Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Основни характеристики и емблеми на османската кухняКогато става въпрос за османска кухня, мнозина насочват погледа си единствено към турската кухня и макар тя наистина да се смята за столица на османските кулинарни традиции, не бива да забравяме, че Османската империя...
05 Окт.
Ястието на младоженеца специалитет от османската кухняЯстието на младоженеца е специалитет от османската кухня.
Представям ви едно вкусно ястие от османската кухня, чието наименование ми е трудно да преведа Damat Paçası....
20 Април
Характеристики на тиква цигулкаТиквата е един от най-интересните природни храни заради своя оспорван произход. В продължение на години изследване тиквата е причислявана и към плодовете и към зеленчуците, като с течение на времето се обособява компромисния...
12 Ноем.
Характеристики на тиква кестенкаХарактеристики на тиквата кестенка
Разновидност на традиционната тиква, тиквата кестенка се отличава със своите характеристики....
09 Ноем.
Фюжън салата с филе от сьомгаПоръсваме с нарязано на тънки кръгчета чили. В средата поставяме купичката с маринатата. По време на консумация в нея се топват хапките от риба или зеленчуците.
Фюжън салатата с филе от сьомга е много вкусна....
09 Дек.
Фюжън салата с риба и лешнициЯйцата се нарязват на ситно. Чесънът се реже на ситно, рибата се реже на малки кубчета. Рибата, яйцата и чесънът се смесват и се добавя топеното сирене....
21 Май
Световни кухни: Шанхайска кухняТова важи в пълна сила и за Шанхайската кухня, която придобива все по-голяма популярност....
30 Август
Световни кухни: Кубинска кухняКубинската кухня е повлияна от испанската, френската, африканската, арабската, китайската и португалската култури. Традиционната кубинска кухня е преди всичко селска кухня. Повечето ястия са пържени или задушени....
28 Ноем.
Круфини от моята кухняКруфините от моята кухня са много вкусни!
Източник: LudaEasyCook
Забележка: разкошен френски круфин, не само на вкус, а и на визия....
13 Май
Характеристики на мускатова ракияТези характеристики помагат на гроздето да се налее със сладост, а от това зависи вкусът на ракията. Ценните захари се натрупват заедно с аромата на цветя и билки....
22 Януари
Фюжън специалитети за кулинарни експериментаториФюжън готвенето е творческо направление в кулинарията, което изисква смесване на технологии и продукти на географски отдалечени национални кухни....
28 Януари
Dior представиха първите фюжън кецовеФюжън кецовете на Dior са наследници на първите обувки за под вода, представени от Speedo....
29 Юли
Мокър сладкиш от турската кухняОставете глазурата да се охлади и разпределете равномерно върху крема на сочния турски сладкиш.
Така оформения мокър сладкиш от турската кухня поставете в хладилник, за да стегне за няколко часа преди сервиране....
17 Януари
1
Пилешка супа от моята кухняПилешката супа от моята кухня е много вкусна.
Източник: Бележките на Мама...
13 Май
2
Скариди саганаки от моята кухняОставя се на котлона за още една минута.
Сервират се веднага с опашките нагоре. Може и да се посипе малко магданоз.
Скаридите саганаки от моята кухня са много вкусни!
Източник: Кулинарен блог на Мария Митева...
13 Май
Млечна баница от моята кухняПече се на 180 градуса до хубаво зачервяване или докато млечната баница се отдели от стените на тавичката.
Охлажда се.
Млечната баница от моята кухня е чудна!...
06 Май
Крем Брюле от моята кухняКремът Брюле от моята кухня е готов.
Източник: Френска кухня
Забележка: Изключително лесен и вкусен десерт. Ползвала съм горелка за приготвяне на карамел от посипаната захар....
13 Май
6
Ризото Миланезе от моята кухняРизотото Миланезе от моята кухня е много вкусно.
Източник: италианска кухня
Забележка: ВАЖНОТО Е разбъркване, малко течност, разбъркване и разбъркване....
13 Май
Бриош – Brioches от моята кухняПреди печенето отново се намазват с жълтък, поръсват се обилно с канелена захар или едра захар и се пече на 170-180 градуса за около 25-20 мин. до златисто-кафяво.
Бриош – Brioches от моята кухня е много вкусен....
14 Май
6
Козуначени кифли от моята кухняСТАРТЕР:
първо се започва със стартера, като се кипва водата в малък съд на котлон и се прибавя брашното. Разбърква се енергично, докато сместа се изглади и бъркалката оставя следи по дъното на съда....
13 Окт.
3
Коледни Линцер сладки от моята кухняКоледните Линцер сладки от моята кухня са готови.
Източник: Приятел
Забележка: Бадемово брашно може да се направи от филиран бадем в блендер, като се смила до пудра....
14 Май
Шекерпаре - вкусен сладкиш от турската кухняНаправете топки с големината на орех. Сложете ги в тава, предварително намаслена, и леко ги сплескайте.
Върху всяка сладка сложете по една ядка. Намажете с жълтъка. Сложете да се пече на 180 градуса....
12 Януари
Сладка спаначена торта от турската кухняУкрасявате сладката спаначена торта от турската кухня по желание.
Аз украсих спаначения сладкиша с нар.
Източник: Resul Merve - Кулинарна мрежа...
24 Февр.
Боб Лима - характеристики на сортаСъбиране и съхранение на боб Лима
Събирането и съхранението зависи от характеристиките на зърната. Къдравият боб Лима е готов за бране след месец, а шушулките, които са на храсти, узряват дори по-бързо....
14 Юли
Характеристики на брашното от спелтаВсе по-често хората преоткриват древни храни, останали загубени в дълбините на времето, а техните качества неизползвани за дълги периоди от историята. Такава култура е спелтата, която е предшественика на днешната пшеница....
12 Март