Gotvach.bg»Кулинарна мрежа»Теодора Мещерова»Моите форумни постове»Страница 11
Теодора Мещерова
Теодора Мещерова
Помощник Готвач

Моите форумни постове

Теодора МещероваНай-трудоемкото за приготвяне ястие
лазанята отнема доста време, както и сърмичките от зеле
Теодора МещероваВредни храни
Не мога да откажа сладкото, колкото и да е вредно, също и всякакъв вид снаксове и чипсове
Теодора МещероваХитринките в кухнята
Всяка от нас знае много хитрини в готвенето. Примерно, за да не се напълни мивката ви с лпспи от риба, чистете я с домакинска тел. Остават по нея и няма нужда после да чистите мивката
Теодора МещероваХитринките в кухнята
Ако желаете, прочетете, имам две статии с хитрини
Теодора МещероваКакво питие най - често консумирате през зимата
По принцип пия, каквото ми се пие, но най- често наблягам на виното и ракията.
Теодора МещероваКакво питие най - често консумирате през зимата
Винце, въпреки, че зиме и лете си пия, каквото ми се пие
Теодора МещероваВреме е да видите и годишните награди
Хубави награди. Дано имам късмет да спечеля някоя и аз! Сайта е страхотен, но не ми харесва това надпреварване между потребителите. Всеки има принос към този сайт, всеки се старае да сготви нещо хубаво или да напише някоя хубава статия и за това мисля, че всеки заслужава поощрение. Лично мнение
Теодора МещероваКакво меню бихте приготвили за Коледа?
Баница с късмети, картофена салата, някакви пържолки, питка, сърмички, баклава или тиквеник
Теодора МещероваКое кулинарно предаване следите с интерес по телевизията?
Всички предавания по 24 kitchen са ми интересни с малки изключения. Има доста интересни и полезни неща. Обичам да гледам "Италианска идилия с Лидия".
Теодора МещероваНа каква възраст започнахте с кулинарните си умения?
на 15
Теодора МещероваЗа специален повод предпочитате да сготвите у дома или да отидете на заведение?
Предпочитам да сготвя
Теодора МещероваЗа подправките
Босилек, риган, розмарин, чубрица, черен пипер, червен пипер
Теодора МещероваДеглазиране
Когато искаш да използваш останалите части месо по дъното на тигана, в който се е пържило, слагаш чаша вино или бульон. Така можеш да получиш добър сос към ястието
Теодора МещероваКухня за специални поводи или пък неочаквани гости
Набързо скалъпвам едни мини пици, по чаша бира и съм готова. Ако пък са очаквани, може и десерт, може нещо да си поиграя да направя специално
Теодора МещероваСупата със застройка или без застройка?
разбивам яйца с кисело мляко и брашно, слагам на котлона и бъркам, докато заври, след това добавям от бульона на супата няколко черпака и продължавам да бъркам. На това му се казва варена застройка
Теодора МещероваСервиране и отсервиране
Използвам обикновени салфетки. Ако имам гости или е някакъв празник, тогава използвам по-хубави. Иначе на масата слагам вилица и нож, ако има и супа- лъжица. Отсервирам си с ръце, без поднос
Теодора МещероваКухненски хитрини
Имам две статии на такава тематика. Можеш да прочетеш и ако съм полезна ще се радвам
Теодора МещероваКой вид лук за кои храни е най-подходящ?
Червеният лук според мен върви повече на салати, докато белия е за готвене