Лазанята е едно от най-известните италиански ястия, което представлява и едно от най-древните тестени изделия в света на пастата. Днес лазанята отново заема ключова роля в кулинарията заради своите отличителни вкусови качества и наситена структура.
Рецептата обикновено се асоциира с корите за лазаня, които са най-важният елемент от нейното правилно приготвяне. Освен за лазаня обаче корите са напълно подходящи за създаването на други иновативни ястия.
Ето кои са най-добрите идеи за рецепти с кори от лазаня.
Супа с кори от лазаня
Можете да приготвите вкусна супа с паста по избор с участието на кори от лазаня. За целта в отделна тенджерата трябва да изсипете вряща вода, след което да сложите малко сол и зехтин. Зехтинът е необходим, за да предотвратите слепването на корите. След това ги натрошете на триъгълници и го поставете да се варят за около 6-8 минути. След това ги изваждате от водата и ги изцеждате. После прибавяте готовата супа към тях.
Пица с кори от лазаня
Това е друга иновативна идея, която ще покаже вкусовите качества на корите от лазаня в тяхната най-добра светлина. Рецептата не е никак сложна, с изключение, че тестото се заменя с кори.
Рулца от кори с лазаня
Рулцата от кори са вкусна идея, в която можете да вложите доза вдъхновение. За целта можете приготвите корите като канелони, след което сместа, с която да ги напълните и покриете. Започвате да навивате рулцата и ги слагате да се изпекат. Накрая можете да ги комбинирате с вкусен сос.
Да ги нарежете в салата
Нарязаните и сварени кори за лазаня са идеално попълнение към зелени салати. Задължително поръсете с балсамов оцет, настърган пармезан. Добра добавка са маслини или каперси.
Ако все пак искате да си приготвите лазаня, вижте идеалните рецепти за:
- лазаня Болонезе;
Коментари