Прекаляването с чесън опасно ли е?

Прекаляването с чесън опасно ли е?

Както с всяко нещо, така и с чесъна е опасно да се прекалява. Въпреки че чесънът има редица благотворни въздействия върху организма, има няколко доказани вреди от прекомерната употреба на чесън.

Една от тях е, че чрез токсините, които се съдържат в него, чесънът влияе върху нашата мисловна дейност негативно.

Именно поради тази причина не се препоръчва преди важни ангажименти, като полети, делови срещи, изпити или дълго пътуване, да се прекалява с чесън, защото забавя мисловната дейност.

Друго, на което вреди чесънът, е върху храносмилателната дейност и червата, затова не се препоръчва да се консумира прекалено чесън от хора с язва на стомаха и дванадесетопръстника или гастрит.

Хората с чувствителна кожа също не трябва да прекаляват с консумацията на чесън, тъй като това може да причини зачервявания по кожата, парене или дори сърбеж при допир. А за хора с алергия към някое от веществата, съдържащи се в него, зеленчукът е тотално забранен!

Прекомерната употреба на чесън вреди и на нашата кръв. Той я разрежда и не е препоръчително да се прекалява с чесъна, когато ни предстои операция, изследвания или вземане на кръв, тъй като може да предизвика обилно кръвотечение.

Не е и желателна редовната употребата на чесън от хора с ниско кръвно налягане, тъй като той чесънът има свойството да понижава кръвното налягане още повече.

Рейтинг

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати