяне на паниран кашкавалАко обичате паниран кашкавал, но изпитвате трудности в неговото приготвяне, то в тази статия ще ви разкажем за всички тънкости за перфектен кашкавал пане....
29 Август
Любимите ретро пирожки - тънкости при приготвянетоолио - 50 мл
Начин на приготвяне:
Загрейте млякото до 40°C. Добавете мая, сол, захар и 1 супена лъжица брашно. Разбъркайте добре и оставете настрана за 20 минути....
14 Окт.
Пиле Качаторе - тънкости при приготвянето на италианския специалитетТънкостта при термичната обработка на месото е да се запържи в зехтин на умерен огън, така че да се получи златиста коричка, а месото да остане крехко....
16 Окт.
Време за туршии – технология и тънкости на приготвянетоУ нас приготвянето на туршии е традиция, която и до днес продължава да се спазва по рецепти, останали от прабабите ни....
22 Окт.